четвртак, 19. септембар 2019.

Prizivanje Međunarodnog Intervencionizma

Foto: Klix
piše: Slobodan Vasković

1.
Nisu stvari baš tako jednostavne kakvim se predstavljaju - ti mene nesprovodivom Deklaracijom (SDA), ja tebe nesprovodivim Zaključcima (SNSD); I jedni i drugi podržani nesprovodivom Deklaracijom HNS-a! 

Kriza je sveobuhvatana, torovi sabijeni, "rogovi" neposlušnih gotovo pa sabijeni…; Gospodari gospodare i dalje narodima po principima mentalne pornokratije; Robovlasništvo, neskriveno, u 21. vijeku usred Evrope…

Kada se krug novih Deklaracija/Zaključaka istanji od stalnog vrćenja, zavrti se novi krug, pun najnovijih nesprovodivih Deklaracija/Zaključaka…

2.
Ovaj put je drugačije, jer nove, tek izbačene, taze nesprovodive Deklaracije/Zaključci podjednako teže međunarodnom/komšijskom/susjedskom intervencionizmu; Svako sa svojim ciljevima - unitarizacija/separatizam… 

3.
Razvaljivanje BiH po svim šavovima je temeljno i sveobuhvatno; Čine ga, zajedničkim snagama, najjače političke partije (Sarajevo - Banjaluka - Mostar), a sve njihove proklamovane dobre namjere su najobičnija laž, čiji minimum su torovi sa sabijenim rogovima, a maksimum intervencionizam koji će im, smatraju, donijeti željene ciljeve, neuvijene i neskrivene. 

4.
SDA (koja nije sinonim za Bošnjake i ostale građane) nema ništa od disfunkcionalne BiH, ma koliko im se njihova Deklaracija činila izvrsnom; SNSD (koji nije sinonim za Srbe i ostale građane) nemaju ništa od svojih Zaključaka i zatvaranja u Geto Republika Srpska, ma koliko im se oni činili izvanrednim; HDZ (koji nije sinonim za Hrvate i ostale građane) na istim su pozicijama kao i SDA i SNSD, jer Herceg-Bosna, koja postoji, iako nepriznata, na teritoriji Zapadne Hercegovine, nije donijela nikakav iskorak u odnosu na ostala getoizirana područja u BiH. Dapače.

5.
Odlasci, grupni/pojedinačni, u Beograd, Zagreb, Ankaru, neće doprinijeti nikakvom poboljšanju, već samo dodatnom raskivanju i unapređenju mržnje, kao najubojitijeg sredstva za opstanak na vlasti antinarodnih elita.

6.
Poodavno već nije do naroda/građana, nijednog, već do elita, koje iste te narode/građane drže u ropskom položaju. 

Narodi/građani već deceniju i nešto izlaskom na izbore ne biraju nikoga, već su alibi za unaprijed osmišljenu prevaru. 

Samo je dio Istine da ima onih koji glasaju za navedene stranke, ali puna Istina je da je takvih mnogo manje nego što rezultati pokazuju.

Zato nesprovodive Deklaracije/Zaključci i opstaju kao jedino sredstvo za opstanak na vrhu robovlasničke piramide.

7. 
Sve piramide, sem onih i Egiptu, u pravilu padaju, posebno one plutokratske. 

8.
Elite su pretjerale, dovele sebe u bezizlazan položaj; Jureći za moći i otimajući sve što oči vide, potpuno su zaboravili da na Planeti postoje oni koji potpise na dokumentima smatraju obavezom, a ne samo još jednom u nizu prevara, koje su bh. elite sebi dozvolile, stavljajući se iznad zakona, iznad ljudi.

9.
Na jednom takvom dokumentu pao je Milorad Dodik; Bakir Izetbegović i Dragan Čović pokušali su da ga “provuku” u Savjet ministara bez prihvatanja ANP-a, što nije dozvolio Komšić.

Izetbegović se povukao, sakrio iza nesprovodive Deklaracije; Čović pokušava da balansira bez ikakvog konopca, dok Dodik sasvim pogrešno smatra da Republika Srpska može u izolaciji da izdrži tri do četiri godine; A nakon toga šator i samostalnost. 

10.
Republika Srpska u izolaciji ne može izdržati ni tri do četiri mjeseca, a eventualno usvajanje Zaključaka SNSD-a (razdruženje sa Federacijom u Oružanim snagama, UIO, VSTS, Ustavnom sudu) u Narodnoj skupštini je strelovit put u potpunu izolovanost i otvoreno prizivanje međunarodnog intervencionizma, koji će da polomi kičmu tom entitetu i narodima koji u njemu žive.

