уторак, 10. март 2015.

Vasković pronašao „nestali“ Ugovor o prodaji RK „Boska“, koji je sklonio Režim


piše: Slobodan Vasković

Alternativna televizija je objavila da je iz Vlade RS „nestao Ugovor o prodaji Robne kuće Boska“.

Vijest ATV-a je, kako su naglasili, nezvanično potvrđena u Vladi RS. Još su saopštili da ministar trgovine Predrag Gluhaković namjerava da zbog toga pozove policiju.

 Vjerujem da je vijest ATV-a tačna, uz male, ali bitne, nepreciznosti.

Ubijeđen sam da je Ugovor o prodaji RK „Boska“ namjerno sklonjen, a ne nestao. I da su to učinili najviši pripadnici vlasti. I da to nije jedini ugovor koji je „nestao“.

Predrag Gluhaković je potpisao Ugovor o prodaji „Boske“ u ime Vlade RS, 08.10.2008. godine. U ime konzorcijuma „Zekstra grupa-Zekstra“ i „Delta real estate“ svoj potpis je stavio Dragan Đurić.

Protiv Đurića, koji je i vlasnik Veterinarskog zavoda, je prije par dana potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije. Optužnica je potvrđena, jer je Apelacioni sud u Beogradu odbacio prigovore optuženih.

Prema navodima optužnice, Đurić i ostali optuženi se terete da su budžetu pričinili štetu od 55 miliona dinara prodajom regresiranog đubriva Veterinarskom zavodu, a prometom neregresiranog đubriva privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva pribavljena je korist od 625 miliona dinara, javili su beogradski mediji.

Đurić je veliki poslovni partner Milorada Dodika i njegov lični prijatelj.

Ugovor o prodaji RK “Boska” je težak kriminalni akt, kojim je teško i za višemilionske iznose oštećena Republika Srpska.

Predrag Gluhaković je već trebalo da odgovara zbog njegove štetnosti, a vi zaključujte sami ko je Ugovor sklonio.

Ugovor je u mom posjedu i narednih dana objaviću njegove najzanimljivije detalje, koji svjedoče o prevari milionskih razmjera.

Sada objavljujem prvu stranu Ugovora, poslednju sa potpisima, kao i ovjeru Ugovora kod notara Milenka Delića.

Ukoliko Vlada RS želi, ustupiću im Ugovor u nekoliko kopija.