среда, 16. децембар 2020.

Radojičić, prije odlaska sa pozicije gradonačelnika, izmislio tri radna mjesta za svoje satrape; Potkovani Tegeltija zauvijek odgalopirao iz pravosuđa: Ne smije se "arhivirati", već kapilarno istražiti


Piše: Slobodan Vasković


1.

Igor Radojić, bivši gradonačelnik Banjaluke, potrudio se, prije odlaska, da izmisli tri nova radna mjesta za neke od svojih najbližih saradnika, kao i svog potrčka Zorana Talića, bivšeg predsjednika Skupštine Grada Banjaluka.


2.

U Gradskoj upravi gotovo da je svako radno mjesto duplirano, ali to Radojičiću nije smetalo da izmisli još tri za takozvane uhljebe!


3.

Tako je Radojičić donio Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta Gradske uprave Grada Banjaluka.



U članu 2. koji se odnosi na sistematizaciju radnih mjesta Odjeljenja za komunalne poslove broj zaposlenih Stručnih saradnika za analitiku i odnose sa javnošću sa jednog, povećao je na dva.


4.

U Odsjeku za strateško planiranje, javno-privatno partnerstvo i pripremu projekata, broj Stručnih saradnika sa dosadašnjih dva, povećao je na tri.


Povećao je i broj Tržišnih inspektora sa šest na sedam, a sve je objavljeno u Službenom glasniku Grada Banjaluka broj 38, od 03.12.2020. godine.


5.

Iza navedenog, objavljen je još jedan Službeni glasnik Grada Banjaluka, 07.12.2020. godine, u kojem je navedeno da se, odlukom Gradonačelnika Radojičića, 63 male firme subvencionišu za isnos komunalne takse za isticanje poslovnog imena poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom novim virusom COVID 19.



6.

Iznosi komunalne takse koje su oslobođena 63 privredna subjekta kreću se od 22,5 KM do 168,75 KM, što je, u datoj izuzetno teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalaze sve firme na prostoru Banjaluke, najblaže rečeno, cinično.



7. 

Ukupan iznos za koji su oslobođene sve te firme je 5.547,08 KM. Tragično.


8.

Bivši gradonačelnik donio je i Zaključak o utvrđivanju izmjene dijela Regulacionog plana “Malta 1”, ne pojašnjavajući na šta se te izmjene konkretno odnose.



9.

S obzirom da je u dubokoj nemilosti Milorada Dodika, Radojičić je mogao i lično da zaposli jednog Savjetnika za prostorno planiranje, jer je nepoznato gdje ga je Vlasnik uplanirao; Nigdje bitno, to je najvažnije, a svojim postupcima netom prije napuštanja Gradske uprave i izmišljanjem novih radnih mjesta, najbolje je pokazao sopstvene “kvalitete”.


10.

Iz Pravosuđa BiH konačno je, zauvijek, odgalopirao Milan Tegeltija.


O odlasku monstruozne spodobe, koja je nanijela višedecenijsku štetu, smrvila pravosuđe i uništila brojne građane, mogu samo ponoviti ono što sam ranije napisao - Tek kada pravosudne institucije uhapse Tegeltiju i kada ga presude na viševjekovnu kaznu, znaćemo da je pravosuđe počelo zaista da se oporavlja.


11.

Tegeltija se nikako ne smije "arhivirati", već kapilarno istražiti sa svim kolekcijama potkova!