11.
Dok god su nesprovodive Deklaracije/Zaključci na nivou stranačkih dokumenata, oni ne proizvode ništa više sem jalovih svađa i opstanka robovlasničkog društva, ali njihovo uvođenje u institucionalni okvir proizvešće žestok i direktan udar potpisnika Dejtonskog sporazuma. Onih najjačih; Prije svega SAD-a. 

12. 
Deklaracija SDA, kao i dokumenti HNS-a, ostali su na nivou stranke/saveza; Jedino SNSD insistira da svoje Zaključke institucionalizuje, što je neprijateljski gest prema entitetu koji vodi, ali i prema BiH.

Ukoliko, eventualno, budu pretočeni u Rezoluciju NSRS bilo bi to pogubno, jer nikakvo opravdanje - da je to politički neobavezujući dokument, ne bi stajalo, budući da već na  jednom takvom, o vojnoj neutralnosti, Dodik sprečava ispunjenje državnih obaveza (ANP), za koje se on, svojevremeno, svojski zalagao i glasao za njih. 

Da je državnik, a ne veliki manipulator, Dodik bi prihvatio ANP i ne bi bilo potrebe za bilo kakvim obračunima. Međutim, Dodik nije državnik, niti će to ikada biti, ma koliko se njegova medijska mašinerija upirala dokazati suprotno. Da budem precizan, nije tačno da Dodik neće da prihvati ANP. Istina je da Dodik ne smije da prihvati ANP, jer mu to Rusija ne dozvoljava. 

13.
Pretakanje SNSD-ovih zaključaka u dokumente NSRS bilo bi Neprijateljski čin, jer Dodikovo preplivavanje sa Zapada na Istok, (posljedica finansijskih tokova koje on jedino pomno prati i dobijanje podrške za moć koju posjeduje, a nikakvih nacionalnih interesa), prati neodgovornost prema preuzetim obavezama što ih lider SNSD-a ne želi sam da ponese, već je spreman da žrtvuje cijeli narod.

14.
Deklaraciju SDA nisu podržale sve stranke iz Sarajeva; Štaviše, predstavnici brojnih su je kritikovali kao nesprovodivu, pa ne postoji nijedan jedini razlog da Zaključke SNSD-a podrže druge stranke iz Banjaluke, sem ako nije riječ samo o krakovima jedne te iste materijalizovane Laži koja hara tim entitetom. 

15.
Ipak, nisu, nadati se, svi isti i ne bi trebalo da se plaše Dodika, koji je sam veoma uplašen; Štaviše, baš se boji, jer vuče, po pravilu, najrigidnije poteze kada mu je strah najveći. 

Zaključci SNSD-a i najava njihovog institucionalizovanja u parlamentu RS su odraz njegovog straha, nebrige zbog izazivanja opasnosti po druge, plod egoistične lične želje da samo on opstane, a sve drugo može i da izgori (malo li je on dosad toga sažgao).…

16.
Pazi sta želiš, možda ti se i ostvari” - opasna je igra.

Dodik je želio u NATO, pa mu se ostvarilo, ali tek kada je promijenio stranu; Međutim, NATO nije promijenio stranu.

Dodik, kao i ostali, priziva međunarodni intervencionizam. Možda im se i ostvari, ali nakon toga niko od njih neće ostati na političkoj sceni, jer je već odavno prejasno da se kompleksna situacija u Regionu ne može rješavati sistemom spojenih posuda, koji je došao do ravni - Kosovo pa BiH, ali ni sa postojećim elitama u BiH.

Kosovo i BiH su dvije sasvim različite dimenzije i trebaju se rješavati nezavisno jedna od druge, a ne jedna iza druge.

17.
Trebaju se konačno riješiti te situacije da narodi prodišu.

18.
Rusija je odavno shvatila da su Kosovo i BiH dvije dimenzije, ali i načine na koji upotrebom jedne mogu uticati na drugu da bi ostvarili svoje interese; Koji nikako nisu i interesi naroda sa prostora na kojima vrlo snažno i vrlo destruktivno djeluje Rusija (mnogo je više onih što smatraju drugačije), čiji je ambasador, zajedno sa turskim i kineskim, bio prisutan na Kongresu SDA kada je donešena nesprovodiva Deklaracija.

Na Kongresu SDA nije bilo ambasadora SAD-a.

19.

Kriza u BiH klizi dublje i dublje; Obračun Velikih sve je bliže, a među njih se ne ubraja niko od navedenih domaćih političara, ma koliko oni bili ubijeđeni u sopstvenu nezaobilaznost u Univerzumu.