четвртак, 12. јануар 2017.

Incko Jozefe; Dodik bez vize; Žuti Papci opkolili Vučića; DNS-ov Direktor Nešić bio je Robijaš

piše: Slobodan Vasković

Krik (Edvard Munk)
1.
Visoki predstavnik Valentin Incko, koji je RS stavio u ravan sa NDH-a, a Srbe sa Ustašama, izbacio je, preko OHR-a, neko nemušto saopštenje, u kojem se ne ograđuje od svoje izjave.

Visoki predstavnik Valentin Incko svojom izjavom udario je na temelje Dejtonske BiH, nacifikovao čitav jedan Narod i, u detalju, direktno ugrozio sve pripadnike tog Naroda, koji su prozapadno orijentisani.

Visoki predstavnik Valentin Incko odgovoran je za javnu nacifikaciju Srba, za podrivanje BiH, za izazivanje međuetničkih tenzija, za govor mržnje, za usporavanje puta BiH ka EU i NATO integracijama, za fizičko ugrožavanje svih Srba koji podržavaju te integracije.

Visoki predstavnik Valentin Incko nikako ne treba da završi “kao Gadafi”, ali ne treba ni da završi svoj mandat u BiH, jer je on protiv BiH. I treba da ide iz nje što prije, nakon što se direktno stavio u funkciju rušilaca BiH.

Visoki predstavnik Valentin Incko trebalo bi da pred nadležnim sudovima odgovara za sijanje mržnje u BiH, govor mržnje prema jednom narodu u BiH, za usporavanje puta BiH ka EU i NATO integracijama, za fizičko ugrožavanje svih Srba koji podržavaju te integracije.

Visoki predstavnik Valentin Incko treba da odgovara i zbog pokušaja revizije presuda Haškog tribunala, koji je kaznio većinu krivaca za najstrašnije zločine u BiH i genocid počinjen u Srebrenici, ali nikada i nijednom nije kolektivno optužio Srbe za sve te zločine. Već pojedince. Visoki predstavnik Valentin Incko sada kolektivno jedan narod i RS proglašava ustašoidnim, nacističkim, zločinačkim.

Visoki predstavnik Valentin Incko trebalo bi da od nadležnih Sudova bude drakonski kažnjen, jer je s predumišljajem udario na temelje BiH, jer je s predumišljajem učinio sva ostala navedena nedjela, među kojima je i fizičko ugrožavanje targetiranjem.

2.
Milorad Dodik nije dobio vizu za SAD, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milorad Dodik ima vrlo ozbiljne probleme sa SAD, čim nije dobio vizu.

Milorad Dodik ne može više, sada već jasno potvrđene probleme sa SAD-om, populistički pokušati prikriti “odlazećom administracijom” ili “Američkom ambasadom u BiH”, jer su konzularni poslovi potpuno odvojeni od ambasadnih. 

3.
Nedobijanje vize nije samo loša poruka za Dodika, već i za Republiku Srpsku. 

Ništa se po tom pitanju neće promijeniti ni nakon inauguracije Donalda Trampa, ali se vrlo lako može desiti da loše poruke postanu još lošije.

Nema mjesta likovanju što Dodik nije dobio vizu, već samo velikoj zabrinutosti šta dalje slijedi; Posebno nakon Dodikovih javno izrečenih vlažnih snova o “Velikoj Srbiji”.

4.
Nema samo Republika Srpska problem zbog Dodika, već i Srbija, kojoj Dodik pokušava da kroji politiku i koju Dodik vlažnim snovima uvlači ponovo u devedesete, koje, zamalo, nisu bile kobne i po Srbiju i po Srbe u cjelini. 

Za značajan dio Naroda, nažalost, jesu, a posledice tih devedesetih i danas živi svako ko je preživio.

5. 
Toma Nikolić ništa ne razumije, od njega ne treba očekivati nikakvu djelotvornu pomoć. Posebno ne akciju, proaktivnost ili bilo šta slično.

