недеља, 24. јул 2016.

Pismo radnika Doma zdravlja Istočno Sarajevo

Poštovani, molimo Vas da javnost obavijestite o sledećim činjenicama vezanim za Dom zdravlja Istočno Sarajevo:
Za vrijeme svoga mandata Dragan Krstović prima nekoliko volontera, nijednom od njih se ne daje na potpis bilo kakav ugovor niti se njihov status reguliše na bilo koji način predviđen zakonom. 

Obećavajući da će ih primiti u radni odnos zauzvrat traži informacije o događanju u političkim partijama čiji su oni članovi. 

Obećanja su trajala sve do njegovog razrješenja, tako da su žene sa statusom volontera radile po 18 mjeseci: Među njima su i samohrane majke, koje rade sve poslove bez ijednog dinara, nadajući se zaposlenju. 

Ostvariti prava putem suda (ukoliko je to u našoj državi i moguće) ne mogu, jer nemaju nikakav pisani trag.

Za to vrijeme, dok se jedni vuku za nos, drugi se zapošljavaju u Dom zdravlja. Tako je šef finansija, Branka Koprivica, sestra odbornika Nenada Koprivice, koji blisko sarađuje sa aktuelnom vlašću i nosi popularan naziv "papka" (napustio SDS), zaposlila svog pulena Vedrana Petrovića. Ugovor o radu s njim  se zaključuje u decembru, za vrijeme direktora Krstovića, a na poslu se (ako se to tako i može nazvati s obzirom na njegovo manekenisanje u i oko Doma zdravlja) pojavljuje tek u maju.

Za to vrijeme je primljena je i Anđelina Ristić, farmaceutski tehničar; po rodbinskoj vezi, naravno. 

Za tim smjerom nije niti ima potrebe u Domu zdravlja, upražnjena su mjesta penzionisanih medicinskih sestara, ali… ko te pita kada nemaš blisku rodbinu ili “prijateljicu” koja bi te počastila ugovorom o radu.

Ova institucija je zarad svih tih bolesnih ambicija i povrijeđene sujete Dragana Krstovića i njegovih pulena, neki dan bila u štrajku, jer je iza sebe ostavio scenario kolapsa: kao kad one ode sa mjesta direktora  nastaje opšta propast. 

Ovo je zaista nečuveno i mimo svih normi ljudskih i zakonskih....valjda nekad neko dočeka i bolje.

Hvala.
Srdačan pozdrav!