субота, 12. мај 2018.

Netačan Lukačev podatak o nalazu slovenačkog stručnjaka o osobama koje ulaze i izlaze iz kuće na Laušu

piše: Slobodan Vasković

Dragan Lukač, saučesnik u Ubistvu Davida Dragičevića, koji pokušava zataškati likvidaciju i sakriti njene Naručioce i Egzekutore iznio je netačne podatke o nalazima slovenačkog eksperta u vezi sa forenzikom snimaka ispred kuće na Laušu.

Lukač je izjavio da je forenzičar iz Slovenije sa sigurnošću “od 80 posto utvrdio da se na snimcima nalazi David Dragičević”.

Međutim, to nije tačno. 

Slovenački stručnjak K.G. je, prema mojim izvorima iz MUP-a RS i Tužilaštva RS, utvrdio da su proporcije tijela osoba koje su ulazile u kuću slične Davidovim, ali da prepoznavanje “po crtama lica nije bilo moguće”.

K.G. je dao procjenu, znatno nižu od Lukačeve, da vjerovatnoća da je David jedna od osoba sa snimaka, koje su u noći 18.03. ulazile i izlazile iz te kuće, što, praktično, znači da on ni na koji način nije potvrdio da je jedno od četiri lica koja se vide na snimcima pokojni David Dragičević.

Kuća na Laušu pripada porodici Rađen, a Đorđe Rađen jedan je od Saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića, jer je prihvatio da učestvuje u Režiranju lažne pljačke sopstvenog doma. I da učestvuje u prikrivanju Likvidacije.

Tim Siniše Kostreševića utvrdio je da David Dragičević, u noći 18.03. nije opljačkao Rađenovu kuću, u vremenu od 02 časa 52 minuta do 03 časa 42 minuta, kako je to naveo Darko Ilić na pres konferenciji, održanoj 26.03.2018. godine.

Sasvim je drugo pitanje da li je David Dragičević, nakon što je pretučen i otet, možda jedno vrijeme prisilno držan u toj Kući?!  

Još uvijek je nepoznata lokacija na kojoj je David držan zatočen, gdje je i mučen i na kraju likvidiran. Istraga bi trebala dati odgovor na to pitanje, ukoliko i dalje ne bude opstruisana, kao što je to sve vrijeme rađeno, od 24.03. ove godine, kada je Davidovo tijelo nađeno bačeno kraj rijeke Crkvena.