четвртак, 17. мај 2018.

Republikom Srpskom vladaju i haraju Kriminalni Klanovi: Gladni u akciji stavljanja pod kontrolu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta

piše: Slobodan Vasković

1.
Kriminalni klan Zorana Stevanovića Gladnog, gradonačelnika Zvornika, jedna je od najbrutalnijih i najmonstruoznijih zločinačkih organizacija na Balkanu. 

2.
Činjenica da pripadnici Klana drže značajne političke i druge funkcije in da su na slobodi, kao i da životinjski kidišu na sve one koji im staju na put, svjedoči da je kriminalni Režim Milorada Dodika uz njih, a da je Republika Srpska crna rupa na mapi balkanskog kriminala. 

3.
Klan je monstruozan i brutalan, jer ne bira sredstva obračuna sa onima koji im stanu na put u procesu otimanja fabrike Alumina ili otimanja 200 miliona KM od fabrike. 



4.
Ovaj kriminalni biznis je lukrativniji od bilo kojeg kriminala koji Režim sprovodi, uključujući i polujavno dilanje narkoticima.

5.
Iza Klana stoji lično Milorad Dodik. Ovo direktno potvrđuju česte izjave Stevanovića Gladnog da je Milorad Dodik lično odobrio sve dosadašnje blokade računa “Alumine”, kao i da je znao za sve pojedine radnje u pravosudnim krugovima koje Klan preduzima, te da njemu, Dodiku, lično pripada trećina plijena od otimanja Alumine. 

6.
Milorad Dodik je u proteklih dva mjeseca nekoliko puta došao u “Aluminu” da umiri sindikat radnika i upravu i spriječi planiran protest i zahtjev za protjerivanje Stevanovića Gladnog iz Zvornika. Poteste je nasilno spriječio ucjenama sindikata i uprave. 

7.
Nije Dodik spriječio proteste u Zvorniku jer ga je samo strah za svoj Režim kom se itekako vidi kraj, već i da bi omogućio Stevanoviću Gladnom, Gordanu Gociju Pavloviću, sudinicama Jeleni Krpi Todorović i Slavici Bankomat Tadić da nastave sa otimanjem fabrike ili da od fabrike otmu 200 miliona KM. 

8.
Zaposleni “Alumine” i građani Zvornika mahom znaju da postoji znak jednakosti između Stevanovića Gladnog, Gocija Pavlovića i Milorada Dodika. Dokaz tome su i sastanci koji ovaj trojac učestalo pravi, inkognito. 

9.
S obzirom da su Okružni privredni sud u Bijeljini, kao i Viši privredni sud u Banjaluci odbili da postupaju po instrukcijama Kriminalnog klana, ovih dana imamo situaciju da su se strvinari okomili na predsjednicu Okružnog privrednog suda u Bijeljini Božanu Gužvić, koja je nedavno uputila Pismo sudu u Zvorniku, VSTV-u, Višem privrednom sudu, Ministarstvu pravde, Pravobranilaštvu, upozoravajući na imperativno poštovanje zakonitosti u stečajnom postupku kao i očuvanje stečajne mase Birača. 



10.
Ovo Pismo je mala pravna lekcija i putokaz za izlazak iz smutnih vremena u pravosuđu i istovremeno bič po leđima Kriminalnog klana. 

11.
Za one koji hoće da čitaju, Pismo je i optužnica protiv Kriminalnog klana, a produkt je prijetnji koje je sudija Jelena Krpa Todorović uputila ovom sudu u slučaju nesprovođenja njenih kriminalnih naredbi, odnosno Klana kojem pripada.

12.
Šta se dešava sa onima na koje je pismo upućeno? Da li su reagovali? Nisu. 

13.
Jedni nisu, jer tiho podržavaju rad Kriminalnog klana, a drugi, jer se boje za svoje funkcije, odnosno boje se odmazde Kriminalnog klana. 

14.
Svako ćutanje je direktno saučesništvo u zlodjelima Kriminalnog klana, koje bi trebalo neki savjesni tužilac da evaluira i procesuira, jer svi oni na koje je Pismo upućeno imaju dužnost i obavezu da štite imovinu FG “Birač”, koja je stečajna masa. 

15.
Nad stečajnom masom nigdje u svijetu se ne može vodi izvršenje, a upravo to čine sudije Jelena Krpa Todorović i Slavica Bankomat Tadić. 

16.
Treba podsjetiti one na koje Pismo glasi da bi pobjeda Kriminalnog klana rezultirala činjenici da povjerioci u stečaju Birača, (Republika Srpska potražuje preko 42 miliona KM, BH Gas 27 miliona, Srbija Gas 6 miliona i ostali povjerioci još 15 miliona KM), gube sve, svaku marku. I pored toga, opet ćutanje… Ćutanje teško gubitka 90 miliona KM, koje povjerioci potražuju.

17.
Oni kojima je Božana Gužvić uputila Pismo nisu reagovali, ali je zato, bičem udareni Kriminalni klan, itekako rigidno odgovorio - nebuloznim zahtjevom za razrješenjem predsjednice suda Božane Gužvić. 

18.
Fočansko preduzeće “Pavgord”, čiji je vlasnik Pavlović i firma je preko koje se pokušava oteti “Alumina”, zatražilo je od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH da pokrene disciplinski postupak i razriješi predsjednicu Okružnog privrednog suda u Bijeljini Božanu Gužvić sa te funkcije, ali i sudijske dužnosti. (CAPITAL.ba).

19.
To je novi dokaz da je  u Republici Srpskoj moguće, pa tako i da brutalna i monstruozna kriminalna organizacija, koja prebija ljude, prijeti, ucjenjuje, podmićuje, diluje, traži da se smjeni sudinica koja im je stala na put!!! 

20.
Ovaj zahtjev za smjenu Božane Gužvić je efektuiranje prijetnje koju je Okružnom privrednom sudu u Bijeljini u ime Klana uputila zvornička sudija Jelena Krpa Todorović, prije desetak dana.
21.
Prema mojim saznanjima, Stevanović Gladni je uveliko krenuo u akciju lobiranja kod Visokog sudskog i tužilačkog savjeta protiv Božane Gužvić. 

22.
Stevanović Gladni, nesporno vješt u nezakonitom rukovanju novcem, dilanju i drugim brojnim kriminalnim radnjama, ne štedi novac da bi ostvario ovaj cilj te kaznio neposlušnu sudinicu.

23.
Isti oni članovi VSTV-a, koji su nedavno saopštili da sudinica Jelena Krpa Todorović nije odgovorna za svoj kriminalni rad učešća u otimanju “Alumine”, sada radi na utvrđivanju odgovornosti Božane Gužvić; Ukoliko postupe po zahtjevu “Pavgorda”, definitivno će dokazati da su dio Klana, da srpovode naloge zločinačkih organizacija i da je pravosuše tu da bi štitilo Ubice, njihove 
Saučesnike i kriminalce svih boja i dezena.

24.
Republika Srpska nema više instituciju MUP-a, koja je privatizovana i u službi je Zločinaca, Naručilaca Ubistava, Ubica…: Njihove naloge sprovode direktno Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić; Nema ni tužilaštva, jer Tužioci, dobar dio njih, su na liniji Klanovima; Ima teško korumpiranu izvršnu vlast, ima Kriminalni klan, te se ovdje treba pozvati na krilaticu Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost

25.

Sudija Gužvić je pružila otpor Klanu!