уторак, 17. септембар 2019.

Feraget sa Lepirom: Zašto se ne vodi istraga o ubistvu Davida Dragičevićapiše: S.V.

Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević, stigao je u Okružno tužilaštvo Bnjaluka, gdje bi trebao da se sastane sa Želimirom Lepirom, Glavnim orkužnim tužiocem, kako bi dobio informacije o tome zbog čega se ne vodi istraga o ubistvu Davida Dragičevića.David Dragičević otet je 18.03.2018., potom mučen i ubijen. Njegovo tijleo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova zahtijevao je 29.03.2018. od Lepira da ubistvo proglasi zadesom, ali je Lepir to odbio.

Lepir je javno potvrdio da je to Lukač od njega tražio.


Naredba o sprovođenju istrage o ubistvu Davida Dragičevića, protiv NN lica, donesena je 28.06.2018., ali postupajući tužilac dalibor Vrećo, kao i Lepir, sve vrijeme od otmice Davida Dragičevića opstruišu istragu i sprečavaju da se dođe do počinilaca zločina.

Među ubicama Davida Dragičevića nalaze se i pojedini pripadnici MUP RS, a tokom navodne istrage, ukradeni su i uništeni neki od ključnih dokaza.

Ferageta je pred zgradom Tužilaštva dočekala nekolicina građana koji nastavljaju da traže istinu o naručiocima ubistva i ubicama Davida, kao i kaznu za počinioce ubistva.