субота, 4. мај 2019.

Vijeće Okružnog suda Baldu potvrdilo jednomjesečni pritvor; Đukanović i dalje u bjekstvu; Kovačević pogođen 20-30 metara od mjesta napada na Krunićev automobil

Slaviša Krunić
piše: Slobodan Vasković

Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežh oblika kriminala, potvrdilo je Emiliju Baldu jednomjesečni pritbor.

Tročlano vijeće Okržunog suda pritvor je potvrdilo 30.04. o.g., tako da Baldo ostaje iza rešetaka do 23.05.2019. godine.

Ovim Rješenjem potvrđeno je prvostepeno o određivanju pritvora Baldu, koje je Okružni sud donio 25.04.o.g.

Baldo je osumnjičen da je, zajedno sa Željkom Kovačevićem i Benedijem Đukanovićem, 22.04. o.g. oko 22 časa i 30 minuta učestvovao u napadu na Slavišu Krunića, privrednika iz Banjaluke, koji je ubijen u klasičnoj “sačekuši”, u naselju Glamočani nadomak njegove kuće.

Emilio Baldo
Još uvijek nije razjašnjeno da li je Baldo dojavio kada je Krunić krenuo sa pratnjom ili je bio jedan od "pucača"!

Prilikom napada je ubijen i Žarko Pavlović, Krunićev pratilac, a teško ranjen Goran Ilić, njegov vozač.

Pogođen je i Željko Kovačević, kojeg MUP RS i Republičko javno tužilaštvo RS, sumnjiče da je učestvovao u napadu na Krunića i obezbjeđenje.

Prema Službenoj zabilješsci MUP RS, datiranoj 23.04.o.g., Kovačević je pogođen na 20-30 metara udaljenosti od vozila u kojem su ubijeni Krunić i Pavlović, a teško ranjen Ilić.

Željko Kovačević, napadač koji je ubijen
Kovačević je, prema mojim saznajima, pogođen u gornji dio noge, nakon čega je iskrvavio.

Benedi Đukanović je i dalje u bjekstvu, a policija nije ušla u trag ni njemu ni njegovom vozilu -.golf 7!

Benedi Šukanović i automobil u kojem je pobjegao
Đukanovića je saobraćajna patrola zaustavila u selu Lug, kod Dervente, nekoliko časova posle napada na Krunića (oko 02 časa ujutro, 23.04.), ali su ga nakon kontrole pustili, jer, kako je saopšteno iz MUP RS, “tog trenutka nije bio osumnjičen”. (nastaviće se)