четвртак, 24. мај 2018.

Pripremljena nova prljava ponuda (još nije upućena): Kreatori Zla i Naručioci Ubistva Davida Dragičevića spremni da žrtvuju Darka Ilića i optuže ga i presude za Organizovanje Likvidacije, zajedno sa još tri lica

piše: Slobodan Vasković

Kreatori Zla spakovali su novu prljavu ponudu za Davora Dragičevića: Spremni su žrtvovati Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, ukoliko Davor Dragičević pristane da prekine sva Mirna okupljanja građana, koje organizuje Grupa “Pravda za Davida” i koji traže Istinu o Ubicama, Nalogodavcima Ubistva Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima.



Kako bi se zaštitili Naručioci Ubistva i većina onih koji su učestvovali u prebijanju, mučenju i likvidaciji Davida Dragičevića, šefovi NarkoKlana, koji su naložili likvidaciju Davida Dragičevića, preko svojih političkih veza, osmislili su novu verziju prljave ponude, nakon što je njegov otac prvu odbio sa gnušanjem.

“Davoru Dragičeviću će biti ponuđeno da budu presuđeni Darko Ilić, Filip Ćulum, kao i dva mlađa inspektora, a da on odustane od daljih Mirnih okupljanja građana”, tvde moji izvori. 

Oni dodaju da je Ilić “tipovan” zblog bliskih odnosa sa porodicom Filipa Ćuluma (kojeg je David, u noći 17/18.03., označio kao prijetnju svom životu), ali i što je nesporno da je Ilić saučesnik u likvidaciji Davida Dragičevića. 

Brat Filipa Ćuluma, Ć.I., radi na Ilićevom imanju, dok njegova sestra Ć.I. radi u Upravi koju Ilić vodi.

Sam Ilić odbio je pred Anketnim odborom komentarisati prirodu svojih odnosa sa porodicom Ćulum, ističući da ih poznaje, ne želeći reći ništa više od toga. I ta činjenica bila bi upotrijebljena protiv Ilića. 

Prema njihovim riječima, svoje pozicije bi zadržali ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i Darko Ćulum, direktor Policije.



Ponuda glasi: “Filip Ćulum je u noći 17/18.03. pozvao Darka Ilića i rekao mu - Ne znam više šta da radim sa Davidom; Stalno mi pravi probleme. Nakon toga je Ilić pozvao dva mlada inspektora i naredio im da nađu Davida Dragičevića i pretuku ga. Inspektori su potom našli Davida, oteli ga i odveli u stan gdje su ga surovo premlatili i ubili”!

Oni ističu da Kreatori nove prljave ponude za nagodbu sa Davorom Dragičevićem spremni da ponude i “dva svjedoka, koji će potvrditi da se sve odigralo kao što je navedeno”.

Na moje pitanje da li je ponuda već otišla prema Davoru Dragičeviću, odgovoreno je odrečno.

“Traže nekog kome Davor vjeruje da mu prenese ponudu, jer je prethodnog  pregovarača otjerao i rekao mu da mu se više nikada ne obrati”, rečeno mi je.


Davor Dragičević je, kako sam to već objavio, polovinom maja dobio prvu nemoralnu, prljavu ponudu, prema kojoj bi za ubistvo njegovog sina Davida bila optužena i presuđena “dva mlađa inspektora MUP RS”. 

Zauzvrat, Davor je trebalo da prekine sva Mirna okupljanja građana, koje organizuje Grupa "Pravda za Davida", na Trgu Krajine, koji traže Istinu o Ubicama, Nalogodavcima Ubistva Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima.

“Mi znamo još od 18.03. da su ta dva inspektora oteli Davida i odveli ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili”, rekao je posrednik, koji je Davoru tada donio prljavu nagodbu.

Davor je odbio bilo kakvu nagodbu i poručio da ostaje istrajan u namjeri da otkrije naručioce Ubistva i Ubice svog sina, kao i sve njihove saučesnike.

“Mi idemo do kraja, jer je Ubica mnogo više od te dvojice, a oni nisu naručili Ubistvo mog sina. Tražim i istrajaću na tome da se otkriju Naručioci Ubistva, Ubice i svi njihovi saučesnici. Ne postoji ni teoretska mogućnost kompromisa, jer ste mi ubili dijete”, rekao je Davor posredniku i zatražio od njega da mu se više nikada ne obrati.

