четвртак, 19. март 2015.

Nova bobarizacija: Ministar Tegeltija mimo zakona prodaje „Krajina osiguranje“ tajkunu Kaji

piše: Slobodan Vasković

Ministar finansija Zoran Tegeltija namjeran je da „Krajina osiguranje“ proda Mladenu Milanoviću Kaji, tajkunu iz Mrkonjić Grada.

Tegeltija je pozvao sve akcionare „Krajina osiguranja“ i obavijestio ih o tome. Akcionari su ostali zapanjeni ovako direktnim pogodavanjem jednoj firmi.

Riječ je ovdje o dirigovanoj, nezakonitoj, privatizaciji, jer je već odlučeno da se firma proda Milanoviću. Zakonske procedure trebaju biti stvar tehnike i pokriće za dogovoreni posao.

Plan Tegeltije i Milanovića je da se natjeraju sva Javna preduzeća i Opštine da se osiguravaju kod „Krajina osiguranja“, čime bi se toj firmi namakli poslovi i profit. A druge osiguravajuće kuće stavile u loš položaj na tržištu.

Ukoliko bi se JP i Opštine oduprle takvim zahtjevima, Ministarstvo finansija će im onemogućiti zaduženja i usporiti priliv novca u domenu u kojem su nadležni.

Prethodno je Milanović, uz podršku Tegeltije, došao i u posjed banjalučke „Čistoće“.

Na račun „Čistoće“ je nedavno uplaćeno tri miliona KM iz budžeta RS, što je potpuno nezakonit čin.

Milanovićeve firme u nekoliko navrata su prale novac i utajile poreze, ali Milanović nikada nije presuđen. „Pali“ su drugi na Sudu BiH.

Tegeltija i Milanović su dio Mrkonjićkog klana, a sve ovo što se dešava sa pumpanjem Milanovićevih firmi (MG Mind je najjača), nije ništa drugo do nova bobarizacija!