субота, 14. септембар 2019.

Selak želi Lukačevu poziciju, ali za nju mora donijeti Đokićevu “glavu”


piše: Slobodan Vasković

1.
Mlađani Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka, poslanik te partije u Narodnoj skupštini i direktor KPZ Banjaluka, dobio je obećanje od Milorada Dodika da će biti ministar unutrašnjih poslova RS umjesto Dragana Lukača, ukoliko sruši Petra Đokića.

2.
Đokić je lider socijalista, ima krivičnu prijavu zbog malverzacija i nalazi se pod rafalnom “paljbom” SNSD-a - napadnuti su njegovi kadrovi od “Šuma RS” pa do inspektorata.

3.
Selak je već slao “izaslanike” u Beograd, u centralu SP-a, kod kadrova bliskih Ivici Dačiću, tražeći podršku za rušenje Đokića; Podršku je deklarativno i dobio od “kadrova bliskih”, ali ne i samog Dačića.

4.
Selak je poslao i “poklone”, a kako se “poklonu u zube ne gleda”, ostali su u Beogradu.

5.
Đokić se još ne izjašnjava oko omče koja mu se sve čvršće steže oko vrata, ali nije mu to prvi put; Preciznije i ranije je bilo omči unutar socijalista, istina ne tako opasnih kao sada, ali je lažni Londonski student svaki put uspio da opstane na čelu stranke.

6.
Iza Đokića su na “crvenom putu” ostali brojni politički “leševi”, ali ni Selak, iako mlad, nije neiskusan u “odstrelima” - Bez milosti je “potrgao” rođenog ujaka Nedeljka Milakovića, nekadašnjeg najjačeg banjalučkog socijalistu i bivšeg direktora banjalučkog “Novog groblja”.

7.
Ujko Neđo je zbrisan sa političke scene nećakovom rukom, a nije naodmet naglasiti da je primopredaja dužnosti na Novom groblju, (nakon smjene 27.07.2018.), izvršena uz pomoć revolvera. 


8.
Toliko je bio veliki “sukob interesa” u kojem se Milaković nalazio i zbog čega je, navodno, i smijenjen. 

9.
Selak je Milakovića zbrisao uz pomoć Đokića, a sada Đokića treba da pomete sam, kako bi, eventualno, dobio obećano mjesto ministra unutrašnjih poslova RS.

10.
Selak se svojski trudi, nema šta, ali je, čini se, zaboravio na dvije “sitnice”; Prva i nije tako opasna, a glasi da je Dodiku “najlakše obećati”, jer ga ništa ne košta; Tako je Lukačevu poziciju, do sada, u nekoliko navrata, obećao i Siniši Kostreševiću i Milanu Joloviću, ali ni jedan ni drugi nisu ka tom mjestu napredovali ni milimetra.

11.
Kostrešević je čak nazadovao - do ćoška za skupljanje prašine!


12.
Druga “sitnica” je mnogo mnogo mnogo opasnija - sam Dragan Lukač, šef Hunte, koji će poziciju braniti “uobičajenim metodama” - ne birajući sredstva; Ni protiv Dodika, posebno ne protiv Selaka!