недеља, 26. мај 2019.

Protesti pred VSTS: Tegeltija treba da ode kako bi istraga protiv njega bila profesionalna, nepristrasna, lišena njegovog uticaja




piše: Slobodan Vasković

1.
Treba podržati pozive porodica Memić i Dragičević na proteste pred VSTS, jer je Milan Tegeltija jedna od ključnih osoba koja je spriječila otkrivanje i kažnjavanje Naručilaca Ubistva i ubica Dženana Memića i Davida Dragičevića.

2.
Treba podržati proteste pred VSTS, jer je Milan Tegeltija trgovao ubijenom djecom, jačajući svoju bijednu poziciju.

3.
Nikakvog nasilja ne smije biti prema tom istom Tegeltiji, ali zakonskih sankcija itekako - opsežna istraga za početak.

4.
Tegeltija, koji sada cvili i lamentira o sopstvenoj ugroženosti, nije ni riječ prozborio kada je Hunta lomila, 25. i 30.12. 2018., građane koji su tražili Istinu o ubistvu Davida i kažnjavanje počinilaca; Posebno nije pozvao Tužilaštvo da istraži zbog čega je napadnut goloruki narod.

Ćutanjem, nereagovanjem, podržao je fizičko satiranje građana.

5.
Tegeltija godinama štiti Dalidu Burzić, potom je i nagrađuje, iako je njena uloga u slučaju ubistva Dženana Memića za temeljne istrage, a ne za nagrade.

6.
Tegeltija štiti Miodraga Bajića, koji sprovodi lažne istrage, na osnovu fabrikovanih dokaza, netačnih i neistinitih činjenica, koje javno objavljuje; I nikom ništa. 

7.
Tegeltija štiti Želimira Lepir, tog jadnika koji sve zna o ubistvu Davida Dragičevića, ali ne smije da pisne niti šta uradi, već sa još većim jadnikom Daliborom Vrećom intenzivno radi na opstrukciji istrage.

8.
Tegeltija štiti i sve ostale pravosudne zločince, koji su se okupili pod njegovom zastavom Kontrolora Kriminalaca i Kriminala.

9.
Nema potrebe dalje nabrajati; Jasno je ko je Tegeltija - šef Pravosudne mafije, zajedno sa još nekolicinom osoba.

10.
Tegeltija ne samo treba da ode sa čela VSTS, on bi morao krivično da odgovara i odleži tamo gdje je spriječio odlazak mnogih prevejanih kriminalaca i, što je najgore i najteže, Ubica.

11.
Postoje li dokazi za navedeno? Postoje, ako će se istraga protiv Tegeltije voditi u skladu sa zakonima, a ne u skladu sa pravilima koje je Zločinačka organizacija, koju predvodi, napravila za sebe i svoje članove.

12.
Dokazi su u propalim predmetima, propalim istragama, zastarama…, malim kaznama za najteža djela, nekažnjenim opstrukcijama istraga…

13.
Tegeltija je sam trebalo da ode, ali se to nije ni očekivalo - kao i svi, poput njega, potražio je zaštitu iza lažnog patriotizma. On, čiji su najbolji prijatelji lihvari, narkodileri, utjerivači dugova, zaštitnici Ubica…

14.
Tegeltija treba da ode kako bi istraga protiv njega bila profesionalna, nepristrasna, lišena njegovog uticaja

15.
Tegeltija je kockarski zavisnik, patološki kockar i trebalo je da nešto i nauči iz te zavisnosti, poroka kojem je podložan u potpunosti - bolesnomagična privlačnost kocke podstiče pohlepu, otimanje novca i uništavanje sopstvene karijere. 

16.

Tegeltija, kockar, poodavno je trebalo da nauči da u kockanju uvek postoje dva aktera - budala i lopov. Tako sebi ne bi dozvolio da postane oboje!