субота, 26. децембар 2020.

Slučaj Ukradene Ikone/Bijedna Manipulacija Režima: Naivni pokušaj da se javnosti kao Žrtveni Jarac ponudi Duško Vukotić, predsjednik “Veterana RS”; Lažno ga optužuje Dragan Savić, bivši predsjednik Skupštine Veterana Republike Srpske koji otvoreno tvrdi da Ikonu iz Luganska nikada nije vidio niti je vidio da je Vukotić uručuje Dodiku


Piše: Slobodan Vasković


Režim je odlučio da Milorada Dodika spasava grozomornim lažima: Za Žrtvenog Jarca je određen predsjednik “Veterana RS” Duško Vukotić, a na “razapinjanje” ga vodi Dragan Savić, bivši predsjednik Skupštine Veterana RS.


Savić je samoinicijativno nazvao Nebojšu Vukanovića i ispričao mu niz nebuloza u kojima tvrdi da nikada nije vidio Ikonu, ali da zna da je to ta Ikona.



Još kaže da je Vukotić uručio Dodiku Ikonu na sastanku u kabinetu predsjednika RS, 29.05.2018., a on, Savić, tom sastanku nije ni prisustvovao!!!


“Duško Vukotić je nekoliko dana prije toga došao iz Donjecka i Lugnska. Iz Donbasa je došao. Bio je u posjeti… Mislim da je 18 godina…, vjerujem da je 18., može biti i 17., mogu provjeriti u papirima… Uglavnom on je došao otamo, a tamo je išao u svojstvu predsjednika Veterana RS koje je član Udruženja Nasljednici pobjede, koja okuplja 13 miliona veterana iz rugog svjetskog ratam, boraca antifašista, On je otuda donio sa sobom poklon od njih za predsjednika RS, koji je bio Ikona; Ja tu Ikonu, da budem iskren, nisam vidio očima svojim, ali se meni sada kad sam vidio Ikonu, shvatio sam, otprilike da je to baš ta Ikona. To je poklon od Luganska i Donjecka predsjedniku RS, preko Duška je donesena predsjedniku RS i ona je trebala da bude kao pečat na dogovor oko ustavnog statusa Veterana RS”, rekao je Savić u svojoj lažnoj izjavi Vukanoviću.


Iako Savić uopšte nije bio na sastanku kod Dodika, čak nije siguran ni koje godine je bio, tvrdi da je Vukotić ostavio Ikonu Dodiku, koju on nije vidio, “koja mu je poslužila kao jedan fin poklon ministru Lavrovu”.



“Znao sam da je uručeno, nisam vidio svojim očima kako izgleda da bi sad, što kažu, mogao se porezati po ruci za to… To se odigravalo u Banjaluci, u Kabinetu predsjednika RS. Oni su ga čekali devet sati, do pola 3 su ga čekali.... On i Dobroslav Šurbat iz Zvornika, potpredsjednik veterana”, nova je laž Savića sračunata da pokuša izvući Dodika iz strašnog problema u kojem se nalazi i koji ima svjetske dimenzije, što se iz dana u dan sve više šire. (Uskoro opširnije)