уторак, 8. мај 2018.

Zločinci Lukač, Ćulum i Ilić ponovo prijete i najavljuju kriminalizaciju i progone onih koji zahtijevaju da se sazna Istina i primijeni Pravda zbog Ubistva Davida Dragičevića i kazne Naručioci Ubistva i Egzekutori

piše: Slobodan Vasković


1.
Nijednu jedinu laž Zločinačke organizacije koja je ubila Davida Dragičevića ne treba prećutati; Na svaku treba odgovoriti argumentima. Tako i na poslednje saopštenje dijela Vrha MUP-a RS kojeg čine ministar Dragan Lukač, načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić i direktor Policije Darko Ćulum, direktni zaštitnici Naručilava Ubistva i Egzekutora Davida Dragičevića. Samim tim i direktni saučesnici u njegovoj likvidaciji i prikrivanju.

2.
U to nema više nikakve dileme, kao što nema sumnje da su u Likvidaciji Davida učestvovali pojedini pripadnici MUP-a RS; Preciznije, oni su vodili cijelu akciju: Od premlaćivanja, zajedno sa još petnaestoricom nasilnika, Preko otmice, Držanja u zatočeništvu, mučenja i silovanja, Pa sve do Likvidacije i Bacanja tijela Surovo Umorenog Davida u Crkvenu.

3.
Isti ti su desne i lijeve ruke navedenog Trojca iz Vrha MUP-a RS. Trojac ih sada štiti, kao što štiti i one koji su Naručili Ubistvo Davida. Kao što štite Velike transporte droge, Velike Makroe, Velike narko “privrednike”… Ali, o tom-potom; Sve će doći na dnevni red i objavljivanje.

4.
Zločinci Lukač, Ćulum i Ilić prvo su zaprijetili krivičnim prijavama, a kada to nije zaplašilo baš nikoga, krenuli su sa kriminalizacijom “pojedinaca i grupa” koji zahtijevaju Istinu o ubistvu Davida i kažnjavanje Naručilaca Ubistva i Egzekutora.

5.
Digresija - prijetnja krivičnim prijavama nije prestala; Zločinački Trojac i dalje šalje poruke “preko posrednika” da će krivičnih biti. Samo naprijed.

6.
Vratimo se poslednjem saopštenju Vrha MUP-a RS - Zločinačkog trojca, čiji je ključni cilj kriminalizacija onih koji podržavaju i traže otkrivanje Istine o Davidu. 

“Prateći javne istupe, kao i oglašavanja na društvenim mrežama, zaključili smo da određena lica i grupe koji su se našli u predmetima obrade samog Ministarstva, koriste tragičnu smrt Davida Dragičevića da bi vršili pritisak na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Bez obzira na sve pritiske Ministarstvo će u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima nastaviti rad na svim predmetima iz svoje nadležnosti”, stoji u saopštenju MUP-a.

Jasno je iz navedenog citata da Zločnici Lukač, Ćulum i Ilić pokušavaju kriminalizovati podršku Istini i Pravdi za Davida, ali ovaj navod je istovremeno i prijetnja da će se mnogi naći pod udarom Zločinaca, ukoliko ne odustanu od zahtjeva za Istinom i Pravdom.

Zloupotreba Institucije MUP-a RS i pravosudnih institucija će se nastaviti.

7.
Kad smo već kod “praćenja društvenih mreža” i objava na njima, kako niko iz MUP-a nije uočio objavljivanje fotografije sa reobdukcije tijela Davida, koja je jezivo svjedočanstvo teškog premlaćivanja, mučenja i likvidacije dvadesetjednogošnjeg mladića?! 

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Ubijenog davida Dragičevića

Kako niko od njih nije uočio polomljenu vilicu, izbijene, razbijene i nabijene zube, brojne hematome, teške povrede po cijeloj glavi i tijelu?! I izdao saopštenje o tome?!

8.
Nisu to primijetili, jer nije ni bilo potrebe: Oni tačno znaju šta su mu uradili. A uradili su mu sve ono što zdrav razum ne može da pojmi. 

