петак, 18. децембар 2020.

Radojičić zbog svoje sekretarice Radane Radulj donio novi Pravilnik kako bi je rasporedio na mjesto koordinatora u Skupštini grada; Put Raduljeve od kafe-kuharice do zvijezde Gradske uprave Banjaluka; I za glumicu Grbić izmišljena je nova uloga - koordinator za Kamenu kuću



Piše: Slobodan Vasković


1.

Kako vrijeme odmiče, sve jače se potvrđuje da je Igor Radojičić samo još jedna od ništarija iz vrha SNSD-a, sklona svim prevarantskim igrama kojima se služe i njegovi, po tom pitanju, mnogo eksponiraniji stranački uhljebi.


2.

Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, nije samo izmislio tri radna mjesta za svoje poltrone, donošenjem Pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta Gradske uprave Grada Banjaluka, već je istim dokumentom smjestio i svoju sekretaricu Radanu Radulj na poziciju Samostalni stručni saradnik -koordinator za pripremu sjednica Skupštine grada.


3.

I njeno novo radno mjesto (pošto ne mogu spriječiti novog gradonačelnika da postavi svoju sekretaricu), našlo se u Pravilniku, sve sa opisom poslova.



Raduljeva će, ubuduće, kao Samostalni stručni saradnik - koordinator za pripremu sjednica Skupštione grada da obavlja i sljedeće poslove:

 

-Vrši tehničke pripreme za distribuciju materijala za sjednice Skupštine, 

-Vrši sortiranje i evidenciju materijala za sjednicu Skupštine grada i učestvuje u pripremi skupštinskih materijala. 


4.

Raduljeva ima sve da iskoordiniše i stručno pripremi, jer je zaista stručna, kao Glavna Aspida, koja je poskidala mnogo “glava” i pozavršavala niz prljavih poslova za Radojičića.



I ne samo za njega- već i za Slobodana Gavranovića, dok je bio predsjednik Skupštine Grada.


5.

Upravo je Gavranović Raduljevu predložio Radojičiću za njegovu sekretaricu. Druga “urgencija” je stigla od Dragana Lukača, čiji je Raduljeva, takođe, saradnik, pa je Radojičić imenovao za sopstvenu Aspidu za obračun sa nižim klasama u Gradskoj upravi. I za ostale špijunske poslove.


6.

Interesantna je zaista blistava karijera aktuelne koordinatorice, a donedavne sekretarice Radojičića. 


Počela je kao kafe kuharica u Gradskoj upravi. 





Kada joj je dosadilo da poslužuje, agilna Raduljeva je kupila diplomu fakulteta u Prijedoru.


Čak se nalazi na spisku osoba sa “sumnjivom diplomom”, što je ziasta zaista uvredljivo za vrijednu Raduljevu.



7.

Visoko odŠkolovana preko noći se vinula do zvijezda - kabineta tadašnjeg predsjednika Skupštine Grada Banjaluka Slobodana Gavranovića (obavljao tu dužnost od 2000-2012. godine, kada je izabran za gradonačelnika).


8.

Radojičić je visoko cijenio usluge svoje baš školovane sekretarice, pa joj je plata bila cca 3.000 KM, jer je od brižnog gradonačelnika svaki mjesec stimulisana sa 30% na “otežane uslove rada” i još 30% “na složenost poslova”; Osnovna plata joj je bila blistava kao i karijera.


9.

Raduljeva je vrlo ambiciozna gospođa i nije sebi, tako bašVisoko školovanoj preko noći, mogla dozvoliti da joj muž bude zanatlija, koji radi u DEP-OT-u, regionalnoj deponiji Banjaluka.



Shvatila je da, kada je ona mogla, a što ne bi i on mogao brzo da se visoko otškoluje, te je i Željko Radulj, muž ambiciozne i vrlo složeno poslovne, uprkos otežanim uslovima rada, funkcionerke završio visoku školu; Nije do kraja ni dovršila misao, a muž je već završio fakultet, uz doručak, u Prijedoru.


Bar ga nije gladan završio. Tako Visoko odŠkolovan rekao je zbogom deponiji, nije više “radio danju noću za Gradsku čistoću”, već najcrnju nečistoću - prešao je u Komunalnu policiju!


10.

Sistematizovana Moralna Nakaza, što jeste Radojičić, presistematizovao je i svoju bivšu šeficu protokola u Kabinetu gradonačelnika Dijanu Grbić.


Grbićeva je po profesiji glumica, koja nije odglumila “na daskama koje život znače” nijednu značajniju ulogu, ali je itekako dobro glumila šeficu protokola. 



Nju je na to mjesto lično udomio Radojičić. 


11.

Sada je premještena i uhljebljena u Banski dvor, na izmišljeno radno mjesto - koordinator za Program Kamene zgrade. 


Kamena zgrada otvorena je 19.04.2016., a do sada je u njoj bilo nekoliko izložbi.


Kamenom zgradom trebalo bi da upravlja Banski dvor, ali nisu pravili problem da Grbićeva dođe kod njih i ne radi ništa.



12.

Kakogod, koordinisaće ništa Grbićeva, koja je visoko kotirala i kod bivših gradonačelnika Dragoljuba Davidovića i Slobodana Gavranovića.


Kod njih je vrlo brzo napredovala od referenta za kulturu, kod Davidovića, od koordinatora za protokol u kabinetu, savjetnika za kulturu, do šefa Odsjeka za protokol i međunarodnju saradnju kod Gavranovića i Radojčića.


13.

Svi ostali (Samo jedan Ne) članovi Radojičićevog kabineta prezaposleni su u Vladu RS. Na, naravno, izmišljena radna mjesta.



14.

Samo jedan Ne je Nikola Aleksić, Radojičićev savjetnik za pravna pitanja i kriminalac, koji je još uvijek “na ledu”! (nastaviće se)