субота, 07. септембар 2019.

Cvijanovićeva, Tegeltija i Lukač porazili Dodika u borbi za poziciju predsjednika BORS-a: Savčić, za kojeg su lobirali, ubjedljivo je pobijedio Dodikovog kandidata Živkovića


piše: S.V.

Milorad Dodik doživio je, prije par dana, veliki poraz u političkom obračunu sa Željkom Cvijanović, Zoranom Tegeltijom i Draganom Lukačem.

Mjesto “bitke” bili su izbori za predsjednika BORS-a, a Dodikov kandidat je bio Vlado Živković iz Prnjavora.

Dodik je naložio da Živković bude izabran umjesto Milomira Savčića.

Živković je bio dugogodišnji član SDS-a, ali je prije dvije godine, nakon lokalnih izbora i osvojenog mandata u parlamentu Prnjavora, napustio tu stranku.

Vlado Živković
Međutim, u izbornu trku za predsjednika BORS-a uključili su se i Cvijanovićeva, Tegeltija i Lukač, koji su lobirali za Savčića i doprinijeli njegovoj pobjedi.

Savčić je, 04.09., dobio 82 glasa od 131 člana skupštine BORS-a, dok je za Živkovića glasalo upola manje delegata.

Milomir Savčić
Biće interesantan Dodikov odgovor na ovu političku šamarčinu, jer uskoro slijedi rekonstrukcija Vlade RS i tu bi Dodik mogao da uzvrati udarac. 

Cvijanovićeva zahtijeva da Lukač ostane na čelu Hunte, a da umjesto Zore Vidović bude imenovan Tegeltija, dok Dodik ima namjeru da zadrži Vidovićevu, a Lukačevu poziciju je već nekoliko puta obećavao i Siniši Kostreševiću i Milanu Joloviću.


Biće zaista pravo iznenađenje ukoliko se Dodik usudi smijeniti Lukača o čemu se uveliko spekuliše, ali malo ko vjeruje u takav rasplet.