уторак, 28. мај 2019.

Pravosuđe i policija u službi zločinaca i njihovih pomagača: Đorđe Rađen tužio Davora Dragičevića za klevetu i traži odštetu od 5.000 KM

Đorđe Rađen
piše: Slobodan Vasković

1.
Policijskopravosudna mafija koja je učinila sve da se zataška Ubistvo Davida Dragičevića nastavlja sa progonom njegove porodice.

2.
Tako je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, dobio tužbu za klevetu od Đorđa Rađena, jednog od saučesnika u ubistvu njegovog sina; Rađen je intenzivno radio na zataškavanju ubistva, prikrivanju i falsifikovanju dokaza, o čemu postoje nesporni dokazi.


3.
Međutim, dio vrha policije, preciznije Hunte, Dragan Lukač, Darko Ilić, Nedeljko Lubura i brojni drugi nisu dozvolili da se ti dokazi upotrijebe u istrazi o ubistvu Davida; Štaviše, po njihovoj naredbi (sa akcentom na Ilića) najveći dio dokaza je uništen.

U svemu ovom pomogao im je dio pripadnika PU Banjaluka.

4.
Okružno tužilaštvo Banjaluka, na čelu sa Želimirom Lepirom, kao i postupajućim tužiocem Daliborom Vrećom podržali su zataškavanje ubistva. 

5.
Na taj način svi navedeni iz policije i Tužilaštva stali su u odbranu Đorđa Rađena, čija je kuća bila scena na kojoj je odigrana lažna pljačka.


6.
Upravo se na lažnu pljačku njegove kuće, kao jedan od dokaza, poziva Rađen u tužbi protiv Davora Dragičevića, ističući da je “provalna krađa prema navodima zvaničnika policije stavljena na teret pokojnom Davidu Dragičeviću”!

Rađen nastavlja i dalje da se zaklanja iza policije.

7.
Tužba je podnijeta 14.06.2018. godine, a stigla je advokatu porodice Dragičević prije par dana.

8.
Dokazano je da David u ranim jutarnjim časovima 18.03. 2018.(između 02.50 i 03. 40.) nije bio u kući Rađen. Dokazano je da te noći nije bio uopšte u tom dijelu Grada.

David Dragičević
9.
David Dragičević otet je u noći 17/18.03. 2018. na Trgu Krajine, potom mučen, na kraju i likvidiran - njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.



10.
Dokazano je i da kuća Đorđa Rađena nikada nije opljačkana, sve je isfingirano, namontirano kako bi se prikrila otmica, kasnije i likvidacija Davida.

Lažiranje "uviđaja"
11.
Dokazano je i da je Rađen, po nalogu policije, izuzimao video-nadzore iz računara objekata koji se nalaze u uici Velibora Janjetovića Janje, iako nije ovlašteno lice, inicirao brisanje pojedinih dijelova snimaka. Tim snimcima pokušali su navedeni iz policije i Tužilaštva namontirati da je David bio u Rađenovoj kući, što je nesporno demantovano.

12.
Dokazano je i da je Rađen sve to radio po nalogu Darka Ilića, tadašnjeg načelnika Uprave za organizovani kriminal, te inspektora Bojana Karanovića, ali Lepir i Vrećo nikada nisu te dokaze o umiješanosti navedenih na bilo koji način tretirali. 

Darko Ilić
13.
Učinio je to zamjenik Republičkog tužioca Miodrag Bajić koji je donio sramnu Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ilića, Dubravka Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS i to na osnovu falsifikovanih dokaza i bez ikakvih isražnih radnji.

Miodrag Bajić
Bajić je tom Naredbom potpisao optužnicu protiv samog sebe i kada dođe do istrage o istrazi Ubistva davida, kao i stvarnoj istrazi Ubistva, Bajić će biti jedan od glavnoosumnjičenih.

14.
Činjenica je da Rađen nikada nije ni pritvoren, iako je lažno prijavio provalu u kuću, iako je radio policijske poslove za koje nije ovlašten, iako je uništavao dokaze. 

Dalibor Vrećo
Nije ga pritvorio Vrećo, koji je imao sve dokaze o tome, ali ih je ignorisao po naređenju Lukača, Ilića, Bajića, Lepira i naravno Milana Tegeltije.

15.
Rađen nije pritvoren čak ni kada je iza rešetaka završio Alen Kukić, koji je po njegovom nalogu izbrisao dio video fajlova sa računara “MK” servisa.


Alen Kukić
16.
Rađen, Hulja bez ostatka, u tužbi tvrdi da je Davor Dragičević u svojim javnim istupima išao na njegovu “moralnu diskvalifikaciju”!!!

17.
Kakav paradoks - saradnik Naručilaca Ubistva i Ubica, njihov direktni saučesnik smatra se moralnim; To i ne čudi, jer su Naručioci Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihovi saradnici, poput Đorđa Rađena, stavljeni iznad zakona. A policija i pravosuđe su servis Zločinačkih organizacija, koje ne prezaju ni od likvidacija! Pokazuje to i navedena tužba, čiji je cilj “pranje” stvarnih zlikovaca.

18.
Upravo zato su, po naređenju Lukača, goloruki građani pretučeni 25. i 30.12.2018. godine, jer su tražili Istinu o Ubicama i kaznu za njih.


Uostalom, isti taj Lukač je još 29.03.2018. zahtijevao od Lepira da Ubistvo proglasi Zadesom, što je potonji javno potvrdio.


19.
Istovremeno, oni koji štite Rađena - PravosudnoPolicijska mafija, na čelu sa Lukačem, Ilićem, Tegeltijom, Bajićem, Lepirom… stavila je sve koji se zalažu za otkrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida, kao i njihovo kažnjavanje izvan zakona i progoni ih i dalje svakodnevno. 

20.
Međutim, svemu jednom dođe kraj pa će tako slom doživjeti i Hunta, kao i njeni komandanti. Rađen je samo mali, jadni, bijedni točkić u cijelom tom mehanizmu; Njegove glavne poluge su u vrhu pravosuđa i policije i teško su uzdrmane. (nastaviće se)