петак, 1. јул 2016.

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film "Vladar iz podzemlja" o Mirsadu Kukiću


Na noge su mu dolazili premijeri, ministri, predsjednici stranaka. Potpredsjednik SDA i predsjednik Kantonalnog odbora u Tuzlanskom kantonu osuđen za privredni kriminal a kaznu odlužio na mjestu gdje je krivično djelo počinio. Nikad nije odležao ni jedan dan u zatvoru.
Pogledajte na koji je način doktor Mirsad Kukić postao magistar i kako je izvlačio novac iz rudnika Banovići. Kako je uz podršku Bakira Izetbegovića zavladao zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlasti, obrazovanjem, zdravstvom i zapošljavanjem u Tuzlanskom kantonu ali i energetskom politikom Federacije Bosne i Hercegovine.

Po prvi put u Aferi Mirsad Kukić govori o svojim poslovima. Za film također govore:Amer Jerlagić, bivši direktor Elektroprivrede BiH, Damir Bećirović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH,Rasim Omerović, bivši načelnik Kalesije i zastupnik u Parlamentu Federacije (SDA), Kadrija Modrić, predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Banovići, Senad Alić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona (SDA), Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a,Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta ˝Kallos˝ i drugi.