субота, 24. фебруар 2024.

Šef Biblioteke

Piše: Slobodan Vasković


Ivo Sanader, bivši premijer Hrvatske i najpoznatiji zatvorenik u Regionu, postao je Šef Biblioteke u zatvoru u kojem izdržava jako dugu kaznu.


Dobro ponašanje dovelo ga je u solidnu poziciju iza rešetaka.


Pokušavam projektovati šta bi, ako se bude dobro ponašao, mogao u zatvoru postati Fadil Novalić, bivši premijer Federacije BiH, jedan od četiri potopljena sidra/ankera Bakira Izetbegovića. 


Novalić, koji će se u Vojkovićima naći za koji dan, odmah će postati konsiljere Osmana Mehmedagića Osmice, koji još uvijek nije presuđen, ali će biti.


Čim ga presude i upute na robiju Osmica će nastaviti karijeru Kuma Mafije i iza rešetaka. Novalić ostaje na poziciji njegovog konsiljerea.


Na robiju će i Ranko Debevec - On, ukoliko se bude dobro ponašao, može da dobaci do šefa vešeraja. Voli da prebira po gaćama.


Miloradu Dodiku je suđenje u toku i postoji mogućnost da ga presude i da završi iza brave. I to realna mogućnost.


U takvom raspletu, Dodik odmah preuzima poziciju Kuma pripadnika podzemlja srpske nacionalnosti. Nema sumnje da će pokušati da otcijepi Blok u koji bude smješten.


Nastavio bi saradnju sa Osmicom i iza rešetaka. 


Draško Stanivuković još uvijek nije u sudskom procesu zbog teških kriminalnih radnji koje je počinio i čini i dalje, ali će biti. Kada ga presude, na robiju, zbog svega što je počinio, a to ne može izbjeći, u zatvoru će se odmah pridružiti Dodiku.


Kumu treba Neko da trčkara i izvršava razne zadatke - da mu donese nešto iz kantine, ili knjige za učenje engleskog jezika, jer je Dodik najavio da će, po završetku političke karijere, naučiti engleski.


Istina, rekao je osnovati i NVO, ali NVO ne postoji u zatvorima.


Hoću reći da će se Simbioza Dodika i Stanivukovića, u datoj situaciji, nastaviti i iza rešetaka.


Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti, koji je, dok je radio narkotike, stalno pozivao na hapšenja, izvan svake razumne sumnje će, takođe, na robiju.


Neće mu baš dobro leći zatvorski dani: Očekujem da ga pripazi Osmica, jer Mektić će biti sposoban samo da viče: Hapsi Mektiću, Hapsi; Iako će tada biti poodavno uhapšen.


Nenad Nešić, kojem su rešetke bliska budućnost, ući će u borbe sa snabdjevačima zatvora opijatima. Samica mu ne gine. 


Dragan Čović bi, takođe, mogao na robiju. Ostao je bez samokontrole, što ga dovodi u realnu opasnost da završi kao i Dodik. Odnosno, Sanader.


Čović bi se, ubijeđen sam, iza rešetaka pribrao. I postao šef Južnog krila u Vojkovićima.


Da ne projektujem dalje; Samo da navedem da će, kada bude presuđena, Dijana Kajmaković odmah ovladati dijelom zatvora za žene.


Moraće je oslovljavati sa Prva Tetka. 


Imam vrlo ekskluzivne informacije o njoj; I o tome na koji je još način bila direktno umočena u narkokriminal. 


Objaviću to narednih dana. 


Na kraju moram istaći da, nažalost, niko od navedenih neće postati Šef Biblioteke. Niko od njih nije knjige pročitao, samo su buljili u svoje tajne bankovne račune. Na koje polažu novac opljačkan od građana BiH.