петак, 1. јул 2016.

SDS: Mijenja se usvojena odbornička kandidatska lista za skupštinu Banjaluke?!

usvojena lista
piše: Slobodan Vasković

Lista kandidata za odbornike Srpske demokratske stranke na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci mogla bi pretrpjeti značajne izmjene, potvrđeno mi je u vrhu Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Zapanjujuće je da se to čini nakon što je lista kandidata usvojena na sjednici Gradskog odbora Banjaluka, prije četiri dana. Za tu listu, koju sam objavio 30.06. o.g., glasalo je 76 članova Gradskog odbora SDS, tri su bila protiv, a tri suzdržana. 

To će, bez sumnje, izazvati nove turbulencije u Gradskom odboru SDS-a, jer je riječ o nasilnom aktu. Sukobi u GO SDS BL traju od avgusta prošle godine, kada je Ognjen Tadić krenuo u razvaljivanje odbora.

Sa liste bi trebalo da bude uklonjeno nekoliko lica čija nominacija se ne dopada upravo Tadiću, potpredsjedniku stranke, koji nije želio da vodi i Gradski odbor. Ali, bez sumnje, želi da upravlja njime i nakon što je napustio tu poziciju. To i čini preko Predraga Vulina, predsjednika Gradskog odbora SDS-a. 
usvojena lista

Sve stranke su objavile svoje kandidatske liste odbornika za Skupštinu Grada Banjaluka, osim Srpske demokratske stranke. 

Sada je jasno da to nije učinjeno, kako bi se podzemnim radom osporila volja članstva i nametnuli kandidati koji odgovaraju Tadiću.

Interesantno je da čelnici SDS-a iz Banjaluke vrlo poletno javno zbore o demokratiji, dok unutar sopstvene stranke sprovode veoma prljave i nedemokratske, čak i kriminalne radnje, kojima ponižavaju sopstveno članstvo i birače.


Ognjen Tadić je, ranije sam pisao, poslušnik Draška Ilića, tajkuna SNSD-a. Ilić se nalazi na odborničkoj listi SNSD-a, kao kandidat te stranke na predstojećim izborima. Desna ruka Tadića u ovim poslovima je Vlado Babić, generalni sekretar SDS-a, koji je seiz Ranka Škrbića, a blizak je i kriminalnim krugovima.