четвртак, 30. мај 2019.

Hunta ponovo histerično napada članove grupe "Pravda za Davida", Slobodne Građane Banjaluke i sve ostale koji ne pripadaju Sekti



piše: Slobodan Vasković

Pripadnici takozvanog MUP RS, poznatiji kao članovi Hunte Dragana Lukača, nastavljaju sa represijom prema građanima koji se svako veče okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, gdje pale svijeće za ubijenog Davida Dragičevića, tražeći tako da se otkriju naručioci ubistva, ubice i njihovi saradnici. 

Članovi Hunte u poslednjih desetak dana ponovo vrebaju, opkoljavaju crkveno drvoriše, a potom legitimišu ljude koji stoje ispred Hrama, uručuju prekršajne naloge za navodno remećenje javnog reda i mira. 

Tako su 28. maja 2019. godine legitimisali Vladu Panića i naložili mu da dođe na saslušanje u PU Banjaluka, samo zato što je ispred Hrama držao papir na kojem je pisalo "Tegeltija ostavka". 

Taj komad papira (format A4) Hunta je izuzela kao "krunski dokazni materijal". Panića su optužili da noseći papir na kojem je ispisano „Tegeltija ostavka“ remetio javni red i mir i uznemiravao javnost. 

Da bi banjalučka javnost ostala mirna valjda je trebalo da nosi transparent „Potkujmo Milana i ostanimo mirni“. 

Isto veče, Hunta je brzinom munje opkolila J.G, koja je nosila isti transparent kao i Vlado Panić.

Prekršajni nalog dobio je i Ozren Perduv, jedan od istaknutijih članova grupe "Pravda za Davida".

Nekoliko dana ranije, još jedan od građana, koji svako veče pali svijeće ispred Hrama za ubijenog Davida, dobio je prekršajni nalog, jer je, kako je navedeno iz policije, sa podignutom pesnicom uzvikivao „Pravda za Davida“ i “Pravda“, čime je „izazvao uznemirenje i negodovanje prolaznika“. Dana 27.05. Hunta nije propustila priliku za pritisak na jednu žensku osobu - legitimisana je samo zato što je nosila "Davidovo srce" od papira.

Za Huntu bi sigurno besprijekorno ponašanje izgledalo da neko uzvikuje „Živjela Hunta“, „Živio lažni zades“, „Ostavite ubice da uživaju u miru“… 

Nije poznato da li će optužene za navodno narušavanje javnog reda i mira saslušavati Lukačev Krvolok Miloš Bandić, a dokaze protiv njih prikupljati Đorđe Rađen, desna ruka Darka Ilića. 

Da li će to biti Bandić i Rađen, zavisi od toga da li će Filip Ćulum pozvati Darka Ilića i narediti mu to, kao što je naložio i predložio neke druge ubilačke akcije.

Hunti ne smetaju samo protesti u Banjaluci, već i u Sarajevu. 

Tako su poseban problem prekršaji koji se mogu nazvati „preuzimanje nadležnosti“ - to su slučajevi u kojima Lukačeva Hunta preuzima nadležnosti policije Kantona Sarajevo i saslušava osobe pod sumnjom da su organizovale odlazak građana iz Banjaluke na proteste pred sjedištem VSTS u Sarajevu. 

Na taj način, osim preuzimanja nadležnosti, uskraćuje se i sloboda kretanja, sloboda govora, sloboda mišjenja, sloboda ulaska u autobus, sjedenja u autobusu, sve slobode. 
Pripadnici Hunte toliko su izbezumljeni da šalju prekršajne naloge ljudima za navodne ispade pred Hramom, mada ti ljudi, na dan koji je naznačen na prekršajnom nalogu, uopšte nisu bili u crkvenom dvorištu.

Treba posebno naglasiti da Lukača u njegovim zlim, nezakonitim, neustavnim, necivilizacijskim, neljudskim, kriminalnim postupcima bezrezervno podržava Željka Cvijanović. Ona je njegova muza zaštitnica. Melpomena.

Cilj je jasan - otjerati ljude ispred Hrama, da ne pale svijeće za Davida.