среда, 25. јануар 2017.

Miloradovi Svjedoci, Findžan, Obračuni, Nešto seksa i zbogom Danijeli

piše: Slobodan Vasković

1.
Iz kabineta Milorada D. saopšteno je sledeće: “Primarno pitanje u Republici Srpskoj nije secesija, koja predstavlja nametnutu priču iz pojedinih krugova”.

Nikako ne ide zajedno dio rečenice do zapete i onaj iza zapete: Do zapete, secesija jeste dio politike Milorada D., iako nije u ovom trenutku primarna, a iza zapete se nudi zaključak da je sva ta priča oko secesije izmišljena i nametnuta ko zna odakle.

D. ne zna kud udara; Ni u saopštenjima. 

Drugi dio stava potpuno potire prvi dio stava; Prvi dio stava na liniji je “politike” Sekte, koju D. vodi, u poslednjih nekoliko godina. 

2.
Kad smo već kod te linije “politike”, D. je na “Crnu listu” dospio zbog teških kršenja Dejtona, udara na Ustavni sud BiH, a prema njegovim riječima i zbog odluke Sekte da u Deklaraciji, donesenoj na Saboru "Miloradovih Svjedoka" u aprilu 2015., jedan od glavnih ciljeva bude “Referendum o samostalnosti Republike Srpske”.

Sekta se nije odrekla tog stava ni nakon što im je Šef dospio na “Crnu listu”, pa se može zaključiti da i dalje ide u tom pravcu. 

Ako se ima u vidu da je Sekta u svim D. egzibicijama stajala čvrsto iza njega, logično bi bilo očekivati da i "Miloradovi Svjedoci", u dogledno vrijeme, dospiju na “Crnu listu”, ukoliko se ne odreknu cilja o izdvajanju RS iz BiH tokom 2018., što je godina koju su naveli kao presudnu.

Sad je to sa “Crnom listom” manje bitno od činjenice da je Sekta na Saboru 2015. zaključila da će odluku o secesionističkom referendumu 2018. donijeti 2017. godine. 

To je tekuća godina i pred nama je još 11 mjeseci da se osvjedočimo da li će "Miloradovi Svjedoci" ostati vjerni sopstvenim principima.

Ili će se sakriti iza zapete!

3. 
Ž.C. je saopštila da je u SAD-u imala sastanke sa NEKIM, ali da ne može o tome govoriti, jer će ih sa TIM imati i naredne sedmice kada će se desiti  NEŠTO VAŽNO. Nakon što je to saopštila dala je findžan sekretarici da ga opere. 

Ah da, findžan je rekao i da će upoznati Crnog Čovjeka i da joj Smeđa žena, ali baš Smeđa toliko k’o da je Crvena i koja ima Vrlo Pune Usne, onako debele ko krofne, a ruke joj tanke, potura razne stvari. Jezivo.

Zato to valjda i nije podijelila sa javnošću. 

4.
Šuška se, u findžanu i van njega, da se lagano radi na udruživanju DNS-a, PDP-a i pokojnog NDP-a u jednu stranku Centra. E ovo je još jezivije.

5.
Iz Istočnog SDS-a stižu vijesti o pripremi Obračuna: Darko B., lažni Laki Lućano Istočne Ilidže, namjerava da, tokom unutarstranačkih izbora, “poravna” Milovana, Mirka, Tomanu i Starijeg V..

Tomana je njega već jednom poravnala i to zajedno sa Milovanom. Mirko je iz Rogatice i na sve ove tvrdnje i dalje se pravi Šveđanin.

Stariji V. će se već dogovoriti šta će i kako će sa Zokom S. 

Laki je baš nervozan, a šef mu Momo M. nije baš najzadovoljniji njegovim radom: Slike ne idu kao ranije. A on i Darko B. su poznate umjetničke duše.

6. 
Treba imati u vidu da je DeBe baš zajeban - stalno gleda ispod obrva, mrmlja, šara pogledom okolo, opet mrmlja, a sve vrijeme je ozbiljan. Tako, u njegovoj vizuri, izgleda zajeban tip.

Istina, uspio je on na te jeftine fore dobro zahvatiti, ali da nije bilo Mome M. i par odlazaka u Čehu i par poslova sa Lopičićem i nekoliko zahvata sa Vargasom od Eleka, čini mi se da bi se slabo sve te face isplatile.

7.
Nije “tuča” samo u SDS-u; Redovno, ali fizički, se obračunavaju i u Režimu.

U poslednja dva mjeseca bila su dva premlaćivanja dva direktora koje su premlatili najviši funkcioneri RS. Šamari.

Neću još uvijek navoditi imena našamaranih, dok ih ne prođu duševne boli. A zna se ko šamara. 

8.
Već mi je dojadilo da prijatelji/prijateljice visokih funkcionera/funkcionerki dobijaju unosna mjesta samo zato što su u emotivnoj vezi. 

To je toliko uzelo maha da je nepotizam spram ljubavničkih postavljenja u teškom zaostatku. 

I nema tu razlike između pripadnika Režima i Opozicije, a zastupljenost ljubavničkih postavljenja kreće se od Narodne skupštine pa sve do lokalnih administracija, preko Javnih preduzeća i finansijskih ustanova.

Imam sve to zapisano, možda uskoro i objavim, iako mi nije do bavljenja takvim stvarima, ali je dara prevršila mjeru.

Bilo bi to baš čitano štivo.

9.
Da navedem primjer, ali bez imena: Prijateljica Moćnog Prijatelja zahvaljući Prijateljstvu inkasirala je dva stana, poslovni prostor i Q5 i nešto stotina hiljada keša. Plus je imala privilegiju da šamara radne kolege.

Kako ne bi bilo neravnopravnosti, slično je prošao i Prijatelj Moćne Prijateljice čija firma dobija vrlo unosne poslove sa jednim JP! 

10. 
Sjećate li se Danijele Novaković, Republičkog pravobranioca, koja je javno progovorila da joj je njen zamjenik Mirko Stojčinović prijetio i zatražila je, zbog toga, od Antona Kasipovića, ministra pravde, da reaguje.

Naravno, Kasipović, a ni bilo ko drugi, nije reagovao i prijavu protiv Stojčinovića, koji je teško oštetio Grad Banjaluku i RS, drži u ladici.

Dodik je naredio da se Novakovićeva smijeni, a da Stojčinović ostane. 

Tipično i logično. 

Budući je problematično smijeniti Novakovićevu, odlučili su da joj promijene funkciju - smjestiće je negdje izvan Republičkog pravobranilaštva, a na njeno mjesto imenovati Dragana Spasojevića. Tako će Stojčinović moći nastaviti nesmetano da radi u korist kriminalaca, jer se Spasojević neće miješati u svoj posao.