среда, 23. децембар 2020.

Radojičićev najomiljeniji savjetnik Aleksić nezakonito zaposlen kod Ministroida Golić; Propala glumica Grbić organizovala mrežu jazavaca podrške; Nova koordinatorska mjesta za uhljebe u Gradskoj upravi


Piše: Slobodan Vasković


1.

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, pognute glave, savijene kičme, ostavljen od svih, očekujući milost šefa stranke, konačno odlazi iz Gradske uprave 24.12.2020.


2.

Osoba bez mikrona empatije, tajkun funkcija, zbog kojih je ćutao na svako zlo, pokrovitelj kriminala svojih savjetnika, Moralna Nakaza koja je podržavala, dvije i po godine, uništavanje svakog simbola sjećanja na zvjerski ubijenog Davida Dragičevića, nije ni zaslužila bolji ispraćaj; Jedino je zaista zaslužio doživotni prezir zbog neljudskosti koju je pokazao.


3.

Takođe je demonstrirao da, uprkos pokušajima da se predstavi drugačijim od ostalih iz kleptokratskog režima kojem pripada, nije ništa bolji od njih; Štaviše, po mnogim pitanjima je najgori i najprljaviji.


Ne treba previše trošiti riječi na tu individuu čija je kompletna karijera jedna velika laž. 


4.

Važno je sagledati gdje su završile njegove ulizice/savjetnici koje sada više neće ni da mu se jave, kao i štetu koju je ostavio za sobom u Gradskoj upravi.  


5.

Što se tiče njegovih savjetnika, već sam objavio da su svi, prije imenovanja u njegov kabinet, bili zaposleni u drugim institucijama. Kako sa prestankom mandata gradonačelnika prestaje i mandat savjetnika, oni su se brže bolje razbježali, odnosno vratili se na ranija radna mjesta. 



6.

Izuzetak je savjetnik za pravne poslove, kriminalac Nikola Aleksić, kojem je Pravobranilac Milimir Govedarica odbio zahtjev za povratak u Pravobranilaštvo RS. 


Govedarica je kriminalac kao i Aleksić (uskoro će na površinu isplivati njegovi brojni nezakoniti poslovi), ali je odbio da primi mlađanog Radojičićevog najomiljenijeg štićenika kako bi sebe zaštitio od bijesa onih koje je Aleksić žestoko i duboko “uvalio” lažnim svjedočenjima, o čemu sam detaljno pisao.



7.

Aleksić je navukao na sebe bijes lažnim svjedočenjem protiv funkcionera RUGIP-a (Aleksandar Deurić&cco), a imao je učešća i u hapšenjima Mirka Stojčinovića i Borislava Jeličića. 


Svi oni zaslužili su zatvor zbog brojnih nedjela, ali je Aleksić protiv njih lažno svjedočio, po dogovoru sa Radojičićem, kako bi spasao svoju kožu zbog kriminala koji je počinio u slučaju “Varnica”, o kojem sam detaljno pisao u nekoliko navrata i u kojem je Grad oštetio za pola miliona KM.


8.

Navedeni funkcioneri i dalje traže njegovu glavu, ali neće djelovati protiv njega dok se pravosnažno ne okončaju krivični postupci protiv njih. 



9.

Aleksić je bio “na ledu” desetak dana, ali je na kraju našao uhljebljenje u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, kojem je na čelu Ministroid Srebrenka Golić. 


Tamo su ga smjestili kako ne bi došao u iskušenje da svjedoči o kriminalnim poslovima SNSD-a u Banjaluci, posebno o malverzacijama sa propalim projektom Eko-toplana u koje je duboko involviran Srđan Amidžić i još neki poznati političari “u naponu” koji su se smjestili u drugim strankama. 



O njima ću uskoro opširnije izvijestiti, kao i detaljima pljačke teške desetine miliona KM preko propalog projekta “Eko toplane”.


10.

Aleksić, poznat kao neko ko voli da ukopava druge kada dođe u pitanje njegova koža, tako je završio kod Ministroida Srebrenke Golić. 


