субота, 28. септембар 2019.

Politički, Pravosudni i Policijski Huligani i huligani


piše: Slobodan Vasković

1.
Snažno podržavam sve ljude zaposlene na radiosarajevo.ba, osuđujem napade na njih, nasilje kojim su ih držali kao taoce, prisiljavajući ih na postupke koje u svim normalnim zemljama smatraju varvarskim.

2.
Uprkos hapšenju huligana koji su počinili gnusni i opasni napad, neće na tome završiti - napadi na novinare će se nastaviti; Iz prostog razloga što su huligani koji su upali u redakciju radiosarajevo.ba na najnižem stepenu Piramide Beskrupuloznih Huligana koji haraju cijelom BiH.

I koji svojim ponašanjem, djelovanjem, politikama, zaštitom najcrnje klijentele…, proizvode zlo u enormnim količinama.

3. 
Nisu to samo “Tito i Dino” i saradnici tog kokainskog kartela iz oba entiteta, svih kantona i distrikta; Nisu to samo druge brojne organizovane kriminalne grupe, koje koriste navijačke za razbijanje suprotstavljenih klanova i ostale bande; To su Političari, Pravosuđe i Policija, koji rade, prvenstveno, na zaštiti onih koji napadaju; Hapšenja napadača, poput ovih što su upali u redakciju, pravi su raritet. To je sitna boranija kojoj je i namijenjena takva uloga.

4.
Problem je strukturalni i njegov korijen duboko je zasađen u pravosuđu, koje promptno rješava sve tužbe protiv novinara za “klevetu”, a nikako ne rješava bezbrojne pljačke o kojima novinari pišu.

Pravosuđe je najopasnija Huliganska Banda usmjerena, primarno, protiv novinara!!!

5.
“Sertifikati” lažnog poštenja, koje hiperproduktivno izdaju raznorazni sudovi u BiH onim koji su opljačkali državu i njene entitete, samo su djelić te naopake, zle, strukture koja dominira Pravosuđem, Policijom i Politikom.

Primjera je toliko da bi se moglo pisati decenijama samo o tome.

Uzgred, traži li još iko iskompleksiranog monstruma Dejana Kostića Delu, koji je “uspio” pobjeći uz snažnu podršku dijela vlasti RS, nakon što je javno maltretirao banjalučke mladiće?! Niko! Iskompleksirani huligan radi za vladajuću elitu, zato je i "nestao". Kao i Nedeljko Dukić, koji je pokušao sa Markom Čolićem da likvidira novinara Vladu Kovačevića.


6. 
Da li neko, možda, istražuje koliko je kome dopalo prodajom rudnika krečnjaka u Ugljeviku, koji je iz vlasništva firme “Ruding” prešao u vlasništvo Vlade RS/ERS? 

Niko, a potpisan je štetan, kriminalan, ugovor na 12 miliona KM, trenutno se traži kreditor. Međutim, pare od “tala” su već uzete i podijeljene.

7.
Sitnica  - “Rudingu” je pripalo osam miliona KM, koje će dobiti kada se isplati ugovor, a “investitorima”, što su već iskeširani, četiri miliona KM.

8.
Milorad Dodik, Petar BakingemBoj Đokić, Luka Petrović, Nenad Radović…, u cijeloj priči imaju ulogu “Investitora Šarca”. Ovaj put ne za pola, već za trećinu, što će reći da, uz doplatak na obrazovanje, Đokić gotovo sigurno ostaje ministar.

Već je spreman Milan Potkovani Tegeltija da otkuje u nekom od sudova kako je sa tom prodajom sve u najboljem redu.

Ima li gdje kakvog Tužioca?! Za prikrivanje pljačke, kako opisane, tako i drugih, za prikrivanje trgovine narkoticima, za prikrivanje trgovine ljudima, za prikrivanje likvidacija i previše; Za otkrivanje bilo kog od nedjela ni u susjednom Univerzumu.

Slično je i sa svim našim policijama.

9.
Zašto huligani ne bi napadali, upadali, razbijali, otimali…, kada vide kako HuliganiPolitičari, i to oni najprimitivniji, najneobrazovaniji, najbrutalniji, šutaju gomile novčanica nogom; Novčanica koje su oteli iz budžeta RS ili nekog drugog budžeta?!

Pa ako može Nenad Nešić, politička Mrcina bez ostatka, šutati gomilu novčanica i sve to pred kamerama, šta je onda problem pretući nekog novinara koji to objavi? 

10.
Snimak je napravio i ponosno objavio Nikola Sikima, dio Nešićeve privatne Bande, koji je to mjesto zaslužio nasiljem u porodici, zbog kojeg je u više navrata prijavljivan. Sikima vlada, a ne neko ko ne napada najrođenije, posebno ne neko ko zna da radi svoj posao!


Dio Nešićevog “šuterskog” Ganga su i Aleksandar Glavaš, narodni poslanik (DNS) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a), “vlasnik” firme “Legend”, preko koje Nešić, poslanik DNS- a u parlamentu BiH, otima što oteti može; Plus “narukvice” pred isplate putarima, jer je Nešić i v.d. direktora “Putevi RS”. Ako ne plate avans Nešiću (5-10 posto od vrijednosti posla) nema plaćanja radova. Nisu to budžetske pare, već Nešićeve!



Umjesto da je u zatvoru zbog milionskih poreskih dugovanja i javnog optimanja para od putara, Nešić otima javno; Javno tvrdi da posjeduje sedam miliona keša, pa šta je onda čudno što nabije nogom desetak hiljada evra? Ništa.

Posjedovaće i više, jer su "Putevi" zatražili kredit od EBRD u visini od 100 miliona evra - za sanaciju puteva (ide izborna godina) i dubioze u "Putevima RS". Nešić će to da raskrčmi bez ostatka. "Putevi RS" su dužni cca 90 miliona KM. Nešić je zaista odličan "šuter"!!!


11. 
Iskrene čestitke Marku Paviću na izboru Nešića - zaslužuju jedan drugog; Sigurno bi i veteran Pavić nabio nogom pokoju gomilu novca javno da nije problema sa koljenima.

12.
Tih problema nema Goran Selak, narodni poslanik, direktor KPZ Tunjice, sve sa završenom Osnovnom školom i jednim dijelom srednje; Ostatak obrazovanja je krajnje upitan; Preciznije neupitan, jer ga ni nema. Ali uza se ima bitangu i vucibatinu Velibora Šotru koji mu radi najprljavije poslove - od “preuzimanja” novca, potplaćivanja, pa do “politike”! 

13.
Mogao bi “Osnovca” provjeriti “Solunac” Rajčević, zvani i “Stelt”, jer ga niko iz njegove “generacije” nikada nije vidio na Pravnom fakultetu, koji je “Stelt”, legenda kaže, završio.

“Stelt” se navodno bori protiv “akademske zajednice” koja ne postoji, jer da postoji ne bi u vlasti postojali raznorazni nešići, glavaši, đokići, petrovići sektaši… sve selak do selaka.

14.
I Selak ima milione - od nabavki pa do kladionica se naotimalo - ima se šta nabiti!!!

15.
A i što ne bi - narod ih je birao, tako se tvrdi! Pa su onda oni nabili narod što su jače mogli. U najcrnju rupu u Evropi.

Iz koje bi trebalo da nas spasava Stvor znan i kao Johanes DobroNavatiraniIzlobirani Han! 


Valentin Incko je izvjesno zabrinut!