субота, 11. мај 2019.

Rodoljub Gajić, uhapšen i osumnjičen za dva teška Ubistva i Ubistvo u pokušaju, komunicirao sa Željkom Kovačevićem, ubijenim tokom smrtonosnog napada na Krunića i pratnju


Rodoljub Gajić
piše: Slobodan Vasković

Rodoljub Gajić, radnik “Sektor sekjuritija”, kojeg je MUP RS uhapsio i osumnjičio da je učestvovao u ubistvu Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, imao je, prije masakra u Glamočanima, intenzivnu komunikaciju sa Željkom Kovačevićem, jednim od napadača.

Kovačević je ubijen prilikom napada na Krunića i pratnju, 22.04.2019. u selu Glamočani (opština Laktaši); Pogođen je u butnu arteriju, te je na licu mjesta iskrvario.

Izvjesno je da je Gajić imao komunikaciju sa Kovačevićem početkom aprila: SMS porukama i nekoliko telefonskih razgovora.

Osim toga, sreli su se, kako tvrde moji izvori, najmanje jednom početkom aprila, a tada je Kovačević od njega tražio da mu saopšti koliko osoba čuva Krunića, da li su naoružani i kojim oružjem, koliko zaštitara prati Krunića kada iz picerije u selu Glamočani (gdje je često sjedio) ide ka imanju, kao i da li je imanje vlasnika “Sektor sekjuritija” obezbijeđeno video nadzorom.

Većinu tih informacija Gajić je dao Kovačeviću, što je i priznao.

Gajić se, prema mojim izvorima, sretao sa Kovačevićem i prije aprila, a jedna od tema razgovora bio je Slaviša Krunić i njegovo obebjeđenje.

Poslednji put sastali su se van Banjaluke, nekoliko dana prije ubistva Krunića.

Gajić je, tokom saslušanja, prema mojim izvorima, negirao da poznaje Emilija Balda i Benedija Đukanovića, a negirao je i da je učestvovao u ubistvu.

Međutim, lako je zaključiti da je on znao kada će Krunić biti napadnut (22.04.), jer je taj dan tražio zamjenu, da ne bude na poslu.

Željko Kovačević, napadač ubijen tokom napada na Krunića i pratnju

Gajić je, kao radnik "Sektora", bio angažovan na obezbjeđenju Krunićeve porodice, a radio je te poslove od, kako se tvrdi, 2016. godine. 

Gajić, koji je notorni kockar, je dugovao novac Kovačeviću; Tvrdi se da je riječ o nevelikoj količini novca, svega 700 KM, kao i da su kamate na tu sumu rasle, jer je novac posuđen prije Kovačevićevog odlaska u zatvor.

Međutim, moji izvori tvrde da je Gajiću plaćano za informacije, a ne da mu je samo "oprošten dug"!

Kovačević je u zatvoru odležao nešto više od dvije godine, iako je bio presuđen na tri.

Ranije sam objavio da je Ministarstvo pravde RS odobrilo Kovačeviću uslovni otpust koji je trajao do isteka zatvorske kazne.

Rješenjem Ministarstva pravde RS broj 08.030/246-77/18, datiranom 23.04.2018. godine, osuđeni Željko Kovačević pušten je na “uslovni otpust 27.04.2018. godine, a uslovni otpust traje do 23.12.2018. godine”, kada mu redovno ističe pravosnažno izrečena kazna zatvora.

Tako je Ministarstvo pravde RS kriminalca Kovačevića poslalo na uslovni otpust osam mjeseci prije izdržane kazne.

Kovačević, napadač, koji je ubijen tokom oružanog ataka i likvidacije Slaviše Krunića i njegovih pratilaca (22.04.2019.), presuđen je pravosnažno 23.01.2012. godine na kaznu zatvora od pet godina i tri mjeseca, da bi mu ta presuda bila preinačena u zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

U te tri godine uračunato mu je i vrijeme provedeno u pritvoru od 09.02.2011 do 08.07.2011. godine.

Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su 22.04.2018. oko 22 časa i 30 minuta u klasičnoj sačekuši, u naselju Glamočani nadomak Banjaluke.



Krunić i Pavlović ubijeni su na svega dvadesetak metara od kapije Krunićevog imanja.

Prilikom napada ranjen je Goran Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević.

Osim Kovačevića, koji je ubijen tokom napada, za likvidaciju Krunića i Pavlovića osumnjičeni su još Emilio Baldo, koji se već nalazi u jednomjesečnom pritvoru (određen 25.04.o.g.), kao i Benedi Đukanović, koji je još uvijek u bjekstvu, a nije pronađen ni njegov automobil.

Emilio Baldo
Đukanovića je saobraćajna patrola zaustavila nekoliko časova nakon napada na Krunića (23.04. oko 02 časa ujutro), ali je on nakon kontrole pušten, jer, kako je ranije navedeno iz MUP RS, “tada nije bio osumnjičen za ubistvo”.

Benedi Đukanović
Od tada se Đukanoviću gubi svaki trag.

Četvrti osumnjičeni je Rodoljub Gajić, kojeg je MUP RS uhapsio 10.05.o.g. Gajić je predan u nadležnost Republičkog tužilaštva. (nastaviće se)