Na sajtu ADU (Agencija za državnu upravu RS) nema podataka o bilo kakvom konkursu za Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, što znači da je Aleksić tamo zaposlen bez konkursa, protivno zakonima. 


11.

Vrlo je interesantan izbor Ministarstva u kojem je smješten: Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju odlučuje po žalbama u postupcima za izdavanje građevinskih dozvola. 


12.

Aleksić ima iskustva sa građevinskim dozvolama (posebno nezakonito izdanim), jer je preko njega advokat Ljubiša Dragičević ekspresno završavao građevinske dozole za tajkune. 


13.

Ko zna, možda se sada gangster Dragičević ponovo javi na telefon Aleksiću, nakon što je prestao to da čini, pa nastave kombinacije u piceriji "Kod Brke”, kao i u vrijeme kada je Aleksić bio Radojičićeva pudlica. 


14.

Sasvim je realno da mu Dragičević, kao znak dobre volje, ne oduzme poklonjeni polovni “citroen” koji mu je dao za jedan od prljavih poslova koje je Aleksić obavio za njega.


15.

Uputio sam pitanja Ministroidu Golić o načinu uposlenja Aleksića, ali odgovore nisam dobio.


Golićeva, koja sebe doživljava kao “Vreću punu poštenja” i “Transparentan Džak”, nije odgovorila, iako je dužna da to učini prema Zakonu o slobodi pristupa informacijama.



Međutim, ostala je nijema na ovaj upit, što ne isključuje mogućnost da Aleksić i njoj treba oko nekih “građevinskih dozvola”, ali o tome uskoro opširnije.


16.

Radojičić nije uspio da smjesti svoju dugogodišnju (drugu) sekretaricu Milijanu Štrbac koja je radila 20 godina u Narodnoj skupštini; Zbog bliskoti, Radojičić je doveo sa sobom u Gradsku upravu. 



Kad je vidjela da je ne može povesti sa sobom na novu funkciju, jer, kako stvari stoje, najblaže rečeno, teško da će je imati, Štrbčeva je pokušala da se vrati u parlament, ali je Nedeljko Čubrilović to kategorički odbio.


17.

Što se uhljeba tiče, sistematizovano je još jedno radno mjesto u skladu sa Radojičićevim Pravilnikom o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta Gradske uprave. 



Služba za skupštinske poslove dobiće još jednog koordinatora - Velišu Malobabića, dosadašnjeg šefa kabineta predsjednika Skupštine Zorana Talića, koji je od perspektivnog političara evoluirao u Radojičićevog crva.


18.

Vrlo je interesantna “glumica” Dijana Grbić, koja je, kao šefica Protokola Radojičića, harala Gradskom upravom.


Grbićeva je organizovala “mrežu podrške” na FB: Brane je isključivo oni koji su imali s njom dil, odnosno plaćali joj reket, a ona im namicala honorare. 



To su Ljubo Savanović, njen drug sa klase koji vodi Gradsko pozorište "Jazavac". Zahvaljujući Grbićki i njenim preporukama, ovo pozorište je dobijalo najveću finansijsku podršku Grada, a Savanović se njoj oduživao tako što joj je nabacivao dobre honorare, između ostalog, stavljajući je u žiri festivala "Zaplet" koji organizuje njegovo pozorište.


Grbićkina podrška je i njena prijateljica Slađana Zrnić, glumica koja ima svoj džez bend koji je redovno angažovan na manifestacijama povodom Dana grada i sličnih manifestacija. Naravno, na Grbićkin prijedlog za visoku naknadu. 


Tu je i Rajnat Majstorović, voditelj, koji na osnovu "saradnje" s Grbićkom već godinama vodi program svih manifestacija grada, uzima dobre honorare po ugovoru o djelu.


19.

U Gradskoj upravi i dalje traje teror: Ljiljana Vasojević Radovanović, koju zovu “Karakondžula”, šefica Odjeljenja za informatiku, redovno “pregleda” računare svih zaposlenih, listom teroriše, a neke i ucjenjuje. (nastaviće se)