четвртак, 5. јануар 2017.

Dan bez Republike

piše: Slobodan Vasković

1.
Bilo bi odlično kada bi se Dan Republike proslavio zbog Republike Srpske, a ne da se pokazuju ”mišići” Bakiru Izetbegoviću, Bošnjacima, Strancima, Stranim sudijama i “Domaćim” izdajnicima, Svakom ko ne misli kao Režim…

2.
Dan RS trebalo bi da zaista bude Dan RS, a ne da Dan i dani koji mu prethode, kao i oni nakon njega, budu posvećeni Bakiru, Stranim sudijama  i “Vaseljeni”, jer je to potpuno besmisleno, iritantno, kontraproduktivno, deplasirano, nepatriotski… i ukazuje da je takva proslava Dana RS tek dnevno politikantstvo, vašar uvreda, poderane taštine, trivijalnosti, blasfemije, nipodaštavanja same RS, koja bi na taj Dan i u te dane trebalo da ima prioritet. 

3. 
Umjesto da RS ima prioritet, ona je pretvorena u monetu za potkusurivanje bezidejnih “Srbofila” i bezidejnih “Srbofoba”; Preciznije, nesposobnih elita da, osim pljuvanja preko tarabe, učine bilo šta dobro, kvalitetno, prosperitetno za narode koje vode…

4.
Biće Parada Policijskih snaga; I? 

Da li će policija nakon Parade biti efikasnija nego prije nje, a RS ekonomski, finansijski, privredno stabilnija? Neće.

Da li će Policajci imati veće plate? Neće.

Pa čemu služi Parada: Da bi Milorad Dodik pokazao do koje mjere ga je ophrvao Hubrisov sindrom, da bi javno demonstrirao da su mu Hubrisom zahvaćeni “svi vitalni organi”; da bi Paradom komplimentirao Bakiru I. što je uspio da sopstvenom antipolitikom izazove još antipolitičniji odgovor.

Da, tu je svakako i najvažniji Hubrisov momenat - Putinizacija na sirotinjski način.

5.
Svi pozivaju pripadnike Trećeg RS puka OS BiH da se odazovu i prisustvuju Paradi - svi od Dodika do onog nesretnog, korumpiranog Jerinića; Dodik još i prijeti da će, ako se ne odazovu, biti tretirani kao “neprijateljske OS”, a ako se odazovu, a budu imali posledice zbog toga, On će stati iza njih!

Svakom od tih bi savjetovao da postupi po sopstvenoj savjesti, ali da pri postupanju treba biti svjestan da NIKO neće stati iza njih. NIKO!

Još bih dodao da je danas imati posao prava premija, a da je biti dio političkog masakra bez posla čista agonija. Pa na parove razbrojs!

6.
Kad smo već kod pripadnika Trećeg RS puka OS BiH, što “El Komandante” Boris Jerinić ne NAREDI da se pojave na Paradi?

Tvrdio je da je NAREDIO da svi Srbi, pripadnici OS BiH, izađu na referendum. I slagao. I nije nikog od onih koji su izašli zaštitio. 

Taj nikoga neće zaštiti ni kada bi mogao, ali hoće uzeti “narukvicu”; Što se Dodika tiče, on bi najsretniji bio da kompletan Treći RS puk ostane bez posla, pa da on ima čime da “brani” RS. 

Malo mu je nezaposlenih koji se mjere već stoticama hiljada…

7.
Dok se priprema “Pompezna” proslava “Srbende” i dalje pustoše RS: Članovi Dodikove porodice, uz pomoć i podršku članova porodice Cvijanović, Porodice Babić, Porodice Pavić, Porodice Mićić i ponešto babalja…  Ruše RS i Srbiju, Razvlače milione bolje nego žvake; Nenad Deva Nešić&Mladen Lučić realizuju novi ucjenjivački posao - svi putari od njihove firme “Legend” moraju kupiti ulja, maziva, rezerve dijelove, jer su Nešić&Lučić Legende Reketa; Ako putari ne kupe uljemastkolomast nema plaćanja usluga budžetskim parama; Savići otimaju zemljište Banjaluci; Stankovići šta stignu; Otima se rudnik Ljubija, Šume su već otete; Za milione se prodaju felerični softveri, kopira se za milionske svote, kao da su sve 3D štampači… Lažni lijekovi idu bolje nego ikad, Zdravstvo je nestalo u Središtu Zemlje, Školstvo poodavno nikom nije bitno; Nauka ovdje i ne postoji, sem ona o Namještanju tendera… 

8.   
Dok se priprema “Pompezna” proslava, domaće Banke su na ivici, klize u ambis, mljekari nestaju, poljoprivrednici postaju bezemljaši, uskoro i beskućnici; Stočarima ostaju samo nacrtane ovce, privreda je svedena na buvljake, finansije su toliko opustošene da RS djeluje kao bezmonetarno društvo…

Samo Mortalitet raste.

9.
Dok se priprema “Pompezna” proslava u “Agapeu”, restoranu Dodikove porodice u centru Banjaluke (odmah Iznad Pompezne Proslave i  Pompezne Policijske Parade) će Dodikovi prijatelji, poput Veljka Vukelića, koji je izdao Srbe, Nedeljka Eleka, koji je na dva posla oteo 13 miliona, Jolovići, Čolovići…,  jesti suši, piti skupa vina, rakija se tu ne ljušti, samo sake, prljati preskupe tkanine… Čekajući Trampa. Koji čeka Dodika da mu preda pismo za Putina!


10.
Treba li se slaviti Dan Republike? Naravno, ali ne po principu liječenja Dodikovih frustracija, inata i u slavu njegove bezgranične malicioznosti i neviđenog licemjerstva!

Dan RS ne bi trebao biti Dodikova terapija, način liječenja Hubrisa, što on ove godine, nažalost, jeste. 

Dan Republike koji se slavi pod palicom Onih koji su RS pretvorili u Sprženu zemlju, nije Dan Republike, već zlosretno, podaničko saginjanje glave pred Režimskim Beštijama! 

11.
Svaka kuća u RS je poodavno već na osami! Teška je sudbina prepuštenih na milost i nemilost Rđavim!