недеља, 11. фебруар 2024.

Sinhronizovani napad Draška Stanivukovića i SNSD-a na Ljubišu Petrovića i SDS

Ljubiša Petrović 

Piše: Slobodan Vasković

 

Prije nekoliko dana Miroslav Milovanović, funkcioner Crvene Sekte iz Bijeljine, podnio je krivičnu prijavu protiv Ljubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine.

 

Milovanović i njegov partijski šef Milorad Dodik pokušali su prije godinu dana da „skinu skalp“ Petroviću na referendumu o opozivu, ali je taj pokušaj doživio teški fijasko.

 

Dodik je svjestan da će Petrović obnoviti gradonačelnički mandat na predstojećim lokalnim izborima. Toga je svjestan i Milovanović koji je na konferenciji za štampu izjavio da nema namjeru da se kandiduje za gradonačelnika Bijeljine.



Podnošenje krivične prijave protiv Petrovića može se opisati kao jalovi pokušaj zastrašivanja Petrovića. Nema sumnje da će ta krivična prijava doživjeti istu sudbinu kao i Milovanovićev referendum o opozivu.

 

Ovdje treba primjetiti tragove simbioze Milorada Dodika i Draška Stanivukovića, koja je do sada bila ograničena na Banjaluku: Istovremeno sa Milovanovićevom konferencijom za štampu, na kojoj je objavio da je podnio krivičnu prijavu protiv Petrovića, počeli su napadi na Petrovića sa portala koje kontroliše Stanivuković, a uređuje Ivan Begić.



Tako je po Stanivukovićevom nalogu opskurni portal „Banjaluka24.com“ objavio tekst u kojem optužuje Petrovića da je nezakonito trošio budžet Grada Bijeljina.


 

O kakvoj malicioznosti se radi najbolje govori činjenica da je upravo Stanivuković taj koji je nezakonito potrošio oko 20 miliona KM, na stavke koje nisu predviđene budžetom Grada Banjaluka za 2023. godinu.

 


Ovo nije prvi Stanivukovićev napad na Petrovića koji se može kvalifikovati i kao napad na SDS. Stanivukovićevi i Begićevi portali su u posljednjih nekoliko mjeseci u više navrata napadali Petrovića i druge opozicione lidere.