понедељак, 7. децембар 2020.

Obračun Dodika sa Nešićem sve brutalniji: Nakon smjene Gligorića (DNS) u rukovodstvo “Željeznica” imenovan sadista Stanojević, koji izbacuje žene iz automobila u pokretu; Brojne istrage protiv Nešića; Radović u fazi možda pravi, a možda i ne pravi stranku; Banjac na čelu Saveza koji je besperspektivanPiše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik krenuo je u konačni obračun sa Nenadom Nešićem, predsjednikom DNS-a i jednim od najboljih učenika-kriminalaca lidera SNSD-a.


2.

Smijenjen je, kako sam to i najavio, Slavko Gligorić sa pozicije v.d. direktora “Željeznice RS”, potpredsjednik DNS-a i narodni poslanik.
3.

Umjesto Gligorića Nadzorni odbor imenovao je Željka Radića za novog v.d. Direktora, dok je Petko Stanojević imenovan za vršioca dužnosti direktora Poslova operacija.


4.

Stanojević, kadar SNSD-a iz Doboja, nekadašnji narodni poslanik, pomalo je pao u zaborav, ali Dodik vraća tog bestijalnog nasilnika ponovo “u igru”.


5.

Stanojević je loš koliko i Nešić i Gligorić. Tipičan Dodikov izbor.6.

Stanojević je, svojevremno, bio direktor “Željeznica” RS, a ostao je “poznat” po tome što je pretukao ljubavnicu i izbacio je iz vozila u pokretu. Sadista bez presedana.


„Sanela Mehmedović (34) iz Doboja prijavila je preksinoć policiji da ju je u selu Grabovica kod Doboja pretukao ljubavnik Petko Stanojević, inače poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i bivši generalni direktor Željeznica RS, i naneo joj povrede po cijelom tijelu!“, objavio je list “Press” 22. jula 2012. na naslovnoj strani.


7.

“Press” već odavno ne postoji, ali je Dodik suludog nasilnika Petkovića izvukao ispod nekog “kamena” i ponovo ga postavio na značajnu funkciju.


To što je siledžija samo mu, kod Dodika, daje na kredibilitetu.


8.

Ništa manji siledžija nije ni Nešić, ali njegovo nasilništvo, kao i prljave kriminalne radnje koje je javno činio (iznude, prinude, ucjene, “bijeli” bitumen…), bile su, maksimalno, zaštićene od Dodika i MUP-a RS, primarno Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, dok je bio poslušan.9.

Čim je okrenuo protiv Vulgarnog Učitelja Dodika Varvarina, Nešić se našao pod udarom istih onih koji su štitili svako njegovo nedjelo. I ne samo on, već svi koji su ostaali lojalni šefu interesne organizacije DNS.


10.

MUP RS intenzivno vodi nekoliko istraga protiv Nešića, kako bi ga što prije zatvorili. Istrage radi nekoliko timova i cilj je što prije uhapsiti Nešića, koji je trebalo da bude iza rešetaka zbog iznuda još prije četiri godine. Ali nije, jer je slušao Dodika i bio njegova glavna zločinačka nada.


11.

Uporedo sa smjenom kadrova DNS-a idu i SNSD-ovi pokušaji da se ta stranka dodatno ospe. Međutim, erozija nije očekivanog intenziteta, iako se, svakodnevno, u režimskim medijima objavljuje, na sva zvona, ko je napustio DNS.


Cilj je da se otme što veći broj članstva i priključi Savezu, koji je u osnivanju i na čijem čelu će biti Darko Banjac.12.

Banjac je uspio “otkinuti” jednog poslanika - Diku Cvijetinovića i na tome je stalo; Uzeo je, dosad, i nekoliko Opštinskih odbora, te par odbornika, što je vrlo mršav rezultat.


13.

Uz Nešića je ostalo pet poslanika, a moguće je da ga napusti još jedan - Dane Malešević, koji se kune da će “vječno ostati u DNS-u”.


Kako ništa nije vječno, tako nisu ni Maleševićeve zakletve, jer je dobio ponudu “koja se ne odbija” od Milana Radovića, takođe, bivšeg DNS-ovca, koji još uvijek možda pravi stranku. Ukoliko je zaista i napravi, pristupiće mu i Krsto Jandrić, nekadašnji član NDP-a, koji je ostao vjeran opoziciji, a nedavno je napustio klub te razorene stranke; Jandrić je bio u klubu NDP-a u NSRS, ali je uvijek glasao sa opozicijom, a protiv vlasti.


14.

Da li će se Radović ohrabriti da napravi stranku, s obzirom da je 24.12.2019., ispoljio neviđeni kukavičluk kada nije smio da prihvati da povede DNS u opoziciju, već je stranku prepustio kriminalcu Nešiću, veliko je pitanje; Nakon što je Nešiću dao stranku, ovaj ga je po Dodikovom nalogu bez milosti i vrlo prljavo šutnuo iz DNS-a; Sada Radović opipava “puls” oko svoje stranke; Opipava već podugo; Dok se ne odluči, nastavlja sa privatnim poslovima izgradnje preskupih stambenoposlovnih objekata u Sarajevu - 6.000 KM/m2.15.

Krsto Jandrić je imao samo jedan uslov - da se djeluje opoziciono.


Radović i njegova stranka su još u futuru, pa da se vratimo Banjcu.


16.

Banjac će, konačno, biti predsjednik nečega, ali teško da može napraviti ozbiljniju političku priču - tvrdnje da će uspjeti Nešiću oteti najmanje 30 odbora su nerealne, tako da budućnost njegovog Saveza, koji bi trebalo da bude regisrovan ju narednih sedam do deset dana, nije uopšte svijetla.


Banjac čak nije uspio povući sve članove Opštinskog odbora DNS-a iz rodne Dubice sa sobom, već manji dio njih.

17.

Besperspektivnost je, u ovom trenutku, najizvjesnija opcija za Banjčev Savez.


18.

Dodikov obračun sa Nešićem će se nastaviti sve dok ima i jedan funkcioner DNS-a, kojeg SNSD može smijeniti, ukoliko ne odluči da promijeni opciju.19.

Pitanje je šta je sa Milošem Starletom Lučićem, ministrom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, koji je imenovan po izričitom Nešićevom zahtjevu, što je bila nagrada za rušenje Pavića?! Da li će i on da “leti” ili će okrenuti leđa Nešiću, kao što je Nešić zabio nož u leđa Marku Paviću? (Nastaviće se)