недеља, 15. јануар 2017.

Zalogajčići

piše: Slobodan Vasković

1.
Ulazim u Banjaluku, kod kružnog toka velika reklama - Agape, zalogaj ljubavi.

Pitam se zar postoji još bilo šta što Dodikovi nisu pojeli?!

2.
Prije kružnog toka slušao sam Dnevnik na Radiju RS.

Dnevnik ljubavi - svaka druga vijest Dodikov komentar ljubavi.

3.
Dnevnik je, otprilike, složen na sledeći, ljubavni način:


  • Pasoš Ljubavi - Dodik se odriče bh. pasoša i koristi samo onaj srbijanski. Šteta što se ne odrekne i svojih podanika i napusti ih zauvijek, tako što će odjahati u suton u nepoznatom pravcu.
  • Voz ljubavi - Dodik kritikuje zaustavljanje voza ka Kosovskoj Mitrovici, ali ne kaže zašto on u njemu nije bio; Kako bi pokazao i dokazao Kosovo ljubavi.
  • Vebsajt Bakire ljubavi - Dodik s ljubavlju satire veb sajt Predsjedništva BiH, s akcentom na stranice Bakira Izetbegovića. Ne moram dalje; Sve vam je jasno. Čista Šeherezada.
  • Ivanić ljubavi - Dodik je sa njim zadovoljan, iako, kako kaže, ima problema sa njim - Ivanićem. Nije baš jasno, ali nema veze. Kod Dodika je sve poodavno jasno, pa to sa Ivanićem nije ni bitno.
  • Tramp ljubavi - Dodik će otići u SAD čim se steknu uslovi, a prije toga će otići Ambasadorka. Tačno je da će Ambasadorka otići jednom, ali Dodik u Ameriku neće više nijednom.
Očekivao sam i blog ljubavi, ali na Radiju RS pređoše na vremensku prognozu, pa sam ubacio “Azru” - malo svoje ljubavi. A i nisam mogao podnijeti da mi Dodik, nakon silnih ljubavi, saspe i novi ledeni talas u lice usred preticanja.

4.  
Negdje upratim da je Vučić zvao Ivanića da se sa njim konsultuje i da su se založili za mir. Dodik bi bio najsretniji da se založe u Agapeu. Zalogaj ljubavi.

Da, Dodik je nešto u izjavi oko voza ljubavi poltronisao Vučiću ljubavi. 
Dnevnik ljubavi je baš bio prava Ljubavna drama.

5.
Nisam imao pojma da Marinko Umićević plete priglavke ljubavi; Znao sam da plete gluposti, ali ovo sa priglavcima ljubavi je vrh. Gluposti.

6.
Javio se i Lazanski - potvrdio da Kusturicu čuvaju Ruske obavještajne službe! Odlično!

Valjda je to zbog one džepne atomske bombe. Kusturica nije mogao kupiti veću, jer mu je Vlada RS u novembru, preko “Andrićgrada”, uplatila samo 1,5 miliona KM. Dovoljno tek za atomsku za mali džep.

Kako mu je ranije uplatila 40 miliona KM, sve preko “Andrićgrada”, mora da je negdje skrivena veeeelika atomska bomba.

7.
Kako saznajem, tu moćnu spravu smjestili su Lazanskom u glavu - kompresovali je: Bila je dva sa dva, ali su je sabili - na veličinu sušija iz “Agapea”. I nabili Lazanskom. 

Zato mu se nije čuditi što ga svako malo baca - čas u Siriju, čas na čelu Vojske u pohod na Kosovo. Radiokativnost zna biti baš zajebana.

8.
I Toma je dao izjavu. Bože sačuvaj.

9.
Saznajem da je Darko Babalj, koji je u prvom životu bio SNSD-e, pa se nekom greškom reinkarnirao u SDS-u, završio knjigu pod naslovom  - Andrea ljubavi. 

Knjigu utisaka. 

10.
Predgovor mu piše Nedeljko Vargas Elek, reinkarnacija Maksimilijana Topalovića, sina Pantelijinog koji je osnovao najčuvenije srpsko pogrebno društvo “Dugo konačište”!

Čim se Maksimilijan Topalović reinkarnirao u Nedeljka Vargasa Eleka, odmah je reinkarnirao i “Dugo konačište” u “Mega sun”, a vrijeme između ukopa, prekraćuje zidanjem studentskih domova i zgrada Vlade RS na isturenim lokacijama.

Elek je, što se predgovora za Babaljevu knjigu tiče, stigao do pete strane - prefakturisanja ljubavi i transfera odgovornosti Glavnog junaka. 

11. 
Za izdavača Momo Mandić!

12.
Ostanite sa mnom; Posebno vi iz “M:tela”, jer nastavci uzbudljivih, dinamičnih, šokantnih, intrigantnih, devijantnih zapleta i raspleta, u kojima učestvuju vama odlično poznati likovi Porodično-Kumovskog Kartela tek slijede.