уторак, 31. јануар 2017.

Hibridni rat Režima protiv Naroda; Dodikov “Soroš” hara političkom scenom RS

piše: Slobodan Vasković

1.


2.
U tački 1. je detaljno opisan značaj prisustva Milorada Dodika srpskogrčkom poslovnom forumu u Beogradu.

3.
Dodik je baš pao u šake HDZ-a BiH: I kada traže cijepanje Republike Srpske, on ima riječi opravdanja za njih.

Tako je otvorene teritorijalne pretenzije Josipa Jerkovića, potpredsjednika RS i funkcionera Hrvatskog Narodnog Sabora, prema “većem dijelu Posavine i dijelovima RS”, a sve u korist Herceg Bosne, Dodik preveo kao “Jerkovićev lični stav”.

Onda je Jerković preveo sam sebe u demanti.

4.
Čović nije komentarisao nesuglasje nižih potčinjenih Dodika i Jerkovića.

5.
Dodika u servilnosti prema HDZ-u prati SNSD, bar onaj dio koji piše saopštenja: Ostaju istrajni na svom zajedničkom radu na Zakonu o Ustavnom sudu BiH, iako taj zakon ne znači ništa Čoviću. Ali mu znači Izborni zakon, preko kojeg on pokušava formirati Treći entitet. Bar, za početak, virtuelni.

6.
SNSD nastavlja da djeluje kao borbeni ovan HDZ-a BiH, iako poprilično istrošen i izlomljen. 

Slabo tu ima materijala i za kakve bolje potpale.

7.
Razoran udarac SNSD-u zadao je Bakir Izetbegović, koji je izjavio da neće zatražiti ukidanje imena Republike Srpske.

SNSD mu to neće tako lako oprostiti: taman im je krenulo sa reakcijama na njegovu nepostojeću apelaciju; Očekivala se i Posebna sjednica Narodne skupštine, koja je trebala ući u istoriju, jer bi to bilo prvo zasjedanje o temi koja ne postoji, a onda je Bakir I. sve pokvario - javno je demantovao da postoji apelacija i namjera o njoj.

8.
Ne treba brinuti - Režim će već pripremiti neki novi Blic - krig na javnost, sve garniran izmišljotinama i reakcijama na njih.

Na primjer, da Izetbegović sprema Apelaciju Ustavnom sudu BiH da Brčko postane sastavni dio Tuzlanskog kantona ili da samo što nije Apelacija o zahtjevu da onih izmišljenih sedam terorističkih NVO otvore svoje kancelarije u Banjaluci.

Blic izmišljotine za Blic reakcije.

9.
Anđelko K. nije otišao, živjeli smo u zabludi.

10.
Obrad Kesić, taj Minhauzen iz Vašingtona, je neuništiv: Nastavlja pripreme za Lažijadu.

Sada Kesić tačno zna šta je mislio Džejms Matis kada je najavio formiranje Oružanih snaga Kosova.

Kesić nas sada uvjerava da Matis nije mislio ništa, da se šalio, čak da je lagao pred Komisijom Senata SAD-a. 

11.
Matisa, ministra odbrane SAD-a, iz nekog razloga zovu “Ludi Pas”; Kesiću bi taj nadimak mnogo bolje pristajao, jer je ovdašnju javnost bjesomučno, do ivice opstanka, “izujedao” svojim izmišljotinama - od inauguracije preko promjene spoljne politike SAD-a pa sve do Kosova.

12.
Nisam zaobravio Hobotnicu M:tel; Jednostavno ne stižem, ali nastavci idu od prekosutra, najkasnije dan poslije.

Do tada, prihod te uništene firme za 2016. godinu pao je ispod 40 miliona KM, iako Ćulibrk&Porodica Lopičić&Kumovi lažiraju izvještaj.

13.  
Hobotnica M:tel je u poslednje dvije godine formirala dvije političke stranke - po jednu u Banjaluci i Bijeljini. Sami dokučite koje, a obje podržavaju Režim.

M:tel - imate Dodikovog satelita! M:tel - imate Miću! M:tel - imate Babalja!

14.
Ako svemu pridodam mentalna bespuća u koja je nepovratno zaglavljen starina Nenad Kecmanović, “metafizičke” analize Aleksandra Ivaniča Vranješa, preduga proseravanja Dragomira Anđelkovića, podmukle udare lažima Đorđa Lažnog Vlaha Vukadinovića (da se stvarni Vlasi ne dosjete), estradnog obavještajnog treša Predraga Ćeranića…, onda jedino mogu zaključiti da Režim vodi Hibridni rat protiv građana Republike Srpske i da smo, u okviru tog rata, svakodnevno, izloženi Obojenim Revolucijama.

15.
M: tel je Dodikov “Soroš”, pa je slogan M:tel - imate “soroša”, sasvim prihvatljiv.

P.S. Važno obavještenje
Putarina na autoputu Prnjavor-Doboj se ne naplaćuje iza 22 časa. Ostanu vam 4 KM u džepu koje bi ste mogli iskoristiti za kupovinu jaja.