четвртак, 31. мај 2018.

Kokain uskoro na Akciji: direktor Policije Ćulum potvrdio značajno povećanje ponude kokaina na tržištu

piše: Slobodan Vasković



1.
Darko Ćulum je  na konferenciji za novinare, 29.05, odgovario i na pitanje "koliko košta gram kokain" na crnom tržištu u RS, te kazao kako je sada cijena “oko 100 KM, a da je ranije gram koštao oko 200 KM”.

2.
Ćulum, nije objasnio ovo značajno pojeftinjenje, a mogao je. Jer je ono posledica stopostotno povećane ponude kokaina u Banjaluci.

3.
Praktično, Ćulum je rekao da je Banjaluka preplavljena kokainom u tolikoj mjeri da je cijena grama prepolovljena. I tako pokazao da MUP RS po tom pitanju ništa ne radi. 

4.
Sve njihove akcije, čak i ona “kila” od prije dvadesetak dana, su mahom spinovi - stvaranje događaja kako bi se javnosti prikazalo da se nešto radi; Da se zaista nešto radi, cijjena kokaina bila bi 250-300 KM, je bi to značilo da je policija spriječila narkodilere da ga plasiraju na tržište ili, pak, uklonila
glavne narkoigrače iz Banjaluke. 

5.
A desilo se suprotno. Zašto, lako je pretpostaviti, Možda ne i za Ćuluma, koji je “stručan” za kladionice i prostituciju. Za kokain su zaduženi drugi iz dijela Vrha MUP-a RS.

6.
Ćulum je još rekao je da pripadnici MUP-a RS ne rade u noćnim klubovima, što je notorna laž.

Uravo klubove u kojima se dila kokain obezbjeđuju pojedini pripadnici MUP-a RS; Neki od njih imaju i značajne funkcije (srednjeg ranga) u toj instituciji, dok poslove direktnog obezbjeđenja rade inspektori. 

Kad bih napisao njihova imena bila bi to prava Drama!

7.
Čega su se sve oni nagledali, nasnimali, podijelili, šta su sve rasturili…

8.
Šteta što Ćuluma nisu pitali o kvalitetu kokaina koji se prodaje u Banjaluci; Kao ozbiljan policijski visoki službenik morao bi to da zna. Da li se, na primjer, kvalitet kokaina ne mijenja već nekoliko godina? Ako se ne mijenja, a tvrdi se da je tako, onda ga radi jedna te ista ekipa. Drugi su izbačeni iz igre; Još od ubistva Nebojše Čubrilovića.

9.
Ćulum ne bi znao odgovoriti na to pitanje, ubijeđen sam. Ali sigurno bi znao dosta toga reći o “kvalitetu prostitucije”. I pranju para preko kladionica.

10. 
Kokain nije pojeftinio samo u Banjaluci, pojeftinio je u cijeloj RS; Koja je preplavljena tim narkotikom. Da ne bude zabune, preplavljena je i Federacija BiH, što će reći cijela BiH.

11.
Možda sam sve pogrešno zaključio; Možda je Ćulum htio samo reći da nije tačno da baš sve poskupljuje nakon uvođenja akciza; Eto kokain je pojeftinio, a i njega prevoze!

12.

Možda Ćulum uskoro saopšti saznanja da je kokain toliko pojeftinio da je na Akciji - platiš dva grama, a dobiješ tri!