субота, 2. јул 2016.

Metuzalem ponovo slagao mljekare; Cvijanovićeva ne smije od Metuzalema da komunicira sa Usorcem

piše: Slobodan Vasković

Stevo Mirjanić Metuzalem, ministar poljoprivrede, nije uspio da smijeni Vladimira Usorca sa pozicije predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača-mljekara RS.

Metuzalem nije uspio ni da uništi Usorčevo udruženje, iako je imao namjeru, a njegovi “papci” Čedo Borojević, mljekar iz Šamca, Ostoje Pacan  Nikolić i Nebojša Đokić iz Bijeljine pokazali su se preslabi za udar na Usorca. 

Usorac je opstao, u Vladi RS je i dalje Mirjanić, ali para ni dalje nema. 

Vlada RS dužna je iz 2015. godine poljoprivrednicima oko 10 miliona KM, od čega je dug za premije za mlijeko iz decembra 2015. godine dva miliona KM. 

U 2016. samo za premije za mlijeko Vlada RS je dužna oko deset miliona KM.  

Metuzalem je jubilarni milioniti put slagao seljake da će dug iz 2015. godine biti isplaćen do kraja juna. Juni je prošao, para nigdje.

Novca još nema, jer je budžet u teškoj dubiozi, a Zoran Tegeltija, ministar finansija, ne može više sredstva da “sisa iz malog prsta”.

Uzgred, ni Tegeltija očima ne može da gleda Metuzalema. 

Obećanja da će se uskoro krenuti sa isplatama podsticaja iz ove godine mogu se slobodno svrstati u naučnu fantastiku.

Vladimir Usorac pisao je prije desetak dana premijerki Željki Cvijanović i tražio sa njom sastanak, jer neće više da se sreće sa Metuzalemom Minhauzenom.

Usorac je od premijerke tražio da im precizira kada će biti isplaćene premije za mlijeko iz prošle godine.

Međutim, Cvijanovićeva ne smije da se sastane sa Usorcem.

Zbog toga Usorcu nije ništa odgovorila na njegov poziv, što je vrlo nekorektno, uprkos činjenici da ne smije da piše zbog Metuzalema. 

Jednostavnije rečeno, Metuzalem ne dozvoljava premijerki da se sastane/komunicira sa Usorcem, jer je on na ratnoj nozi sa njim. Cvijanovićeva nema hrabrosti da zaobiđe Metuzalema, pošto je u odličnim odnosima sa Miloradom Dodikom - Šifra “Farmland”!

Uz to, Mirjanić i Cvijanovićeva mjesecima nisu u dobrim odnosima, pa je premijerka u u cijeloj ovoj priči u velikim problemima. Koji će se multiplicirati, jer će Usorac sve jače da je pritišće.

Iako je Usorac najavljivao nekoliko puta proteste, pa ih nije  održao, oni su i dalje vrlo vjerovatna opcija.

Rat na relaciji Metuzalem - Usorac se nastavlja.