Nema sumnje da će Davor Dragičević, ukoliko mu ponude i drugu prljavu nagodbu, i nju odbiti, jer istrajava da se sazna puna Istina o Surovoj Likvidaciji njegovog sina i da se primijeni Pravda na Naručioce Ubistva, Egzekutore i njihove saučesnike. 


Štaviše, može se konstatovati da je odbijena i prije nego što je ponuđena, jer je Davor Dragičević najavio Veliko Mirno okupljanje građana za 05.07., kada je njegov i, kako je rekao, “samim tim i Davidov rođendan”.

Davor je ranije ustvrdio da tačno zna ko su Naručioci Ubistva, Ubice i Saučesnici. Još je rekao da je David likvidiran 23.03., između 22 i 23 časa.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03., ali nisu uspjeli da ga slomiju”, rekao je Dragičević.

David Dragičević nestao je 18.03. ove godine oko tri časa ujutro; Njegov telefon prestao je da radi u 02 časa i 40 minuta te noći.

Prema dosad dokazanim činjenicama, David je pretučen iza Metalske škole u Banjaluci, potom gepekovan i policijskim autom odvežen na, zasad, nepoznatu lokaciju, gdje je narednih šest dana zvjerski mučen. Nakon toga je likvidiran, a njegovo tijelo bačeno u kanalizaciju Crkvena 24.03. u ranim jutarnjim časovima.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Surovo Ubijenog Davida Dragičevića
Prethodna dva mjeseca pokazala su da su, između ostalih, Saučesnici u Ubistvu - Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić, patolog Željko Karan… koji su pokušali sve da zataškaju likvidaciju Davida Dragičevića i Surovo Ubistvo proglase “zadesom”!



Kreatori prljavih nagodbi potvrđuju da tačno znaju ko je sve učestvovao u Ubistvu Davida Dragičevića, ko ga je naredio, ko je bio u ulozi saučesnika, ali da ne žele da se sve otkrije; Nuđenje Ilića, koji je visokopozicioniran u MUP RS i ima veliki uticaj na politička dešavanja, ukazuje da su Naručioci Ubistva itekako moćni; Toliko da mogu sebi dozvoliti da zatvore Ilića, sopstvenog Saučesnika u Likvidaciji. 

Kreatori nove prljave nagodbe ponovo pokazuju da po svaku cijenu žele da zaštite šefove NarkoKartela, ali i da je za njih ljudski život, čak i život Djeteta, što David jeste bio, tek roba za trgovinu

Dodatak: Ilić pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS o svojim vezama sa porodicom Filipa Ćuluma (taj dio stenograma prenosim potpuno autentično, bez ikakvih intervencija)




RADOVANOVIĆ
Zavrašvam, poznajte li lice Filip Ćulum.Lično.

ILIĆ
Ne, lično ne, pa živo sam nekad u neposrednoj blizini njegove kuće, članove njegove porodice da, njega lično ne, puno je mlađi od mene.

RADOVANOVIĆ
Koliko člnova njegove porodice poznajte?

ILIĆ
Ovdje već ulazimo u privatna pitanja, ali nema problem da vam kažem, poznajem dva člana njegova porodice, možda čak i tri, obzirom da smo bili komšije, i poznajem i neke druge od ovih drugih lica, ne samo Filiša Ćuluma...

RADOVANOVIĆ
Dva, znači, najmanje dva...

ILIĆ
Dva a možda i više 

RADOVANOVIĆ
je su li u pitanju brat i sestra.

ILIĆ
Jesu, da poznajem i brata i sestru.

RADOVANOVIĆ
Sestra njegova kako nju poznajte.

ILIĆ
Sad malo prije sam vam rekao. Živijeli smo u neposrednoj blizini, pet kuća, njena kuća.

RADOVANOVIĆ
Gdje je zaposlena.

ILIĆ
Ne znam nisam je vidio pet godina i više.

RADOVANOVIĆ
Gdje je njegov brat zapsolen, znate li?

ILIĆ

Ne znam, i ne želim da vam kažem.