уторак, 10. јануар 2017.

Incko za doma spreman; Dodik za secesiju spreman; M:tel-imate Neprijatelja

piše: Slobodan Vasković

1.
“Za međunarodnu zajednicu postoji samo dejtonska Bosna i Hercegovina i Republika Srpska koja je dobila svoj legitimitet 21. novembra 1995. godine u Dejtonu. Ako bismo počeli slaviti praznike kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosetiti i da se slavi, recimo, 10. april, dan kada je osnovana Nezavisna Država Hrvatska (NDH)”, rekao je visoki predstavnik za BiH Valentin Incko za sarajevski portal Faktor.

Incko je voljni politički Idiot, koji je svojom izjavom uvrijedio Srbe, ali i sve one države koje su u Dejtonu verifikovale Republiku Srpsku kao entitet u BiH; Sve države koje su stvorile Dejtonsku BiH.

2.
Da li bi SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Srbija, Hrvatska... priznale NDH kao dio bilo koje tvorevine? Nikada. 

Ali Incko tvrdi drugačije, jer dovodi 9. januar u direktnu vezu sa 10. aprilom, iako je Republika Srpska postala dio Dejtonske BiH baš sa tim 9. januarom, kao praznikom, i taj dan se obilježavao zvanično sve do 26.11.2015. godine, kada je Ustavni sud BiH donio Odluku o ukidanju tog datuma. 

Da li je sve do 2015. godine cjelokupna Planeta podržavala, kako Incko tvrdi, srpsku verziju “NDH” i sve što ona simbolizuje?

Sudeći po Incku jeste.

Sudeći prema normalnom razumu nije.

3.
Inckova izjava je odvratna, ogavnija čak i od one Bakira Izetbegovićeva da će “Dodik završiti kao Gadafi”!

Takve izjave (I Inckova i Izetbegovićeva) usmjerene su protiv BiH, protiv svih onih koji bi da se poštuju zakoni Dejtonske BiH, da se poštuje Ustavni sud BiH i njegove odluke, da se, riječju, uvažava BiH kao država.

4. 
Svojim “NDH izjavama” Incko se stavlja u funkciju rušilaca BiH, on je njihova alatka, on izaziva dodatni animozitet kod Srba prema BiH i produbljuje međuteničke podjele u BiH; Inckova izjava je usmjerena na rušenje Dejtonske BiH i daje za pravo onima koji namjeravaju “gadafizovati BiH”, a takvih je i previše u Dejtonskoj BiH.

5.
Incko je, svojim ednehazijskim istupom, najveću štetu nanio Zapadu i snažno dunuo u jedra Dodiku na njegovom putu ka konačnom rasturanju BiH; A Dodik je bespovratno krenuo u tom pravcu. 

Ni to, niti bilo šta drugo, nije razlog da “Dodik završi kao Gadafi”, ali jeste razlog da se procesuira, ako za to ima činjenica i zakonskog osnova, kao što bi i nadležni sudovi u Evropi trebalo da procesuiraju Valentina Incka, jer je Dejtonsku Republiku Srpsku okarakterisao kao NDH, jer je dio Dejtonske BiH, narod u njemu, stavio u ravan sa Ustašama!

6. 
Incko mora otići; Previše dugo je ovdje i previše dugo nije ništa pozitivno učinio; Previše dugo nije ništa učinio; Previše dugo je on sastavni dio bh. korumpirane elite i postao je kao i njeni članovi - primitivac, vulgarni korumpirani beskrupulozni trgovac nesrećom svih naroda koji ovdje žive. 

Incko je balast već odavno, jer je nesposoban i jer je OHR pretvorio u Ured za zbrinjavanje neradnika, mediokriteta, isturenih igrača ovdašnjih Gospodara života i smrti!

7.
Incko je osoba bez ikakvog autoriteta, živa rana Zapada u BiH, parazit koji je u dobroj mjeri pojeo autoritet tog istog Zapada; Incko na političkoj apotekarskoj vagi ne vrijedi ništa. Nula.

Pitanje za Zapad je šta će im Nula u BiH i kako misle uopšte zaustaviti paranje BiH, koje je poprimilo enormne razmjere sa Rupom, kakva je Incko.

