понедељак, 23. септембар 2019.

Inspektor Despenić, zbog nasilničkog ponašanja prema djeci, pod istragom Unutrašnje kontrole, umjesto da je u pritvoru i pod istragom krim policije


Igor Despenić, visokorangirani službenik MUP RS (čitaj Hunte Dragana Lukača) je pod istragom Unutrašnje kontrole te "institucije" zbog toga što je automobilom nasrtao na djecu na igralištu banjalučkog naselja Starčevica, nazivao ih majmunima i brojnim drugim pogrdnim imenima.

Bilo je logično da se Despenić nađe pod istragom krim policije, jer je nasilničko ponašanje, posebno spram djece, krivično djelo. Despenić je već trebao biti pritvoren, jer je ugrozio živote maloljetnika, nasrćući automobilom na njih.

Međutim, sve je prebačeno na Unutrašnju kontrolu kako bi se cijeli slučaj razvukao i pao u zaborav.

Despenić inspektor-analitičar, bio je, kao pripadnik MUP RS, u nekoliko mirovnih misija i to nekoliko godina.

Interesantno je da je MUP RS tražio informacije od građana i medija o tome "ko je nasrtao na djecu", iako su odmah znali da se radi o Despeniću.

I ta činjenica ukazuje na namjeru vrha Hunte da cijeli slučaj zataška, a da Despenić ostane nekažnjen.

Nasilničko ponašanje pripadnika Lukačeve Hunte, čija je jedina svrha zastrašivanje građana, u ovom slučaju čak i djece, "recept" je kojim Režim ugoni strah u kosti narodu.

Imali smo prilike to vidjeti već 25. i 29. decembra prošle godine, kada je goloruki narod premlaćivan nemilosrdno.

Ni o tome, kao ni o Despenićevom huliganskom, nasilničkom ponašanju, nije se oglasio niko  iz gradske vlasti Banjaluka.


Nije se oglasila ni Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, što bi bilo logično,  jer su djeca u pitanju; Moglo se desiti da Despenić neko od njih i pregazi, kada je, kako su mediji javili, "džipom jurnuo i zakočio na samo metar-dva" od njih; Međutim ni takvo iživljavanje nije ponukalo ni Cvijanovićevu ni Igora Radojičića da reaguju.

Cvijanovićeva stoji iza Lukača i nema tog zla koje pripadnici Hunte počine, a koje ona nije spremna podržati.