9.
Nije neočekivano ponašanje Zločinačkog Trojca; Nastaviće se i u narednim danima. I to vrlo brutalno. Jer, oni su naučili da ubijaju! 

10.
Moć, Bahatost i Prezir prema narodu jeste njihova kičmena moždina; Kičmena moždina Neljudi.

11.
Malicioznost njihovog istupa jeste da se pozivaju na profesionalizam, a u prostorijama Uprave policije Banjaluka se objesio tridesetdevetogodišnjak, priveden zbog tuče. I opet niko nije odgovarao, iako je samoubistvo direktan propust policjskih službenika. Koliko svjesan i namjeran, tek treba saznati.

12.
Zločinci Lukač, Ilić i Ćulum tvrde da je “utvrđeno kretanje pokojnog Davida Dragičevića u noći tragičnog stradanja”.

To je tačno; Zločinci vrlo precizno znaju kuda se kretao David u toj noći - od Metalske škole, gdje je pretučen i gepekovan, do, zasad nepoznate lokacije, gdje je mučki prebijan, mučen i silovan danima i na kraju likvidiran, pa sve do rijeke Crkvena, gdje je njegovo tijelo bačeno, kako bi ga se i mrtvog ponizilo.

Oni znaju i Ko je naredio tu rutu kretanja. 

13.
Ruta kretanja koju su ponudili javnosti je Laž, što im je takođe poznato. Ali je za vjerovati da su u Saopštenju mislili na stvarnu rutu kretanja - onu kojom su Davida odveli u Smrt.

14.
Što se tiče Tužilaštva, dovoljno je znati da od 24.03., kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića, bačeno u rijeku Crkvena, do današnjeg dana nisu uspjeli da daju klasifikaciju smrti. Jedino su uspjeli da unište mnogo tragova zločina koje su počinili i dokažu da je Dalibor Vrećo, “tužilac”, direktan Saučesnik u prikrivanju Ubistva, samim tim i u Ubistvu Davida Dragičevića. (nastaviće se) 


Saopštenje: МУП осудио неистините оптужбе на рачун полицијских службеника
Министарство унутрашњих послова Републике Српске осуђује изношење "лажних оптужби појединаца и медија да су полицијски службеници на било који начин допринијели трагедији Давида Драгичевића, односно саботирали прикривање расвјетљавања овог случаја”.

Из МУП-а Српске посебно се осврћу на наводе Давора Драгичевића, које су пренијели медији, да је "полицијски службеник Горана Речевић пријетила одређеном лицу с циљем утицаја на његову изјаву коју је дао у својству свједока".

У саопштењу из МУП-а истичу да су на овом предмету директно била ангажована 22 полицијска службеника и пет руководних радника Управе за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бањалука.

"Полицијски службеници су у оквиру овог предмета узели 88 изјава од лица у својству свједока, обавили 40 информативних разговора са лицима о чему су сачињене службене забиљешке, извршили полиграфско тестирање већег броја лица, извршили изузимање видео надзора у Бањалуци на основу којих је утврђено кретање покојног Давида Драгичевића у ноћи трагичног страдања, извршили радње увиђаја уз надзор надлежног тужиоца, те све уредно задокументовали и уз Извјештај доставили надлежном Тужилаштву", наводи се у саопштењу.

Из МУП-а наглашавају да је свако лице које је саслушано у својству свједока поучено о својим правима и обавезама у смислу одредаба Закона о кривичном поступку Републике Српске што је потврдило својим потписом на записник.

Уз све то, додаје се у саопштењу, уважен је захтјев Давора Драгичевића, чиме је направљен и преседан, те је предмет предат у надлежност и даљи рад припадника Управе криминалистичке полиције.

"Пратећи јавне иступе, као и оглашавања на друштвеним мрежама, закључили смо да одређена лица и групе, које су се нашле у предметима обраде самог Министарства, користе трагичну смрт Давида Драгичевића да би вршили притисак на рад припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске", истиче се у саопштењу.

И МУП-а Српске поручују да ће без обзира на све притиске наставити рад на свим предметима у складу са својим законским надлежностима. (RTRS)