понедељак, 7. мај 2018.

Kad Lažovi utihnu (2): Dodik još nije ukinuo Sud u Zvorniku; Nastavljeni pokušaji otimanja “Alumine”; Sudije Okružnog privrednog suda iz Bijeljine traže zaštitu od prijetnji Pravosudne Mafije i Kriminalnog Klana (Pismo)

piše: Slobodan Vasković


1.
Zatražena je posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj bi se raspravljalo o stanju u zvorničkoj fabrici Birač, tj. o Alumini.

Imajući u vidu očigledno i neposredno učešće Režima u kriminalu koje sprovode njegovi lokalni krakovi prema “Alumini”, kao i višegodišnje kriminalne napade, čiji je cilj otimanje fabrike, teško je vjerovati da će se skupština sa dnevnim redom, na kojem je i “Alumina” i desiti. 

2.
Kriminal koji Režim sprovodi već tri godine sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, njegovom firmom “Pavgord”, prema “Alumini” i FG “Birač” ne može se objasniti drugim riječima osim Trećinom plijena od otimanja “Alumine”, koja, prema riječima Zorana Stevanovića Gladnog, gradonačelnika Zvornika, pripada Miloradu Dodiku. 

3.
Poslanici Režima (osim jednog), iako svjesni razmjera kriminala, nisu se do sada izjašnjavali, niti osuđivali zločinačko djelovanje: Ćutanje je zavjet zbog Šefove Trećine, pa je i bilo koja rasprava na ovu temu malo izvjesna. 

4.
Međutim, ukoliko se, nekim čudom, desi skupštinsko zasjedanje na ovu temu, bilo bi poželjno da glavni logističari Kriminalnog klana - ministar finansija Zoran Tegeltija i Željka Cvijanović, premijerak, prisustvuju skupštini i odgovore na neka od sljedećih pitanja:

-Zašto institucije ne procesuiraju ober kriminalce iz SNSD-a koji su u Kriminalnom klanu, zajedno sa sudijama Jelenom Krpom Todorović i Slavicom Bankomat Tadić?

-Zašto nisu pohapšeni Sonja i Nenad Rubež kao neposredni saradnici Litvanski Mafijaša, predvođenih Vladimirom Romanovom, tokom otimanja preko milijarde KM iz Alumine i Birača? A postoje svi dokazi za njihovo hapšenje.

-Zašto su besplatno dali avion Vlade RS Zoranu Stevanoviću Gladnom i Gociju Pavloviću da lete u Litvaniju i pregovaraju sa litvanskim kriminalcima kako bi im za bagatelu prodali kriminalne zaloge, zbog kojih je danas Alumina dovedena u poziciju taoca, jer je navodno dužna cca 200 miliona KM (122 miliona fiktivnog duga plus kamate)?

-Zašto je Vlada RS, početkom 2016., Donijela zaključak kojim se za direktora “Alumine” nameće Zoran Stevanović Gladni? 

-Zašto je odobren kriminalni kredit od 19,4 miliona KM Energoliniji, i da li je direktni i najznačajni učesnik tog kriminala aktuelni ministar finansija Tegeltija? Svi znamo da jeste, ali neka odgovore. 

-Zašto do sada Tegeltija, zbog poklanjanja 19,4 miliona KM Romanovu, nije smijenjen, iako se zna da je 15 miliona KM tih sredstava odmah oprano? Potvrdili su to i uposlenici IRB-a.

5.
Ako bi se održala ta Skupština, došlo bi se i dio odgovora na ključno pitanje iz aprila mjeseca: Da li će Narodna skupština i Milorad Dodik ukinuti Osnovni sud u Zvorniku? 

Napominjem da je prošlo više od tri sedmice otkako je Dodik, javno, obećao zaposlenima “Alumine”, da će, u slučaju da Kriminalni klan i sudija Jelena Krpa Todorović, ponovo atakuju blokadom računa fabrike na Fabriku, ukinuti Sud u Zvorniku. 