Njegova predkampanja svjedoči da je on i dalje zarobljen pod Šešeljevim šinjelom; Krajišnik ga ogrće i onim Miloševićevim; Za Srbiju bi najbolje bilo da se on odmakne od politike i primakne kazanu. Rakijskom. 

6.
Vučić razumije šta je na djelu, ali i on je dosta kasno shvatio da ga je Dodik teško zloupotrijebio i da mu sada razara politički habitus. Vrlo detaljno i vrlo istrajno.

7.
Dodik je Vučića opkolio, satire ga preko njegovih (Vučićevih) ljudi iz kabineta, iz SNS-a, preko Mts-a i Mtel-a, koje plaća parama tih firmi; Parama Srbije.

Dodik Vučića napada Žutim Papcima, poput Ćulibrka i Lopičića; Žutim Biskupima, poput Grigorija; Crvenim Udbašima poput Jokića; Nezasitim Tajkunima poput Radikala/SNS-ovca Kokeze… Ima tu još niz Dodikovih Igrača čiji je cilj satiranje Vučića i njegovo stavljanje u funkciju Dodika, ali o njima u nastavku sage o firmi M:tel-imate Hobotnicu. 

8.
Hoće li Vučić udariti na Hobotnicu, saznaćemo uskoro; Do tada ostaje Bruka Vlade Srbije koja je dozvolila da je Žuti Papci nasamare, pretvarajući Mts i Mtel u Porodično-Kumovski kartel, kojim suvereno vlada Dodik.

9.  
Osim Vučića, Dodik je snažno uzdrmao OSU BiH i OS BiH, na svom nerealnom putu ka “Velikoj Srbiji”, koja bi se, pošto je Dodik ponovo “vaskrsnuo” tu ideju, sada trebala zvati Velika Republika Srpska.

Nema veze što je plagijat; Kod Dodika je sve plagijat, pa je na njegovoj ličnoj proslavi Dana RS, otpjevana i lažna himna Gvozdenog puka “Pukni zoro”, čiji je autor Robert Pešut znan i kao Manjifiko, naš savremenik.

Pjesma je, prema istraživanju “Nedeljnika”, nastala čitav vijek nakon Prvog svjetskog rata i urađena je za film “Montevideo Bog te video”.

10.  
Manji je to problem od činjenice da se na proslavi pjeva pjesma koja poručuje da “najboljih nema, odneo ih boj”! Nije li vrijeme da se svi Srbi vrate živi kući. I manu se svakog boja. Posebno onog za Dodika i njegove lične i sebične interese, kao i interese Oligarhije sastavljene od tajkuna, sjecikesa, prevaranata, hohštaplera, notornih kriminalaca, istrošenih udbaša i ostalog ljudskog taloga, kojim se okružio.

11. 
U taj ološ spada i Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS”, koji progoni radnike svojih marketa, iako im je dužan po nekoliko plata. Nešić, kao i svaki pripadnik Dodikove Oligarhije, za progon koristi policiju.

Radnici iz Foče, koji su progonjeni, još su, zasad, dobro prošli: Nešić je lično premlaćivao radnike iz Istočnog Sarajeva, koji bi zatražili platu.

Nešić je u Srbiji, svojevremeno, odležao dva mjeseca na robiji, jer je fizički nasrnuo na obezbjeđenje Nate Mesarović, koja je, tada, obnašala visoke funkcije u pravosuđu Srbije.

Bivši Robijaš i DNS-ov Direktor Nešić prava je slika i prilika Dodikove vlasti, njegovog poimanja Republike Srpske i Srba u cjelini.

12.
Bivši Robijaš i DNS-ov Direktor Nešić sigurno neće u boj u koji Dodik gura Republiku Srpsku; U taj boj neće ni ostali Dodikovi ološ-vojnici, bilo da su Žuti ili Crveni.

U taj boj Dodik&Oligarhija namjeravaju gurnuti one koje su ostavili bez igdje ičega i biološki ih ugrozili. 

13.
Ako vam ne pukne pred očima, onda će vam pući zora.