уторак, 8. децембар 2020.

“Karakterni” Radojičić ne zna “šta će Dodik učiniti" sa njim: Obavijestio saradnike "da ih ne može zaštiti", što mu je standard; Dodikova “pantomima” sa Pugerovom Glavom i Debelim Mesom


Piše: Slobodan Vasković


1.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke još vrlo kratko vrijeme, sastao se krajem prošle sedmice u Gradskoj upravi sa članovima svog kabineta. 


2.

Bio je to oproštajni sastanak, a, prema tvrdnjama prisutnih, atmosfera je bila kao komemorativni skup.


3.

Razlog je opštepoznat: Draško Stanivuković deklasirao je favorizovanog Radojičića na lokalnim izborima u borbi za gradonačelnika Banjaluke.


Stanivuković

4.

Radojičić je na sastanku bio dezorijentisan; Rekao je saradnicima da nema pojma šta sa njim “planira Milorad Dodik”; Toliko o njegovom karakteru i “sposobnostima” - “tihuje” i čeka da mu Dodik udijeli neku funkciju. 


5.

Još je naglasio da uopšte ne razmišlja o formiranju nove stranke ili prelasku u neku drugu; A i što bi - preudobno mu je u SNSD - dovoljno je samo da ćuti o kriminalu, ubistvima, progonima i funkcija je tu!


Radojičić&co - "Nekada smo sretni bili", (septembar 2020)

6.

Radojičić je vrlo direktno stavio do znanja članovima kabineta da on više ne može zaštititi nikog od njih i da je siguran samo Srđan Amidžić, jer ga štiti odbornički mandat. 


7.

Dodao je da smatra da Dodik neće nasrtati na Amidžića, jer ne smije sebi dozvoliti gubitak nijednog odbornika.8.

Radojičić, koji u svojoj karijeri Dodikovog lakeja, nikada nije stao ni iza jednog svog saradnika, skrenuo je članovima kabineta pažnju da je najugroženiji Nikola Aleksić, njegov savjetnik za pravna pitanja.9.

Naveo je da je Aleksić napravio previše afera dok je bio u Pravobranilaštvu i lažnim svjedočenjima, što sam objavio, ugrozio druge ljude koji su radili za SNSD (Mirko Stojčinović, Boris Jeličić, Aleksandar Deurić i ekipa iz RUGIP-a); Isti ti sada traže njegovu ”glavu”10.

Milimir Govedarica, republički pravobranilac, je, prije par dana, po drugi put odbio zahtjev Aleksića da ga vrati u Pravobranilaštvo RS i ponovo mu podvukao da mu bez “ličnog Dodikovg naloga” ne pada na pamet da ga vraća u Pravobranilaštvo.


11.

Aleksić, koji je sve što je počinio, uradio po dogovoru sa Radojičićem, tako je “pušten niz vodu”.


Dodik i Radojičić sa nasilnikom Čovičkovićem, osuđenim kriminalcem

12.

Dodik, koji je i dalje vrlo bijesan zbog poraza, traži “žrtvenog jarca” za poraz u Banjaluci; Naravno, to neće biti Radojičić, jer još ima solidan rejting u Gradskom odboru SNSD; Dodik će zato, kao “kompromis”, satrati Radojičićeve najbliže saradnike, poput narečenog Aleksića, njegovog punca Brane Čovičkovića, nasilnika i osuđenog kriminalca, kao i Branka Sladojevića, koji je bio savjetnik za ekonomska pitanja gradonačelnika i uništenje preduzeća, potom lopova Stojana Vukajlovića... 


13.

Oni uopšte nisu bitni za SNSD, kao još nekolicina njih, i biće žestoko progonjeni i kažnjeni.


Lov na “vještice” u banjalučkom SNSD-u je krenuo - tek će biti “lomača”!


Dodikova “pantomima” sa Pugerovom glavom i Debelim Mesom

Već ima stradalih: To je Zvijezda predizborne kampanje Dragan Kremenović Puger, osuđeni kriminalac, koji je Dodiku i Radojičiću organizovao ručak sa presuđenim narko dilerom Darkom Vukovićem.Nakon što sam objavio taj video uradak na kojem baš prijateljski ručaju Dodik, Radojičić, osuđeni Puger i presuđeni narko diler Vuković, Dodik se prestao javljati na telefon Pugeru. Do tada mu se redovno javljao.Puger je, osjećajući se usamljenim bez svakodnevnih razgovora sa Dodikom,  otišao u Aleksandrovac, kod Laktaša, na utakmicu “Igokee”, da popriča sa Dodikom i uoči “u čemu je problem”. Jeste da je Radojičić doživio debakl, ali šta je, on, Puger zgriješio?!


Nisu progovorili ni riječi, sve je bila pantomima - Dodik mu je pljusnuo šamarčinu, Puger se, iznenađen, od siline udarca okrenuo; Dodik ga je nabio nogom, vrlo precizno, a njegova svita je izbacila Nesretnog Pugera van.