недеља, 01. септембар 2019.

Šatorska Vlada Republike Srpske
piše: Slobodan Vasković

1.
Kabinet Radovana Viškovića najnekompetentniji je u istoriji Republike Srpske i, realno, u cijeloj Evropi; Gomila neznalica, nesposobnih, polupismenih, bez ikakvih sposobnosti - kao da su, slučajnim odabirom,  skupljeni ispod nekoliko raznih šatora i, pri tom, u daljem radu, ostali u “šatorskom raspoloženju”.

2.
Radovan Višković, predsjednik Šatora, u toj Vladi RS ima dvostruku ulogu - Niko i Ništa. 

U skladu sa tim ne trebaju čuditi njegove izjave da je “RS u suficitu”, iako je propala Naftna insutrija, satrvena Elektroprivreda, Šume su prekisele, rijeke prezagađene, poljoprivreda, privreda, prosvjeta je na najnižim granama, obrazovanje se svelo na “šatorsku istoriju”, nauka postoji samo kao riječ, a sve ostalo je, takođe, u slobodnom padu.

Da “Radovanu suficitu” nije bilo para iz Srbije, 25 miliona evra, “RS u suficitu” bi se survala niz litice intelektualne impotentnosti članova kabineta.

Uzgred, strašan je to šamar iz Beograda, jer svjedoči da vlast RS ne može brinuti sama o sebi. 

3.
Survavanje, slobodni pad u ništa, traje u kontinuitetu. Krpi se Šatorski budžet raznoraznim improvizacijama, ali dno je, već odavno, u svakom pogledu, već postalo plafon; toliko se palo.

4.
Pad tek slijedi; Nažalost. To ne mogu spriječiti sve brojniji i tragikomičniji spinovi; Još manje manipulacije i prijetnje ekstremizmom, ispraznim prijetnjama i uvoznim lubenicama Milorada Dodika.

5.
Višković je, za nepunih devet mjeseci, dokazao da jedino zna da viče; Samo viče i smatra da je to “stav”; A viče, jer “ministri” rade kako im se naredi sa strane, a ne po Viškovićevim nalozima.

6.
Višković je bio i ostao Vreća Soli; Istina unaprijeđena - Vreća Soli Koja Viče!

Posebno na Zoru Vidović, ministarku finansija, koja sanja ugovore sa stikerima, na kojima piše - Plati Zoro; Odmah Plati. A Zora nema, pa je čak pokušala bjekstvo, koje je trajalo petnaestak dana; Našli su je i vratili stikerima. A i da bi Višković mogao da radi svoj premijerski posao - da viče.   

7.
Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, “porijeklom” je sa “Trgovske gore” i odmilja je zovu “Piralen”. Malo ko joj se približava - smatraju je toksičnom.

Njeni “ekološki” poduhvati su od RS stvorili deponiju otpada uveženog sa raznih destinacija - kako stranih, tako i domaćih.

Srebrenka “Piralen” i dalje “jaše” u susret novim “ekološkim” pobjedama, koje će “prostorno urediti” po cijeloj RS - dok trovanje ne bude stopostotno.

Onda će Šatorski otpad da “upravlja” otpadom.

9.
Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade i ministar pravde, trebalo bi da insistira na promjeni imena resora koji vodi; Nužno bi ga bilo preimenovati u ministar pravde i najveći licemjer, spreman gaziti i preko leševa, samo da bi opstao.

Otkako je Kasipović, potpredsjednik Vlade i ministar pravde i najveći licemjer, spreman gaziti i preko leševa, samo da bi opstao, pravda je protjerana sa prostora RS. Licemjerstvo i maliciznost su njegov kontinuitet.

Toliko je “smrti u Raju” u kojem je Kasipović prvi licemjer, da ni njega, iako se vrlo vješto krije, nije moglo zaobići učešće u jednoj od njih.   

Kasipović je indirektno odgovoran za smrt Danijele Novaković, nekadašnjeg Republičkog pravobranioca, koja je preminula 06.04.2017. godine.

Pisao sam o tome često. 

Podsjetiću na dijelove teksta “Institucije u službi mafije”, koji sam objavio 07.04.2017. godine. 

Danijelu Novaković, pritiscima i prijetnjama, likvidirali su pripadnici Zemljišne Mafije i to svi znaju u ovom Gradu (Banjaluci).

Niko ništa nije preduzeo nakon njene objave da joj se prijeti protiv onih koji prijete; U ovom slučaju njenog zamjenika Mirka Stojčinovića. I onih koji stoje iza njega.

Šta je uradilo Tužilaštvo nakon objave prijetnji, šta je uradio MUP - Uputio sam im pitanja u vezi sa tim i, naravno, nisam dobio nikakav odgovor.

Juče sam se zapitao da li je Arogancija Kidnapera Institucija još uvijek iznad života onih koji na bilo koji način nisu na liniji Režima i njegovog Mafijaškog krila; Da li je Arogancija Kidnapera Institucija i iznad smrti, iznad jezivog načina na koji je umorena Novakovićeva?!

