понедељак, 6. мај 2019.

MUP RS ne obezbjeđuje ključnog svjedoka masakra u Glamočanima kod Banjaluke, kada su ubijeni Krunić i Pavlović, kao i Ž. Kovačević, koji je osumnjičen za napad


piše: Slobodan Vasković

MUP RS ne obezbjeđuje Gorana Ilića, ključnog svjedoka monstruoznog napada u kojem su ubijeni Slaviša Krunić, privrednik iz Banjaluke, njegov pratilac Žarko Pavlović, dok je sam Ilić teško ranjen.

Gorana Ilića obezbjeđuju njegove kolege, pripadnici zaštitarske firme “Sektor sekjuriti”, koja je Krunićevo vlasništvo.

Nerazumljivo je ovakvo djelovanje policije, posebno zbog činjenice da je  Željko Kovačević, kojeg je MUP RS zvanično osumnjičio za likvidaciju Krunića i Pavlovića i ranjavanje Ilića, ubijen prilikom napada na Krunića i pratnju, 22.04.2019. godine.

Kovačević je pogođen na 20-30 metara od mjesta napada, a metak ga je pogodio u butnu arteriju, zbog čega je iskrvario.

Kovačević se, prema mojim izvorima, sumnjiči da je bio napadač koji je pucao sa prednje strane vozila; Tom prilikom poginuo je, kako su saopštili iz MUP RS, Žarko Pavlović, a Goran Ilić zadobio teške povrede od pet prostrelnih rana.

Drugi napadač, za kojeg se pretpostavlja da je Benedi Đukanović, osumnjičen je da je pucao u Krunića, koji se nalazio na, kako je ranije saopšteno iz MUP RS, zadnjem sjedištu automobila.

Oba napadača su vozilu, u kojem se nalazio Krunić, prišli sa njegove desne strane, nakon čega je jedan od njih napao frontalno, dok je drugi atakovao sa bočne strane automobila.

Treći napadač, osumnjičen od MUP RS i Republičkog javnog tužilaštva,  Emilio Baldo, nalazi se u jednomjesečnom pritvoru, zbog sumnje da je dojavio Kovačeviću i Đukanoviću da je Krunić krenuo vozilom ka kući, u selu Glamočani, opština Laktaši, (u neposrednoj blizini Banjaluke), nakon čega je uslijedio napad automatskim puškama, 22.04., oko 22 časa i 30 minuta.

Mjesto na kojem je organizovana “sačekuša”, napadači su pažljivo izabrali, jer auto tu, zbog uzbrdice i krivine, gotovo mora da stane.

Nakon ubistva Krunića i Pavlovića i ranjavanja Ilića, napadači su se dali u bijeg, ali je Kovačević pogođen i iskrvario.

Drugi napadač je uzeo i njegovu pušku, ponio je sa sobom, ali je obje, kako se tvrdi, nedugo potom odbacio.

Puške, kao i okviri koji su nađeni sa njima, poslane su na vještačenje. 


Đukanović se i dalje nalazi u bjekstvu, a njegovo vozilo, golf 7, sa kojim je pobjegao, takođe, nije pronađeno. (nastaviće se)