Incko je Crna Rupa BiH!

8.  
S Inckovim “endehazijskim” vjetrom u jedrima, koji je izvrsno iskoristio, Dodik je nastavio dalji nasrtaj na Oružane snage BiH, preko prostora koji mu je vrlo svjesno otvorio Mladen Ivanić.

Dodik silovito napada OS BiH, dovodeći preko tri i po hiljade Srba koji rade u toj instituciji u vrlo nezavidan položaj; Nastaviće u tom pravcu ne bi li Srbima u OS BiH stvorio nemoguće uslove za rad, izazivanjem međuetničkih tenzija, incidenata, sukoba… koristeći sve načine, posebno izjave poput Inckove; Dodik namjerava na taj način sasuti OS BiH, nikakvim razdruživanjem.

9. 
Dodik ima samo jedan cilj: Da zaštiti sebe i svoje lično bogatstvo, koje je gigantskih razmjera.

Stoga u igru uvlači i Srbiju, nudeći ponovo kao rješenje “Veliku Srbiju”!

Dodik ne ruši samo BiH, On pokušava da sruši Region, nudeći ujedinjenje Srbije, RS, Crne Gore i Sjevernog Kosova!

Nož u leđa Srbiji. I Srbima. 

10.
Srbija mahom ćuti na Dodikovo “granatiranje” mira u Regionu, iako će Srbija najviše stradati, uspije li Dodik dovoljno “neselektivnom vatrom” uzburkati Region.

11.
Vučić se distancirao od Dodika, ali to nije dovoljno.

Morao bi odlučnije štititi Srbiju i Srbe od Dodika; samim tim i Dejtonsku BiH i Republiku Srpsku.

Pitanje je može li to Vučić učiniti, jer je Dodik instalisao svoje ljude u njegov kabinet.

I plaća ih parama Srbije, što je, izvan svake razumne sumnje, bizarnost dosad neviđena na ovim prostorima.

12. 
“Mts-om” i njegovim sastavnim dijelom “M:telom”, koji su vlasništvo Srbije, ne upravlja Srbija, već Dodik. I to preko Predraga Ćulibrka, Marka Lopičića i njihovog Porodično-Kumovskog Kartela; Ganga koji je državnu svojinu Srbije privatizovao bez privatizacije.

13. 
“Mts”/“M:tel” je Dodikova najvažnija i najsnažnija žila kucavica, preko koje on i ljudi iz najbližeg Vučićevog okruženja izvlače milionske svote.

Dodik je široke ruke tuđim parama, tako i u ovom slučaju; On omogućava i dozvoljava nezakonito izvlačenje desetina miliona KM preko “M:tela”, koji se potom odlivaju u Beograd; Beogradski prekonoći Multimilioneri, kao kontrauslugu, Dodiku obezbjeđuju mir sa Beogradom; Vučić je sve shvatio, ali prilično kasno: Žrtva je sopstvenih pogrešnih procjena i gramzivih savjetnika, Dodikovih lobista.

14.
Vučić nije kriminalac, nema ga u parama otetim preko “M:tela”, nema ni njegovog brata u toj priči, iako se stalno potura, i iz Dodikovih redova, kao “kukavičije jaje”; Uprkos tome Vučić je odgovoran što Dodik pokušava rastočiti Srbiju, kao što je spržio RS, jer je više vjerovao lažima korupmiranih savjetnika, poput Alekse Jokića, nego sopstvenim očima i ušima.

15.
“M-tel” je tako postao mnogo više od telekomunikaiconog operatera; “M:tel” je Politički patron, Politička veza, Politička koalicija i to ne samo Dodika i dijela Vučićevog kabineta već i Dodika i pripadnika dijela opozicije u RS!

“M:tel” - imate Kartel koji vlada i snažno doprinosi regionalnom razbuktavanju strasti, izazivanju nereda, “granatiranju” mira, miniranju međuetničkih odnosa…, jer finansira nelegalno glavne protagoniste tih nedjela! 


“M:tel” - imate Neprijatelja!