петак, 4. мај 2018.

Saopštenje MUP RS potvrđuje umiješanost pojedinih pripadnika policije u Ubistvo Davida Dragičevića i nastavak je Lukačevih/Ćulumovih/Ilićevih pokušaja da zataškaju likvidaciju i zametnu tragove koji vode ka Egzekutorima i Naručiocima Ubistva

piše: Slobodan Vasković

1.
Dragan Lukač je besramna kreatura, koja pokušava na svaki način da se spase odgovornosti za teško krivično djelo koje je počinio (zasad) - saučesništvo u zataškavanju Ubistva Davida Dragičevića.

2.
Beskrupulozni Lukač jeftinim, providnim, trikovima pokušava demonstrirati javnosti navodnu odlučnost u otkrivanju “propusta policije” u vezi sa, kako su iz MUP-a RS naveli, “tragično nastradalim Davidom Dragičevićem”.

3.
David Dragičević, odlično to u MUP-u znaju nije “tragično nastradao”, već je likvidiran, a među egzekutorima nalaze se i pojedini pripadnici policije.

4.
Nakon više od mjesec dana ćutanja, Lukač se oglasio saopštenjem i to tek nakon što je Davor Dragičević, Davidov otac, 03.05. o.g. na FB grupi “Pravda za Davida”, emitovao video snimak od 18.03.2018. godine (08 časova i 48 minuta do 09. časova) sa kojeg je jasno da se ne vrši nikakav uviđaj “opljačkane kuće”; Odnosno, ako je ono što vidimo uviđaj, onda samo zbog tog snimka Lukač treba da bude zbrisan sa funkcije, jer način na koji “uviđaj” obavljaju njegovi podređeni nije ni amaterski; To je, naprosto, lakrdija.

5.
Lakrdija je prava riječ, jer je Lukač Opasni Lakrdijaš; Vrlo vrlo Opasan: Njegova reakcija na objavljeni snimak dodatno pokazuje da Darko Ilić i Uprava za organizovani kriminal nisu radili ništa drugo do pokušavali zataškati ubistvo.

6.
Taj snimak, koji je objavio Davor Dragičević, posjeduje MUP RS još od onog dana kada je nastao - 18.03. ove godine, što svjedoči da ga nisu ni pogledali. Nije im ni trebao, jer pljačke nije ni bilo. Odlično su znali da se istražuje Režirana Provala u Kuću Đorđa Rađena.

Preciznije, sve je bilo “istraženo” i prije “provale”!

7.
Dalje, to znači da sve ovo vrijeme, duže od četrdeset dana od pronalaska tijela ubijenog Davida, snimak nisu ni na koji način analizirali; Jer da jesu poodavno bi svi koji rade ”uviđaj” bili posmjenjivani.

Šta je radio tužilac Dalibor Vrećo to vrijeme? Zašto on nije analizirao snimak? Zato što nije imao takve instrukcije od Darka Ilića!!!

8.
Nisu ga analizirali, jer je za Vrh MUP-a RS David sam pao u vodu, dok je stvarna istina da je danima mučen, pa potom i ubijen. Najranije, 20/21.03. ove godine, dva dana nakon što je nestao, 18.03.o.g.

9.
Uz navedeno, tek sada se mogu nazrijeti gigantske razmjere Ilićevih laži iznesenih 26.03.2018. godine, na pres konferenciji, kada je rekao da je Uprava za organizovani kriminal “sve efikasno utvrdila na osnovu video snimaka nadzornih kamera”. 

Ilić je tada još rekao da je “Nesporno utvrđeno da je David Dragičević izvršio provalnu krađu” u Kući na Laušu.

Ilić je kriminalizovao Davida vrlo svjesno i vrlo neljudski, kako bi prikrio Ubice i Naručioce Likvidacije.  

10.
Lukačevo saopštenje dodatno potvrđuje upetljanost dijela Vrha MUP-a RS u surovo ubistvo Davida Dragičevića.

Direktno su, osim Lukača, upetljani Darko Ćulum, direktor Policije i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.

11.
Lukač laže i kada navodi “da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu”!

Upravo je Đorđe Rađen, isti dan kada je prijavljen nestanak davida Dragičevića, potpisao, u policiji, već napisanu izjavu da je njegovu kuću opljačkao “David Dragičević”.

12.
Lukačeve laži pokazuju da on i njegovi saučesnici u zločinu ne odustaju od pokušaja skrivanja istine o ubistvu Davida; Samim tim nastavljaju da skrivaju Ubice, Nalogodavce Ubistva i njihove pomagače. 

13.
Žrtvovanje dva policijska piona iz PS Lauš pokazatelj je napora Lukača, Ćuluma i Ilića da sve svale na svoje poslušnike!!!

14.
Ta igra ne smije proći, jer su Lukač, Ilić, Ćulum, Željko Karan, Dalibor Vrećo…, direktni saučesnici Ubistva Davida Dragičevića i moraju odgovarati za taj zločin!!! 

Saopštenje MUP RS: Lukač zatražio smjenu policijskih službenika stanice Lauš
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zatražio je danas od direktora Policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema policijskim službenicima Policijske stanice Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18. marta da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo krađa u ulici Velibora Јanjetovića 11, u Banjaluci.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je postupajući inspektor, nakon izlaska na lice mjesta, okvalifikovao djelo kao krivično djelo krađa i konstatovao da nema potrebe za vršenjem uviđaja. 

"Nakon izvršene analize, uočeni su propusti u radu na ovom predmetu od postupajućeg inspektora, zamjenika komandira za poslove kriminaliteta i komandira Policijske stanice Lauš koji nisu preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na vršenju uviđaja i utvrđivanju okolnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela", saopšteno je iz MUP-a. 

U saopštenju se dodaje da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu. 


"Postojanje odgovornosti, kao i sve okolnosti ovog slučaja utvrdiće unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske", ističe se u saopštenju i naglašava da MUP Republike Srpske u svim situacijama u kojima postoji sumnja da su policijski službenici napravili propuste u radu, preduzima mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti i njihovom sankcionisanju. (RTRS)