среда, 11. март 2015.

Radišiću ljekari preporučili kretanje po gradu, ništa od robije

piše: Slobodan Vasković

Mile Radišić, vlasnik firme „Grand trade“, nije otišao na izdržavanje trogodišnje robije. A trebalo je da „legne“ danas.

Ali, ne lezi Vraže, ništa od ležanja.

Radišić je, prema određenim ljekarskim nalazima, u ozbiljnim zdravstvenim problemima. Ljekari su mu preporučili kretanje po Banjaluci. I to što češće, pa se Radišić može sresti/vidjeti po cijelom gradu.

Kreće se zbog zdravlja.

Neodlazak Radišića na robiju je svjedočanstvo o humanosti pravosudnog sistema RS, koji neće da ograniči Radišićevo kretanje na zatvorski krug kako ga, uz sve probleme koje ima, ne bi uhvatila i depresija. Naravno, naši pravosudni organi razmišljaju i o Radišićevom kućnom budžetu, jer taj uzorni biznismen i preduzetnik još nije završio izgradnju velebnog objekta.

I ne pomišljajte da je sve ovo korupcija. To je iskorijenjeno u Republici Srpskoj.

A i njegovom prijatelju i zaštitniku Miloradu Dodiku 12.03. je rođendan, pa nije red da na slavlje Radišić dolazi u prugastom odijelu.

Gostima koji će učestvovati u Dodikovom rođendanskom slavlju, to uopšte ne bi bilo prijatno. Oni u odijelima od ukradenih para, a on u državnoj konfekciji i u “Marici”. A takav laf.

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je 24. Juna 2014. presudu Miletu Radišiću na tri godine zatvora zbog malverzacija sa akcijama Medicinske elektronike.

P.S. Povodom rođendanskog slavlja našeg voljenog Diktatora, 12.03. objaviću najznačajnije detalje Ugovora o prodaji RK „Boska“, koji je nestao iz Vlade RS, a koji sam ja pronašao. Lake šale.