понедељак, 12. децембар 2022.

Pritvoreni ministar Miloš Lučić je vrhunski svjedok koji zna sve o narkoposlovima Kartela Nenada Našića, Mladena Lučića i Aleksandra Glavaša


Piše: Slobodan Vasković


1.

Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice, završio je iza rešetaka, u jednomjesečnom pritvoru. Za početak. Prije nego je Sud BiH ukinuo svoju sramnu prvobitnu odluku da ga smjesti u kućni pritvor, Lučić je ponudio ostavku na poziciju ministra.


2.

Nije pomogao ni njegov atak na Tužilaštvo niti bahati istup Nenada Nešića, (šefa Narkoganga Nešić -Mladen Lučić-Aleksandra Glavaš), koji je čak tražio da entitet stane iza teško kriminalizovanog ministra Lučića, jer je njegov postupak, kako je to narkodiler Nešić rekao, “odgovoran”, te da se “Lučić potrudio da ostavkom izbjegne bilo kakvu štetu po interese RS”.


3.

To što je Lučić krao državne pare, Nešića puno ne interesuje, jer je to za njega sasvim normalno. Zna iz iskustva.


4.

Još je normalnije, za Nešića, da Lučićev vozač Miloš Nikolić (uhapšen u aprilu ove godine) prevozi narkotike (spid) u bunkerima, koji su bili u službenim Lučićevim automobilima, preko granica.

Ni to Nešića puno ne interesuje. Zna iz iskustva kako se to radi.


5.

Sada Tužilaštvo treba da utvrdi da li je Lučić prevozio opijate svog brata Mladena Lučića, Glavaša i Nešića, kad su “bunkeri” već bili tu. Ili su “zaboravili” na bunkere?!


Biće to vrlo interesantno saznanje.


6.

Pritvoreni Miloš Lučić je vrhunski svjedok - zna sve o djelovanju Narkoganga Nešić-Lučić-Glavaš, prevozu narkotika, posebno pranju narkopara… i ukoliko to Tužilaštvo ne iskoristi, onda samo možemo konstatovati da nisu, kao i obično, htjeli raditi svoj posao.


7.

Miloš Lučić je dio tog NarkoGanga, a ne samo ministar koji je ukrao nekoliko desetaka hiljada KM.


Posebno će biti interesantno šta će otkriti istraga o saradnji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, na čijem čelu je bio Miloš Lučić, o saradnji sa Nešićevim NarkoGangom?!


8.

Ukoliko Tužilštvo BiH bude radilo svoj posao kako treba, onda ćemo kao epilog Lučićevog hapšenja imati potpuno razaranje Nešićevog Kartela koji je dio Kavačkog klana u RS.


Ukoliko bude suprotno, onda je jasno šta je na djelu i da Tužilaštvo BiH nastavlja da radi u interesu narkogrupa i narkogangova.


9.

Nisu ovo uopšte preoštre ocjene, jer je do sada to bilo sasvim normalno i funkcionisalo, manje više, besprijekorno. 


10.

Zato je bilo nophodno da Lučić bude u pritvoru, a ne kući, dok mu Nešić i braco gnječe svjedoke i one sa kojima je pljačkao kako bi preuzeli krrivicu na sebe, što je, takođe, jedan od “specijaliteta” NarkoRežima u RS. 


(nastaviće se)