петак, 20. септембар 2019.

Igor Despenić je inspektor koji je džipom nasrtao na djecu u banjalučkom naselju Starčevica i teško ih vrijeđaopiše: S.V.
Igor Despenić je visokorangirani službenik MUP RS koji automobilom nasrće na djecu na igralištu banjalučkog naselja Starčevica, naziva ih majmunima i brojnim drugim pogrdnim imenima.

Despenić inspektor-analitičar, bio je, kao pripadnik MUP RS, u nekoliko mirovnih misija i to nekoliko godina.

Interesantno je da se MUP RS nie oglasio o Despenićevom huliganskom ponašanju, niti bilo ko iz gradske vlasti Banjaluka.

To je uobičajeno ponašanje i MUP RS i vajnog gradonačelnika Igora Radojičića, kojima je mnogo važnije da spriječe bilo kakvo kažnjavanje osionih, drskih, nasilnih inspektora, nego da zaštite djecu, koju je Despenić mogao i teško da povrijedi.

Pitanje je trenutka kada će to učiniti, jer je očito riječ o neuravnoteženoj osobi, spremnoj da se sadistički iživljava nad djecom.  

Uopšte ne treba očekivati od Dragana Lukača da reaguje, jer on je i naprabio Huntu da bi ugonila strah građanima, a, kako vidimo, i djeci.

Srpska Info (18.09.2019.): Djeca na Starčevici u strahu: Pripadnik MUP RS autom nasrće na mališane i govori im da su majmuni

Visokorangirani službenik MUP Republike Srpske, čitaj inspektor, automobilom se zalijeće u djecu na igralištu i govori im da su majmuni, slika je kakvu već mjesecima imaju priliku vidjeti mališani u banjalučkom naselju Starčevica.Nasrtaji automobilom na djecu i uvrede koje nikako ne bi smjele biti u riječniku jednog policijskoj službenika, a pogotovo ne onog koji je trebalo da bude školovan da štiti i čuva građane (i njihovu djecu) i na čijem reveru je više zvjezdica, samo pokazuju u kakvom sistemu živimo, a da ne govorimo o slici koju ovakav pripadnik MUP RS ostavlja na mlađu populaciju.
– Igrali smo košarku kada se taj čovjek džipom zaletio prema nama. Nismo se ni pomjerili, a on je auto zaustavio na metar – dva od nas, otvorio prozor i galamio prema nama: Majmuni šta radite ovdje! Prepali smo se. Odgovorili smo da igramo košarku i da ništa drugo ne radimo, a zatim je parkirao auto u blizini koša iako je imao slobodnog mjesta na parkingu. Nakon svega smo otišli kući, jer više nismo mogli igrati – ispričao je dječak čiji je identitet poznat redakciji.

Sličnih priča o nekulturnom čovjeku u uniformi bilo je i previše da bi bile dječija izmišljotina, a kulminacija svega bila je nedavno kada se oči u oči sa ovim službenikom MUP RS sukobio jedan od stanara.

– Djeca već mjesecima pričaju kako ih neki čovjek u policijskoj uniformi napada i upućuje im razne pogrdne riječi. Ne možete biti ravnodušni prema tome, ali opet sa druge strane pomislite da je to samo prolazna nervoza kod nekoga čovjeka, a sa druge strane i djeca znaju biti nezgodna kada se igraju pa više niste sigurni do koga je sve to. Međutim, kada sam se lično uvjerio šta radi nije mi bilo svejedno – ispričao je Banjalučanin.
Službenik MUP RS je u posljednjem incidentu parkirao automobil ispod koša, iako su ga djeca molila da to ne radi.
Nakon što se umiješao jedan od stanara zamalo je došlo do fizičkog sukoba, ali je on na kraju izbjegnut, a auto je pomjereno na drugo slobodno mjesto tako da su djeca mogla normalno nastaviti sa igrom.
Ogorčeni roditelji odlučili su da će u narednom periodu snimiti ponašanje policijskoj službenika kako bi se spriječile neželjene posljedice.
Ogorčeni roditelji odlučili su da će u narednom periodu snimiti ponašanje policijskoj službenika kako bi se spriječile neželjene posljedice.