Sudija Krpa Todorović je, po nalogu Gladnog, 24.04.2018. atakovala i to zadužujući “Aluminu” u korist Klana sa cijelih 200 miliona KM (122 miliona fiktivnog duga plus kamate). Učinila je to svega četiri dana nakon Dodikovog, kako zasad stoje stvari, lažnog obećanja o ukidanju Suda.

6.
Skupština, na kojoj bi se raspravljalo o stanju u toj Fabrici, kao i napadima Klana na nju, bila bi idealna prilika da Dodik pokaže da nije Lažov, odnosno da se ukine Sud u Zvorniku! 

7.
Svako drugačije djelovanje će samo potvrditi činjenicu da Milorad Dodik stoji iza Kriminalnog klana koji otima “Aluminu” i da je tačna tvrdnja Zorana Stevanovića Gladnog da Trećina Plijena pripada Šefu. 

8.
Postoje svi razlozi za ukidanje Zvorničkog suda. 

Ključne sudije ovog suda su zadojene mržnjom prema svima onima koji ih kritikuju zbog kriminalnog rada; Sud vodi predsjednica, Slavica Tadić, koja je ključna karika u kriminalnom lancu i najbliža saradnica Zorana Stevanovića Gladnog; Ključne procese vodi korumpirana sudija Jelena Todorović koja je do skora radila na sitno - sa pojedinim advokatima dijelila je na po pola advokatske tarife, kako bi donosila presude u korist njihovih klijenata.

Todorovićeva je sada zaigrala na Krupno! 

9.
Zvornički sud je i mafijaški sud, koji je nedavno uputio mafijaške prijetnje sudijama Okružnog privrednog suda u Bijeljini! Razlog prijetnji je što se sudije pomenutog bijeljinskog suda, radi očuvanja zakonitosti, odbili da postupe po mafijaškim zahtjevima Klana za koji radi Todorovićeva, te neće da učestvuju u otimanju “Alumine”.

10.
Objavljujem i Pismo koje je Božana Gužvić, predsjednica Okružnog privrednog suda Bijeljina, u vezi sa mafijaškim porukama koje je dobila, proslijedila Osnovnom sudu u Zvorniku, kao i Odboru povjerilaca FG “Birač”, Pravobranilaštvu RS, Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, Ministarstvu pravde, Višem privrednom sudu u Banjaluci, u kojem se zahtijeva zakonitost u radu u postupcima u predmetu “Birač”, a koje vodi kriminalac sudija (čitaj jelena Todorović) iz Zvornika. 

11.
Pismo je svojevrsna pravnička lekcija kako treba postupati kada se vodi izvršni postupak prema firmi koja je u stečaju; Ujedno je jasan i precizan opis nepostojanja bilo kojeg pravnog osnova za izvršenje koje “Pavgord” pokušava da ostvari prema FG “Birač”, kao firmi u stečaju, o čemu sam već detaljno pisao. 

12.
Podsjetiću, pored 200 miliona KM koje je Todorovićeva dodijelila “Pavgordu” na štetu “Alumine”, Pavlovićeva firma je, prije mjesec dana, kod iste sudinice, inicirala i novi izvršni postupak - sada protiv FG “Birač”, kao vlasnika “Alumine”: Cilj je preuzimanja udijela u “Alumini”, defakto cijele Fabrike. 

Pismo je lekcija struke, svijetli trenutak u mračnom pravosuđu koje je duboko razvaljeno kriminalnim radovima Zoran Stevanović Gladni i drugih Gladnih bitangi.

13.
Ako se čita i između redova, ovo pismo je, istovremeno, i bunt i vapaj. 

Bunt protiv kriminalnih ataka mafije na ovaj sud; Ti ataci nisu od juče, već traju, a već su viđeni suspenzijom stečajne sudinice koja se protivila Kriminalnom Klanu i njihovom pokušaju otimanja FG “Birač”; Tu su i novonajavljeni ataci, čiji je “predgovor” prijetnja Jelena Todorović sudijama Suda u Bijeljini, ukoliko  ne postupe po njenom kriminalnom radu i djelovanju.

14.

Sa druge strane, Pismo je poziv Javnosti da se trgne i reaguje na kriminal vijeka koji se dešava u Zvorniku, pod okriljem Zorana Stevanovića Gladnog.