недеља, 13. мај 2018.

Novi dokazi o likvidaciji Davida Dragičevića (fotografije); Ucijenjeni Lepir ne smije da nedjelo okvalifikuje kao Teško ubistvo

piše: Slobodan Vasković1.
Uzalud pripadnici Zločinačke organizacije, koji su naručili i izvršili likvidaciju Davida Dragičevića, pokušavaju zataškati užasni zločin; Uzalud to čine i njihovi saučesnici Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Željko Karan, Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Đorđe Rađen i još niz drugih koji učestvuju u neljudskom poslu.

2.
Previše je dokaza koji čvrsto potvrđuju da je David Dragičević u ranim jutarnjim časovima, 18.03., prebijen, potom otet i odvežen na nepoznatu lokaciju gdje je mučen, a zatim i likvidiran, tako što je udavljen.

3.
David Dragičević bio je živ danima, Ubice su ga sve to vrijeme mučile, a zatim udavile i njegovo tijelo ostavili u rijeci Crkvena, najranije 23.03., kasno noću ili 24.03. rano ujutro.

4.
U likvidaciji Davida su, izvan svake razumne sumnje, učestvovali i pojedini pripadnici MUP-a RS, kao što i dio vrha MUP-a RS učestvuje u zataškavanju ubistva.

5.
Jedan od važnijih dokaza, sem fotografija sa reobdukcije, koje je je objavio Davor Dragičević, otac Ubijenog mladića, što svjedoče o brutalnom premlaćivanju, jesu i pocijepane pantalone, koje su bile na tijelu Davida kada je nađeno kraj Crkvene.

6.
Na Slici 1 (fotografija napravljena nakon pronalaska tijela) se vidi da su pantalone razderane na oba koljena.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Davida Dragičevića (24.03.2018.), 
7.
Na Slici 2 (printskrin videa na kojem se vidi David Dragičević na Trgu Krajineu 02 časa i 25 minuta, 18.03.) uočljivo je da David na sebi ima pantalone bez ikakvih poderotina. 


8.
Jedini zaključak koji se može izvesti upoređivanjem fotografija jeste da je David pretučen, nakon čega je vučen po tlu, zbog čega su pantalone i pocijepane na oba koljena. 

9.
David je odvučen do automobila, koji je na mjesto premlaćivanja došao ugašenih svjetala.

10.
Taj automobil, po svemu sudeći, pripada policiji i riječ je o Dačiji - daster.

Tim automobilom David je odvučen na, zasad, nepoznatu lokaciju gdje je mučen, nakon toga i likvidiran.

11.
Davor Dragičević, otac surovo umorenog Davida, tvrdi da je on bio živ sve do 23.03., kada je likvidiran. Izvjesno je da nije likvidiran prije 20/21.03. 2018. godine.

12.
Posebno sramnu ulogu u cijelom slučaju Surove Likvidacije Davida Dragičevića ima Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, koji je poodavno trebalo da ovaj slučaj okvalifikuje kao djelo teškog ubistva, što on nije učinio.13.
Lepira Naručioci Ubistva i njihovi saučesnici u zataškavanju, dio Vrha MUP-a RS, drže “u šaci” dokumentima koji svjedoče da ga je potplatio Meho Adrović, pljačkaš banaka, kako bi ga Lepir, u to vrijeme sudija Okružnog suda, oslobodio. Što se i desilo.
14.
Lepir je obmanuo u Narodnu skupštinu RS iznoseći niz poluistina, kontradiktronih stavova, ali i otvorenom podrškom jednom od glavnih saučesnika Draganu Lukaču, koji je javno, u parlamentu, pozivao na nasilje i zastupao “zakon ulice!.

15.
Lepirovo ponašanje i djelovanje je za apsolutnu smjenu sa pozicije Glavnog tužioca i pritvaranje, zbog pokušaja zataškavanja Ubistva, između ostalog, i zato što se pravio nevješt na pitanje zašto nije izvršena mikroskopska i hemijska analiza vode, nađene u Davidovim plućima.

16.
Lepirov odgovor je išao u pravcu da taj nalaz i nije toliko bitan, iako je jedan od ključnih - mikroskopska i hemijska analiza vode iz pluća i rijeke Crkvena pokazala bi gdje je David udavljen. Nije izvršena, jer bi, po svemu sudeći, bila dokaz da je David udavljen na nekom drugom mjestu, a ne u Crkvenoj, te da je u tu rječicu samo bačeno njegovo tijelo.

17.
Lepir je još rekao, na parlamentu, da su oba obdukciona nalaza “poslali ekspertima u Zagreb”.


Nije rekao kojim, a trebalo je da nalaze pošalje Sudsko- medicinskom odoboru koji ima svaki ozbiljan Medicinski fakultet. Takav odbor nema Medicinski fakultet u Banjaluci. 

18.
Svaki pravnik zna da se poslije dvije obdukcije ide na Sudsko - medicinski odbor; Da li to i Lepir zna?! (nastaviće se)