понедељак, 7. мај 2018.

Strah od Nadolazeće Istine: Prenervozni Nasilnici Lukač, Ćulum i Ilić demantovali sami sebe u saopštenju punom prijetnji; Kostreševićev Tim ima zadatak da beskrajno razvuče istragu o Ubistvu Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

1.
Drske, bezobrazne, brutalne, blasfemične prijetnje Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal i Darka Ćuluma, direktora Policije, izrečene u Saopštenju MUP-a RS (06.05.o.g.), pokazale su njihovu nasilnost, spremnost na novu zloupotrebu institucije, spremnost na nove progone i nasilje, ali i nervozu, jer se približava dan kada će biti saopštena imena Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića. I njihovih pomagača.

2.
Saučesnici u tom zločinu, oni koji ga pokušavaju zataškati, prije svih, Lukač, Ćulum i Ilić stoga su i prestrašeni. Pokazaće se u punom svjetlu njihovo zločinačko djelovanje. Biće raskrinkani do kraja.

3.
Upravo taj strah od nadolazećeg i nervoza što to ne mogu spriječiti ni otvorenim prijetnjama, nagnala ih je da bahato pokušaju zastrašiti Davora Dragičevića i sve one koji ga podržavaju. Pucanj u prazno, koji je izrodio nove velike greške saučesnika Ubica i Naručilaca Ubistva, što su vidljive upravo u prijetećem saopštenju.

4.
Trojac prijeti Davoru Dragičeviću krivičnom prijavom, jer, kako su naveli, “исти и даљe покушава да криминализујe институцијe нeутeмeљeно квалификујући случај као кривично дјело убиство, те оптужујући исте за саучeсништво”.

Nema dileme iz citirane rečenice da dio Vrha MUP-a RS insistira da David nije ubijen i da je cijela ta priča za njih završena, te da su spremni i na represiju, kako bi silom, pendrekom, bezjbol palicom i “krampom u glavu” (to je Lukačev specijalitet) natjerati sve one koji ne vjeruju u njihovu verziju.

5.
Međutim, u istom tom prijetećem saopštenju isti taj Trojac navodi i sljedeće: 
Министарство унутрашњих послова Репбулике Српскеподсјећа да се предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања овог случаја”.

6.
Šta se rasvjetljava, ako je “slučaj” već riješen? Ne može i jedno i drugo.

7.
Da li, možda, rasvjetljavaju gdje se David Dragičević “okliznuo” i “pao u vodu”? Pa zar to nije Ilić saopštio na pres konferenciji, 26.03.2018. godine, kada je rekao da se to desilo u naselju Lauš, u ulici Velimira Janjetovića Janje?!

8.
Prenervozni zbog sve većeg bunta naroda, Zločinci iz Vrha MUP-a RS čine kardinalne greške, čak i kada prijete. A namjera im je da fizičkom silom uskoro rasture proteste koji se dvakodnevno održavaju na Trgu Krajine u Banjaluci. Koji su ih jako jako uplašili; Posebno Gradonačelnika Igora Radojičića, koji podržava te nasilne akte. Da je drugačije, već bi se na neki način oglasio.

Radojičić je nebitan za nastavak priče, on je tek bezlična fusnota Zločinačke organizacije koja pokušava prikriti Ubistvo Davida Dragičevića.

9.
Još nekoliko detalja je vrlo važno, jer, odreda, ukazuju na nasilne pokušaje zataškavanja Ubistva.

Saopštenje nije usmjereno samo prema Davoru Dragičeviću i onima koji ga podržavaju, već i onim koji vode istragu, bar formalno. To je poruka da nema “iskakanja iz postavljenih šina”. Šina, koje su postavili Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi Saučesnici.

10.
Formalno - istraga Tužilaštva nije završena, niti zatvorena. Iako oni ne rade ništa; 

Štaviše Dalibor Vrećo je, uz Lukača, Ilića, Ćuluma, Karana&co, direktan saučesnik u prikrivanju, ali ostaje činjenica da formalno istraga Tužilaštva nije završena i da je saopštenje MUP-a RS potpuno netačno. 

11.
Ako se istraga još uvijek vodi, a vodi se, priznaju to čak i Saučesnici, onda nikako nije neutemeljeno kvalifikovanje slučaja kao krivično djelo Ubistva. Dapače.

12.
Istragu i dalje vodi Tim Siniše Kostreševića, koji, kako tvrde njemu bliski izvori, nema ništa sa saopštenjem MUP-a RS od 06.05., niti je njega bilo ko konsultovao oko onog što je napisano.

