понедељак, 28. мај 2018.

Produkt Režima je Gladni, a Režim je produkt Gladnih

piše: Slobodan Vasković



1.
Režim Milorada Dodika zamolio je Kriminalni klan Gordana Gocija Pavlovića i Zorana Stevanovića Gladnog da se uzdrže od bilo koje zvanične blokade računa Alumine, narednih 4 mjeseca, preciznije sve do oktobarskih izbora. 

2.
Procjena Režima je da bi dalje instistiranje pomenutih strvinara na otimanju “Alumine”, dodatno ubrzalo ekstremni pad rejtinga SNSD-a. 

Tom padu je u znatnoj mjeri doprinio upravo Gladni svojim drskim i brutalnim postupcima koji su nerijetko završavani teškim premlaćivanjima ljudi, što su im stajali na put. 

3.
Naravno ova molba Milorada Dodika, prvo zaštitnika i saučesnika, sada već taoca i saučesnika, Kriminalnog klana, kojem, po riječima Gladnog, pripada trećina plijena od otimanja i krčmljenja “Alumine”, ne znači da je Stevanović spriječen u svom mešetarenju i pripremi situacije za novi brutalni napad na “Aluminu”, sve sa ciljem otimanja 200 miliona KM (po 66 miliona za Dodika, Gladnog i Gocija Pavlovića).

4. 
S tim u vezi, Stevanović se bavi lobiranjem dijela zaposlenih u “Alumini”, koje je on ranije smjestio u tu fabriku, kako bi se spriječili eventualni nemiri i neredi prije, ali i nakon oktobra, kada Kriminalni klan i Dodik planiraju da nastave otvoreni napad na fabriku. 

5.
Gladni je i u akciji spašavanja sudija Jelene Krpe Todorović i Slavice Bankomat Tadić za čije se otvoreno nezakonito postupanje zainteresovao niz istražnih institucija, kako u BiH, tako i u Republici Srbiji, a što Stevanoviću dodatno unosi nemir, jer je garantovao za njihovo neprocesuiranje.
6. 
Pokušava Gladni da od krivičnog gonjenja spase i najbliže saradnike Sonju i Nenada Rubeža koji, ne samo da zastupaju Pavlovićevu firmu “Pavgord”, koja je nosač kriminalnih kativnosti, već i aktivno rade na zločinačkom otimanju “Alumine”. 

7.
Da podsjetim, ovaj kriminalni dvojac je neposredno učestovao u kriminalu Vladimira Romanova&co, nekadašnjeg vlasnika FG “Birač”, koji je iz te firme i “Alumine”, nezakonito iznio 1,7 milijardi KM.

Sonja Rubež je je ta koja je učestovala na upisu kriminalnih zaloga na imovini zvorničkih firmi po osnovu kojih danas “Pavgord” i Gladni pokušavaju naplatiti 200 miliona KM. 

8.
Gladni tka na nekoliko razboja: Angažovan je i na aktivnostima koje su direktno uperene protiv Dodikovog, bijesan što mu je privremeno odložena blokada računa “Alumine”, (a on vremena nema); Drugi razlog je njegova procjena da je Režim pri kraju, pa pokušava blagovremeno da se prestroji. 

9.
Zato je najznačajniji politički cilj Gladnog, u ovom trenutku, da progura, najmanje, dva svoja poslanika u izbornoj jedinici sedam, koji bi trebalo da sjednu u klupe novog saziva Narodne skupštine. 

Gladni forsira ideju da to budu “stari” poslanici, njegove osobe od povjerenja - Dušica Šolaja, ranije Savić i Obren Marković. 

10.
Njih dvoje isključivo slučaju naređenja Gladnog, a direktan primjer je bio kada su odbili da dođu u “Aluminu”, na poziv rukovodstva, i javno okarakterišu napade na Fabriku.
U prevodu, da Gladnog definišu kao gangstera i bitangu, što on jeste. 

11.
Kada se sagleda opšta situacija, te ponašanje Režima i njegovih podanika, može se zaključiti da je Gladni najbolji primjer Režima i svega što on predstavlja, jer
-Režim ogavno laže i Gladni ogavno laže, 
-Režim, njegov jedan značajan dio, ubija djecu, Gladni brutalno premlaćuje, 
-Režim otima Aluminu, Gladni je na čelu otimačine,
-Režim diluje narkotike, Gladni diluje devize, 
-Produkt Režima je Gladni, a Režim je produkt Gladnih. 

12.
Nema sumnje da je Režimu bitniji Gladni neko bilo koje dijete, čovjek, fabrika, radno mjesto… Režimu je bitan Gladni i 200 miliona KM otetih od Alumine, a životi građana Republike Srpske i njihove djece su samo prolazna kategorija. 


Dokazi za to su više nego očigledni. I previše ih je!