недеља, 3. јул 2016.

Ognjen Tadić (SDS) po nalogu Draška Ilića (SNSD) isključio Sašu Lovrića iz SDS-a i izbrisao ga sa kandidatske liste te stranke

piše: Slobodan Vasković

Draško Ilić i Ognjen Tadić
Ognjen Tadić je isključio iz stranke Sašu Lovrića, predsjednika područnog odbora (Jug) Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Prljavi posao isključenja Lovrića uradio je Tadićev poslušnik Predrag Vulin, predsjednik GO SDS BL.

Lovrić je isključen nakon što je utvrđena odbornička lista kandidata SDS-a za skupštinu Grada Banjaluka.

Na toj listi Lovrić se našao na mjestu broj 17.

Međutim, Tadić nikako nije htio da ga vidi na listi, jer ne može sa njim da manipuliše, a, uz to, Lovrić je potpuno odan stranci, za razliku od njenog potpredsjednika.

Tadić je na Lovrića krenuo nakon debakla koji je doživio na sjednici GO SDS BL, održanoj 10.03. ove godine.  

Tada ga je Lovrić javno optužio da je čovjek Draška Ilića, tajkuna SNSD-a. 

Lovrić je na toj sjednici dva puta javno, glasno i jasno optužio Ognjena Tadića da, osim sa Ilićem, ima bliske veze i sa ostalim SNSD-ovim tajkunima. Tadić to nije demantovao ni na sjednici, ni nakon nje.

Dan nakon sjednice (11.03.), iz SDS-a je saopšteno da “nije bilo rasprave o izvjesnom Drašku Iliću”, ali to je bila notorna laž. 

Na istoj toj sjednici za veze sa SNSD-ovim kriminalnim krugovima optužen je i Vlado Babić, generalni sekretar SDS-a. 

Kada se Tadić i Ilić sastaju u njegovoj kući u Krupi na Vrbasu, tada prilaze kući čuvaju pripadnici specijalne policije. 

Interesantno je da Ilić i Lovrić stranački djeluju na istom području Grada (ista izborna baza), pa je i to jedan od dokaza da je funkcioner SDS-a izbačen kako ne bi pravio konkurenciju tajkunu SNSD-a. 

Ilić je kandidat za odbornika SNSD-a u Banjaluci na predstojećim lokalnim izborima.

Lovrića podržava pet predsjednika područnih odbora SDS-a, pa će biti zanimljivo njihovo ponašanje, nakon njegovog isključenja.

Vulin nema pravo da isključi Lovrića, ali on je to učinio samo kako bi ga skinuli sa liste. Dok se Lovrić žali Glavnom odboru, lista će već biti predata CIK-u. Kakva prljavština.

Nakon sjednice Gradskog odbora, održane 10.03., Tadić je odmah krenuo da ruši Lovrića, zahtijevajući od njega da podijeli područni odbor na dva dijela. 

Učinio je to pet dana pred Proteste, održane 14. maja!!!

Lovrić je to odbio i obratio se pismeno vrhu stranke. U tome je dobio podršku niza funkcionera banjalučkog SDS-a.

Predsjedništvo SDS-a o tome nije raspravljalo na sjednici Glavnog odbora, održanoj u Bijeljini, 26. juna ove godine, jer je Tadić rekao da je to interna stvar koja se tiče Banjaluke.

Nakon te sjednice Tadić je odlučio da eliminiše Lovrića, koji je o isključenju iz SDS-a obaviješten pismeno, 30. juna, par dana nakon što je utvrđena odbornička lista na kojoj se nalazio i Lovrić. 

Lovrić je o nestatutarnom isključenju obavijestio vrh stranke, a pojedini članovi predsjedništva SDS-a su na sjednici u Modriči, održanoj 03.07. o.g., kandidovali to pitanje, ali ih je Tadić slagao tvrdeći da je “Lovrić prihvatio isključenje”.

Da je istina to što je Tadić rekao, zbog čega bi onda Lovrić obavještavao vrh stranke o tome da je isključen mimo svih pravila?!!!

Nema dileme da u banjalučkom SDS-u Ognjen Tadić i dalje radi na “bazi falsifikata” i da su laži, obmane, podmetanja i manipulacije njegov način političkog djelovanja. 

Osvetu Lovriću spremili su Ognjen Tadić i Vlado Babić, a Vulin je puki izvršilac.

SDS je jedina stranka koja nije objavila listu kandidata za odbornike u Banjaluci, a reazlog je bio "operacija Lovrić". Najavio sam ove događaje 01.07.o.g.

Erozija banjalučkog SDS-a, koju je Tadić započeo u avgustu prošle godine, nastavljena je i nezaustavljiva je. To i jeste bio Tadićev cilj.