среда, 30. мај 2018.

Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, direktan je Saučesnik u Ubistvu Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

Nedeljko Lubura
Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS, direktan je Saučenik u Ubistvu Davida Dragičevića.

Lubura precizno zna ko je Naredio Ubistvo Davida Dragičevića, Ko ga je pretukao, Ko ga je oteo, Kojim autom je odvežen, Gdje je držan kao talac, Ko ga je sve mučio i Kako je likvidiran. 

Lubura zna i Ko je, kada i kojim vozilom dovezao tijelo Ubijenog Davida Dragičevića i položio ga u rijeku Crkvena.

Isto to znaju i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Darko Ćulum, direktor Policije RS.


Navedena četvorka tačno zna koliko je pripadnika MUP-a RS učestvovalo u prebijanju, otmici i likvidaciji Davida Dragičevića. Znaju i njihova imena i pozicije unutar institucije. 

Znaju i Ko im je naredio da počine zločin i u čije ime.

Već ranije sam pominjao Luburu kao saučesnika, ali zato što pripadnici Uprave koju vodi 24 časa, u kontinuitetu, prate Davora Dragičevića i još nekolicinu osoba iz Grupe “Pravda za Davida”.


Da podsjetim, nakon prljave ponude za nagodbu Davoru Dragičeviću prema kojoj bi za ubistvo njegovog sina Davida bila optužena i presuđena “dva mlađa inspektora MUP RS”, koju je Davor Dragičević odbio, uslijedila je odmazda.

Ponuda je glasila: “Mi znamo još od 18.03. da su ta dva inspektora oteli Davida i odveli ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili”, rekao je posrednik, koji je Davoru donio prljavu nagodbu. 

Zauzvrat je Davor Dragičević trebalo da prekine sva Mirna okupljanja građana. Davor Dragičević je javno potvrdio da je odbio ovu ponudu.

Davor je odbio nagodbu, ali je ostalo svjedočanstvo da u MUP-u još od 18.03. znaju da su u likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali i pripadnici te institucije. I to kriju, pokušavajući napraviti nagodbu, kako bi Grupa “Pravda za Davida” prestala sa Mirnim okupljanjem građana. 

Nakon što je monstruozna nagodba odbijena, Davor Dragičević i još nekoliko lica, koja su svakodnevno sa njim, stavljeni su pod dvadesetčetveročasovni nadzor. Za praćenje, fotografisanje, snimanje… zadužena je Uprava za borbu protiv terorizma, na čijem čelu je Nedeljko Lubura, Lukačev zet.

Cilj akcije, koja još uvijek traje, je “kompromitacija Davora i njegovih saradnika”. U akciji je angažovano najmanje deset pripadnika Uprave za borbu protiv terorizma, četiri vozila i oprema potrebna za snimanje.

Međutim, moja najnovija saznanja svjedoče da je Lubura u zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića direktno involviran od 18.03., kada je David otet. Sve vrijeme on, zajedno sa Lukačem, Ilićem, Ćulumom, Željkom Karanom, Želimirom Lepirom, Daliborom Vrećom, Đorđem Rađenom i drugim, intenzivno radi da se monstruozni zločin nikada ne rasvijetli.

Vrlo je važno naglasiti da zataškavanje zločina Teškog Ubistva nije počelo 26.03., kada je Darko Ilić, zajedno sa Željkom Karanom održao pres. Tada je prikrivanje zločina postalo javno, a njegovo zataškavanje počelo je već u ranim jutarnjim časovima 18.03., nakon što je David otet.

Sam zločin planiran je mjesec i  po do dva.

Lubura je zadužen za prljave poslove dijela Vrha MUP-a RS.

Lubura je zet Dragana Lukača.


Interesantno je navesti i da je Lubura, svojevremeno, bio i šef narkoinspektorima kojima je počelo ponovljeno suđenje. (nastaviće se)