недеља, 6. децембар 2020.

Dodik van sebe: Visoki funkcioneri SNSD-a, tokom kampanje, opljačkali i SNSD


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik potpuno je van sebe: Visoki funkcioneri SNSD-a su, tokom predizborne kampanje, opljačkali i SNSD.


2.

Narod su navikli da ga pljačkaju, a Dodika još uvijek nisu da mu pljačkaju stranku.


3.

O čemu se radi: Tokom kampanje za gradonačelnika Bijeljine iz centrale stranke dat je milion maraka, prethodno opljačkanih od naroda, sa jasnim instrukcijama da se svaka opljačkana marka uloži u kampanju Miće Mićića lično, ali ne i stranke, jer je vrhu SNSD-a bilo poznato da njihov kandidat gubi izbore.


4.

Taj milion je dat ne bi li se pokušalo okrenuti biračko tijelo kupovinom glasova. 


5.

Međutim, Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora Bijeljina, odlučio je da miliom KM ne uloži u Mićića već u sebe, pa je novac jednostavno uzeo i iznio iz RS. Tamo ga je podijelio sa još dvojicom “bliskih saradnika”.


6.

Za Mićićevu bonuskampanju nije otišao niti jedan jedini pfening. Mićića je pobijedio Ljubiša Petrović.


7.

Dodik je saznao da je Ćorić, visoki funkcioner SNSD-a, zajedno sa još nekoliko sebi bliskih hohštaplera, ukrao pare od SNSD-a, koje je ta stranke prethodno opljačkala od naroda i pozvao ga je na raport. 


8.

Nije poznato da li se Ćorić proveo kao i Srđan Rajčević, koji je patosiran u izbornoj noći, ali je poznato da je Dodik rekao Ćoriću da će se s njim lično pozabaviti, čim posmjenjuje kadrove Nenada Nešića.


9.

“Prvo ću j… m…. Nešiću, a onda si ti na redu”, riknuo je Dodik na Ćorića i izbacio ga, zajedno sa saučesnikom, iz kancelarije.


10.

Ćorićev saučesnik u pljački sopstvene stranke jedan je od najvažnijih Dodikovih neformalnih savjetnika.


11.

Treba istaći i sljedeće: Ćorić je “učenik” i favorit Dodikovog kuma Veljka Vukelića koji je proizveo niz sličnih kriminalaca; Jedan od Vukelićevih proizvoda je i Nešić.


12.

Vukelić je bio zadužen, zajedno sa Ćorićem, za izbore u Bijeljini i garantovao je Dodiku da će Mićić pobijediti. Nije dao lične mjenice, da bi ih Dodik mogao unovčiti ukoliko Mićić izgubi.


13.

U Bijeljini je, nakon izbora, došlo do sukoba unutar Gradskog odbora SNSD-a; Pokušao je sve da primiri Radovan Kilavi Višković, ali prilično kilavo, te će svim morati da se pozabavi Dodik.


14.

Dodik je toliko van sebe nakon gubitka Banjaluke i Bijeljine, kao i pljačke novca SNSD-a, koji je ta stranka opljačkala od građana, da je, u najužem krugu, rekao da će sljedeću kampanju voditi on lično “sa samo četiri vjerna saradnika”.


Moguće, ako opstane na vlasti do sljedeće kampanje!!!