Odgovor je - Naravno da jeste; Znao sam ga i juče prije upućivanja dopisa MUP-u i Tužilaštvu, ali vrijedilo je provjeriti.

I još jednom tako potvrditi da te institucije štite one koji Uništavaju Živote kako bi se dokopali tuđeg i na tome zaradili milione.

Da su Tužilaštvo i Policija bilo šta preduzeli po pitanju prijetnji Novakovićevoj, saznali bi, na primjer, ko joj je pisao ostavku, bez njene volje, i kako je to ona odbila; Saznali bi i na koje je slučajeve Novakovićeva ukazala, zbog čega joj je prijećeno i našli bi ko to pokušava da otme tu zemlju.

Bilo da je riječ o onoj kod Poljoprivredne škole ili u Grčkoj ulici ili…

Iluzorno je i pomisliti da bi Tužilaštvo i Policija bilo šta preduzeli, jer su Lica koja stoje iza otimačine Gospodari ovog Grada!

Za njih rade RUGIP, Pravobranilaštvo, Tužilaštvo, Policija, Sudovi…, a ne za građane.

Da li će se nešto promijeniti uskoro? 

Vrlo teško!

Uništenje života Novakovićeve za Režim je, njegov Nasilni dio koji je prevladao,  “pojedinačan slučaj, a ne pojava”.

U svemu navedenom direktno je učestvovao Kasipović, potpredsjednik Vlade i ministar pravde i najveći licemjer, spreman gaziti i preko leševa, samo da bi opstao!

10.
Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, jedno je veliko NIŠTA! Dometi su mu NIŠTA; Uradio je NIŠTA; Uradiće NIŠTA!

11.
Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture je NULA. Šator sa šipkom su i prosvjeta i kultura, od kada je pomenuta individua na čelu tog resora.

12.
Zora Vidović, ministarka finansija je na tabletama, jer Višković viče. 

Sve je sklonija fudbalu; Osjeća se progonjenom od Ogromnog Stikera na kojem piše PLATI ZORO!!! Stalno sanja kako bježi uz pjesmu Pukni Zoro!

Vidovićeva bi se mogla nasloviti i kao ministar bivših finansija, jer para nema. Osim u Viškovićevoj glavi, gdje je suficit praznine golim okom vidljiv.

13.
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Komandant Hunte je Kramp sa mentalnim sklopom Kundaka. Zaštitnik Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića. Zaštitnik kriminalaca, zločinaca svih boja i dezena. 

Dovoljno da Karirani bude sastavni dio Viškovićevog kabineta.

14.
Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave, od cijelog obima tog resora jedino poznaje način dolaska iz Prijedora u Banjaluku i obratno. 

Istina, par puta se zagubila, kao da prolazi kroz šume Amazonije, ali su je, srećom, brzo pronašli. 

15.
Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske, zaštite je dembel koji već godinama dobija na kilaži, što je njegov doprinos razvoju entiteta. 

16.
Dragica Kovač, ministarka trgovine i turizma je NESTALA. Molim da se raspiše potraga za njom.

17.
Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva i engleskog jezika, jedan je od Braće Bing; Brojna Braća Bing su na slobodi. Zato su Građani u Getu; šatoru pretvorenom u Logor. “Logorska demokratija” i dalje jača. 

18.
Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza, zaposlio je cijelu bližu i dalju rodbinu. Još da zaposli sebe, bilo bi to perfektno.

Budući da ništa ne radi, Slobodan Stanković ga, s vremena na vrijeme, izvede u park da se dobro istrči. I sluša njegove najnovije prijedloge o putevima koji se grade radi otimačine, a ne razvoja.

Ništa nije tako pusto kao predjeli oko autoputeva koje je izgradio SS. 

19.
Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, godinama je bio sluga Steve Mirjanića Metuzalema, svog prethodnika. I nasilnik je, što ne mijenja na činjenici da je ostao sluga Lubeničara. 

Uzgred, Pašalić bi trebalo da odgovori otkud te silne Uvozne Lubenice, kojima se “truju” nevoljni stanovnici Šatora?!

19.
Vjekoslav Petričević navodno je ministar za privredu i preduzedništvo. 

Ko je uopšte Vjekoslav? 

20.
Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, uspio je da preživi influencu tipa A. Ali nije preživjelo ministarstvo koje vodi - to je tek ukleti duh nekadašnjeg ministarstva.

21.
Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo je sertifikovani BOT; Glavni BOT u RS, zadužen da sa armijom botova, kojom komanduje, učestvuje u napadima na sve one što kritikuju Režim. 

O njemu i njegovom BOTOVSKOM prljavom radu uskoro ću opširnije pisati. Tek da napomenem da je član te ekipe i jedan Lubeničarev ambasador.

Uz to, Rajčević je i kreator “crnih lista” Nepodobnih, u svojstvu člana Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS; Svi članovi tog šatorskog tijela umislili su da su KGB; Snimaju čak i sahrane članova porodica/familija onih koji su im na meti. Morbidno?! Nije to ništa na kakvo zlo je spremna ta grupa “patoloških tipova”. 

22.
Sonja Davidović je, kako se javno tvrdi, ministarka omladine i sporta. Najcrnji humor.