недеља, 25. фебруар 2024.

Potemkinova sela u režiji Mladog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Proteklih mjesec dana bili smo svjedoci sukoba zaraćenih frakcija unutar PDP-a. Ne bi bilo pretjerano reći da se radilo o posljednjem činu u predstavi zvanoj „Nestanak PDP-a sa političe scene“. Do takvog ishoda će sasvim izvjesno doći po okončanju predstojećih lokalnih izbora.


2. 

Za PDP-om niko normalan neće žaliti, to je više nego sigurno. Još manje će žaliti zbog odlaska Draška Stanivukovića na političku deponiju u oktobru ove godine, pod uslovom da on prethodno ne bude uhapšen.

 

3.

Na sjednici Predsjedništva PDP-a, održanoj 22.02. (potom i Glvnog odbora 24.02.), koji su najavljivani kao epohalna, nije se desilo ništa značajno. Par pomirljivih izjava funkcionera te stranke niko nije shvatio ozbiljno, kao što ni tu stranku posljednjih godina niko ne shvata ozbiljno.

4. 
Od „mrtvaca“ zvanog PDP znatno je interesantniji Draško Stanivuković, zamjenik predsjednika te stranke. On je u protekloj sedmici, kao i nebrojeno puta do sada, pokazao da je nekrunisani kralj jeftinih manipulacija i spinova.


5. 

Nekoliko dana prije održavanja pomenute sjednice Stanivuković je organizavao niz navodnih sjednica mjesnih odbora PDP-a u Banjaluci. Cilj te jeftino izrežirane predstave je bio da se Stanivuković široj javnosti predstavi kao neko ko ima podršku među članovima PDP-a u Banjaluci.

 

6.

Više izvora iz te stranke mi je potvrdilo da je Stanivuković na pomenute sjednice mjesnih odbora pozivao članove PDP-a iz svih dijelova Banjaluke. Nisam bio lijen, pa sam malo bacio oko na fotografije sa tih skupova. Iako poznajem svega nekolicinu članova PDP-a u Banjaluci, već na prvu sam uočio da su na Stanivukovićeve skupove manje više dolazila ista lica.


7. 

Tako se npr. na fotografijama navodne sjednice mjesnog odbora Rosulje može vidjeti Smiljana Moravac Babić (na slici u plavom krugu), neformalni portparol Draška Stanivukovića. 


navodna podrška MO PDP Rosulje

Gle čuda, ona se nakon toga pojavljuje i na fotografijama navodne sjednice mjesnog odbora Petrićevac. Da paradoks bude veći pomenuta ne živi u Rosuljama niti na Petrićevcu.


navodna podrška MO Petrićevac

8. 

Da Babićeva nije jedina koja na dnevnom nivou mijenja mjesto navodnog stanovanja, pokazuje i primjer Jove Savanovića, odbornika PDP-a u Banjaluci. Radi se o još jednom Stanivukovićevom poltronu, koji se po potrebi teleportuje iz jednog u drugi mjesni odbor. 


navodna podrška MO Zalužani

Tako je Savanović ove sedmice prvo mahao za Stanivukovića na navodnoj sjednici mjesnog odbora Zalužani, a nakon toga na navodnoj sjednici mjesnog odbora Kočićev Vijenac.

navodna podrška MO Kočićev Vijenac

9. 

Na kraju mi ne preostaje ništa drugo nego da za Stanivukovića kažem: Kakav jeftini pajac!