Siniša Kostrešević
I taj detalj, da Kostreševićev Tim vodi istragu, ukazuje na nasilnost Trojca - Lukač, Ilić, Ćulum.

13.
Međutim, “pranje” Kostreševića od saopštenja Trojca je neuspješno. Njegov Tim vodi istragu, ali formalno; Kostrešević ima zadatak da istragu vremenski razvuče što duže, kako bi protesti jenjali.

14.
Kostrešević radi suptilnije od Lukača, Ilića i Ćuluma, ali, suštinski, radi isti posao - pokušava, takođe, zataškati ubistvo i ne dozvoliti da se otkriju njegovi Naručioci kao i Egzekutori.

15.
Potvrđuju to i informacije iz njemu bliskih krugova, kojima je Kostrešević rekao da njegov Tim “skuplja dokaze da se slučaj prekvalifikuje u Ubistvo”.

Znači, Kostrešević zna da se desilo ubistvo, “skuplja dokaze”, ali skupljanje dokaza mu ide toliko sporo, da bi njegova istraga mogla potrajati vijekovima.

16.
Bilo je dovoljno da Kostrešević pregeda/presluša Ilićev pres od 26.03., uoči brojne laži koje je izgovorio i pozove ga na saslušanje, ako već ne želi da ga odmah uhapsi. Kostrešević to nije uradio.

Bilo je dovoljno da pročita Lukačeve i Ćulumove izjave, uoči brojne laži koje su izgovorili i pozove ih na saslušanje, ako već ne želi da ih odmah uhapsi. Kostrešević to nije uradio.

Bilo je dovoljno da pročita obdukcioni i reobdukcioni nalaz i Potvrdu o smrti, koju je izdao Karan, uoči brojne kontroverze, skrivanje činjenica, iznenadno nametanje prepreciznog Vremena smrti (prepreciznog do mjere opravdane sumnje u saučesništvo u sločinu Ubistva) i pozove ga na saslušanje, ako već ne želi da ga uhapsi. Kostrešević to nije uradio.

17.
Kostrešević jeste utvrdio da David Dragičević nije ni bio u kuću na Laušu, 18.03.2018., što je bilo dovoljno da odmah sasluša Ilića i njegov “Tim za zataškavanje ubistva”, ali ni to nije uradio. 

18.
Kostrešević ne prikuplja dokaze da bi slučaj prekvalifikovao u Ubistvo; On zna da taj slučaj jeste Ubistvo, može to i dokazati, ali ne želi; On prikuplja dokaze za svoj interni obračun, unutar MUP-a RS, sa Lukačem, Ilićem i Ćulumom, a ne za rješavanje Ubistva Davida Dragičevića. Jer, rješavanje Ubistva Davida Dragičevića nije na Dnevnom redu nijednog od visokih funkcionera MUP-a RS. Niti će biti dok navedeni čine Vrh MUP-a RS. (nastaviće se)

Saopštenje MUP RS

Број:СМ-1-053-
Датум: 06.05.2018. године

СВИМ МЕДИЈИМА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

МУП неће толерисати неутемељене нападе на институцију

Поводом свакоднeвних прозивки и нeутeмeљeних оптужби на рачун руководства и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а од странe Давора Драгичeвића и одређених људи око њeга, Министарство ће бити принуђено да поднeсeнe кривичнe пријавe. На овај начин наведени ће морати својe тврдње поткријeпити материјалним доказима у поступку пред надлежним судом или ћe у супротном сносити кривичну одговорност и санкцијe у складу са законом.

Подсјећамо да јe МУП испунио свe захтјeвe Давора Драгичевића, а у оквиру истрагe у вeзи са трагичном смрти његовог сина Давида Драгичeвића. У овом случају је чак направљен прeсeдан, те је он као оштeћeна странка, укључен у истрагу, што до сада никада нијe урађeно. Наведено је предузето у циљу да би исти имао комплeтан увид у прeдмeт и свe чињeницe којe су до сада утврђeнe у истрази надлежног тужилаштва и полицијe. 

Међутим, исти и даљe покушава да криминализујe институцијe нeутeмeљeно квалификујући случај као кривично дјело убиство, те оптужујући исте за саучeсништво. Давор Драгичевић је очито усмјeраван и вођeн од странe људи којима јe вeћ дужи врeмeнски пeриод циљ подривањe и рушeњe овог Министарства и других рeпубличких институција, а све опет ради остварeња политичких циљeва и планова људи који на морбидан начин користe трагичну смрт покојног Давида Драгичeвића. 

Министарство унутрашњих послова Репбулике Српске још једном изражава жалост за ову трагедију и подсјећа да се предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања овог случаја. 

Одјељење за односе са јавношћу